Viking- Lillestrøm 1-1

Ikke uventet ble kampen mot Lillestrøm akkurat så tøff og spennende som tidligere oppgjør klubbene imellom.
Både Viking og LSK hadde strengt tatt ikke råd til å tape denne nøkkelkampen, og slik sett var uavgjort et greit nok resultat.

LSK var best i 1. omgang, og ledelsen ved pause var fortjent nok etter at de aldri ga Vikings sentrale midtbane
til å få kontroll i det offensive spillet, samtidig som at LSK’s forsvarsspill med Frode Kippe i spissen var av meget høy klasse.

Viking var et stresset lag i 1. omgang. Nikolai Stokholm og Jone Samuelsen kom mindre med enn normalt, og Peter Ijeh
har også hatt lettere dager på jobben.

Men 2. omgang var et stort lyspunkt for Viking. Alexander Ødegaard kom inn for Jone, og var sterkt delaktig i at Viking klarte å sette press på Lillestrøm. Og nok en gang hadde Alex den avgjørende presise pasningen da Allan Gaarde headet inn Vikings fortjente utlikning.

Med uavgjort, utnyttet Brann muligheten til å øke forspranget på tabellen. Fortsatt er det mange nok kamper igjen til at
Brann kan snuble i gullkampen (som jo er tradisjon i Bergen!), men for Vikings del blir nok gulljakten lite realistisk.
Vikinglaget svinger i prestasjonene, og selv om laget har utviklet seg veldig positivt under Uwe Røsler, skal vi være
fornøyd om de klarer å bli blant de 3-4 beste lagene når serien avsluttes om et par måneder.

Thomas Myhre fikk endelig sitt comeback på hjemmebane, men det var ikke en Myhre helt i landslagsform vi så.
Kommunikasjonen med forsvaret virket noe haltende, og utspark og igangsettelse av spillet var til tider svak.
Formen vil sikkert stige i takt med antall kamper framover.

Vikings neste kamper er Lyn (B), og deretter to strake hjemmekamper mot Aalesund og Strømsgodset.
Ikke de mest skremmende motstanderne for tiden, men slik som Tippeligaen utarter seg er kampene på langt nær
vunnet på forhånd. Viking sliter ofte mot Lyn på Ullevaal. Men et Lyn-lag uten Edu og Gislason er i spillemessig krise.
Derfor er egentlig bare 3 poeng godt nok for Viking om 2 uker.