Nye nettsider for Digitalradio Norge

Digitalradio Norge er en forening som Norkring, P4 og NRK står bak. Foreningen skal arbeide for å innføre digitalradio som standard for distribusjon av radio. Nå har den fått nye nettsider  På disse sidene finner du informasjon om digitalradio, dekninkart og nyheter

.img_0018.JPG

Dette innlegget ble publisert i dab, Digitalradio og merket med , , . Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Nye nettsider for Digitalradio Norge

 1. Ragnar sier:

  Jeg synes det er interessant at NRK har valgt samme navn både på en interesseorgansisasjon og for et utbyggingsselskap, særlig siden de ikke har samme eiere. Jeg tenker altså på foreningen «Digitalradio Norge», og nye «Digitalradio Norge AS». Burde man ikke klare å være noe mer kreative i sitt valg? Når det er sagt, registrerer jeg at «DAB» navnet er fraværende. Er dette for å signalisere mulig utbygging av DRM/DRM+, samt andre digitale platformer?
  I 2006 kom du med et estimat (i VG) på at DAB høyst får 60-70% markedandel, og resterende skulle da tilfalle mellom annet DVB-T og IP. Hvorfor frontes ikke de siste 30-40% på digitalradio.no? Skal digitalradio lykkes pr messig, bør man kutte «DAB» for å utelukkende snakke om «digitalradio». Hverken NTV eller RiksTV AS har noen gang snakket om «DVB-T DigitalTV», men kort og godt «DigitalTV» og endel «RiksTV».

  FM-nettet
  Det snakkes mye om tilstanden til Norkrings FM sendere, uten at det presenteres noe som helst tallmateriale. Hva med noe mer informasjon om antall som må byttes ved drift ut over 2014? Selv fra NRKs side er det stort sett bare referert til at det er «slitt». Skal man ha en ærlig debatt, må vi vite mer.

 2. Øyvind Vasaasen sier:

  Virksomheten (for det meste markedsaktiviteter) i foreningen Digitalradio Norge kommer til å bli overført til Digitalradio Norge AS når det nye selskapet er operativt. Vi synes det er godt og tydelig navn og mener det er riktig å videreføre dette.
  Jeg er helt enig i at virksomheten i selskapet ikke skal knyttes opp til en bestemt teknologi og at vi skal være åpne for å ta i bruk andre former for digitalradio dersom aktørene og markedet mener det er riktig. Men vi måtte for noen år siden benytte begerepet DAB-digitalradio for å skille DAB-mottakerne fra ordinære FM-mottakere med digitalt display (som ofte gikk under navnet digitalradio hos mange forhandlere). Begrepet DAB har jo også gitt redigererne på avisdeskene muligheten til mange gode titler og ordspill.
  Når det gjelder FM, så har kulturdepartementet bestillt en uavhengig vurdering av tilstanden til nettet som en del av arbeidet med stortingsmeldingen som kommer til våren.

 3. Ragnar sier:

  Takk for oppklarende kommentar, særlig vedrørende bruken av «DAB» i markedføring.

  Men fortsatt synes jeg det er noe spesielt å opprette dette selskapet med samme navn, når man «kaster» ut en av aktørene. Skal foreningen «Digitalradio Norge» legges ned da? I praksis spør jeg meg om dette bare er et spill, slik det vi hadde med NTV. Vurderer virkelig NRK å bygge ut radionettet selv, eller er det bare konsesjonen en vil ha kontroll over? Har man virkelig fått MTG og SBS med på finansieringen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *