Mer om det danske medieforliket

Jeg har kikket litt nærmere på det danske medieforliket fra juni. Når det gjelder digitalradio, så er det bred eniget om å ta kraftig grep for å få fart på utviklingen. DAB Danmark har grunn til å være fornøyd.

DAB Danmark

Det er bred enighet i Folketinget om at det danske radiomarkedet må utvikles for å gi lytterene et allsidig og mangfoldig radiotilbud. I tillegg pekes det på at den kommersielle delen av radiobransjen må styrkes for å sikre de over på DAB.

 Den danske mediavtalen

Det skal satses offfensivt på DAB i Danmark, heter det i avtalen. Den ledige kapasiteten i den ene av signalpakkene som er bygget ut, skal tas i bruk og gi flass til fem riksdekkende kommersielle kanaler. Arbeidet med å bygge ut en en tredje DAB-nett skal starte så raskt som mulig for å gi plass Danmarks Radioes regionalsendinger og kommeriell loakal og regionalradio.

Danmarks Radio får også et klart pålegg om å utvikle det digitale radiotilbudet. DAB skal inngå som en del av public service kontrakten DR har med myndighetene. Videre skal 11 millioner av lisenskronene brukes på markedsføring av DAB de neste årene, med spesiell vekt på DAB i bil.

For å komme videre i Norge er det nødvendig at poliltikerne nå setter seg ned for å drøfte hvordan overgangen skal skje her i landet. Fortsatt kjøper folk ny bil uten å spørre om å få den levert med DAB og alt for mange går ut av butikken med en ny FM-radio under armen som ikke kommer til å virke om noen år.  Digitaliseringen av radio er ikke noe som går av selv, den på planlegges og styres. Det kommende stortinget har et styort ansvar i så måte.

Dette innlegget ble publisert i dab, Digitalradio, Media og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *