Tap mot Rosenborg. Viking kun outsider..

Tore har ordet :

Tap 2-3 mot Rosenborg er i seg selv ingen katastrofe for Viking. Med kun en uke til seriestart framstår allikevel laget langt fra samkjørt nok til at troen på ny flott Viking-æra er særlig åpenbar.

Riktignok var Viking fullt på høyde med RBK i store deler av kampen, og burde hatt større ledelse før laget sprakk fullstendig i 2. omgang, og det etter at RBK hadde fått utvist midtbanespillere Tettey!

Ragnvald Soma hadde sin debut, og valgte klokelig nok å spille på det sikre og enkle. For det var tydelig at samhandlingen med resten av forsvarsrekka må bli bedre, men Soma kommer forhåpentligvis til å spille seg varm og trygg ganske raskt.

For både Peter Abelson og Fredric Lundquist har hatt bedre kamper . Kommunikasjon og plasseringsevne er normalt langt bedre enn det var mot Rosenborg.

Gledelig at Øyvind Svenning definitivt må ha spilt seg inn på serielaget!
Endelig en back som bidrar helhjertet offensivt, og som har fart og taklingsstyrke Viking sårt har savnet lenge.

På midtbanen er både Allan Gaarde og Trygve Nygaard sikre kort, og Jone Samuelsen kaprer nok plassen sentralt med Nygaard.

Førstevalget på høyre midtbane er mer åpent.Unge Birkir Bjarnason er et stort talent, med stor arbeidskapasitet, men holder enda ikke helt nivået offensivt. Overblikk og ro må utvikles mer på dette nivået. Hvorfor ikke prøve Robert Mambo Mumba i denne posisjon mot HamKam neste helg?

En glimrende hodespiller som kan bli svært viktig i en serieåpning på en bane i Hamar som tilsier mange høye og lange baller, og hvor dødballer fort kan bli avgjørende.

Det er vondt å se Aleksander Ødegård for tiden. Skal han aldri klare å score mål for Viking?? Det mangler ikke på STORE målsjanser, men han virker direkte frustrert og usikker i avgjørende situasjoner. Er han den spissen Viking trenger? Svake mottak, tydelig dårlig samspill med makker Nhleko, og direkte mislykket som målscorer er inntrykket 1 uke før seriestart.

Og det bør snart løsne nå! Floskelen at «det viktigste er at laget vinner» er ikke alltid rette innstilling for en spiss! Ødegård ser ikke ut til å trives som spiss i Vikings 4-4-2 formasjon. Har da Viking kjøpt feil mann til rett plass? Eller omvendt?

Det er alltid viktig å få en god start på sesongen. Ikke minst i år.
Stavanger kan ikke lenger akseptere at byens storlag skal være et middelmådig lag. Rosenborg, Vålerengen, Lillestrøm og Lyn har styrket lagene sine betydelig fra ifjor.

Det gjenstår å se om Viking har gjort det samme… I forhold til de øverste plassene tyder mye på at Viking kun er en outsider..

Tore Haugvaldstad

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Tap mot Rosenborg. Viking kun outsider..

  1. Eg trur ikkje Aleksander Ødegård er rett mann for Viking. Han passar ikkje inn i vikings spelestil. I allefall slik eg ser det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *