Bredt politisk forlik om digitalradio i Danmark

Kommersiell radio i Danmark har i lang tid presset på for en replanlegging av FM for å skaffe plass til flere kanaler. Nå er dette stoppet og et bredt flertall går istedet inn for å satse på digitalradio, skriver Business.dk.

 img_0009.JPG

En replanlegging av FM er fryktelig dyrt og resultatet kan bli svært diskutablet. Bilkjøring i Italia kan gi et innblikk i hvordan det låter når for mange kanaler presses inn på FM. Kanalene flyter over i hverandre og de utnytter prosseseringen makismalt for å kunne overdøve frekvensnaboen. Derfor er det mange som har vært skeptiske til tanken om replanlegging i Danmark. Eneriien burde heller brukes på å bygge et digitalt radiomarked og gi kommersiell radio en mulighet til å satse digitalt. Det er det som nå forhåpentligvis skjer i Danmark.

I Sverige konkluderte et utvalg med det samme i fjor i høst  For å få plass til én riksdekkende kommersiell radiokanal på det svenske FM-nettet vil det koste mellom 200 og 400 millioner svenske kroner. Utvalget mente det heller burdre satses på digitalradio fra 2010.

Avtalen i Danmark er betyr at hele bransjen får en forutsigbarhet som gjør det mulig å investere i digitalradio. Jeg tror den vil få stor betydning og håper selvfølgelig at norske politikere følger etter. 

Den danske kulturministeren, Carina Christensen, sier hun er meget tilfreds med at det har lykkes å skape bred enighet om å utvikle det danske radiomarkedet med henblikk på å forbedre rammene for et mer allsidig og mangfoldig radiotilbud til danske lyttere. Det er jeg også.

Dette innlegget ble publisert i dab, Digitalradio, Media og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Bredt politisk forlik om digitalradio i Danmark

  1. Dabbruker sier:

    Er selv en ivrig radiobruker, særlig når jeg er ute. Showstopper for meg når det gjelder DAB er den miserable batteritiden på de bærbare DAB-radioene, jeg har prøvd og eier flere. Selv med oppladbare batterier er det for mye styr å operere DAB-radioer da man hele tiden må bytte batterier og/eller lade. I tillegg virker bærbare DAB-radioer, særlig de små bærbare, dårlig innomhus. FM-radioer virker i ukesvis på et sett batterier og er enklere å bruke inne også.

  2. Øyvind Vasaasen sier:

    DAB-radioene følger samme utvikling som all ny teknologi, batterikapasiteten bedres etterhvert som produktene forbedres. På nettet nå har jeg for eksempel i dag lest om den nye utgaven av iPhone som må lades ofte. Det tipper jeg Apple løser til neste utgave. Cowon har for eksempel kommet med en DAB/DMB (minitv mottaker)/mP3-spiller med veldig god batterikapasitet. De nyeste modulene/chips som er på vei inn i markedet bruker like lite strøm som FM. Så jeg tipper du har en litt eldre DAB-radio. Men jeg er helt enig med deg. De første bærbare DAB-radioene bruket alt for mye strøm. Test ut en Cowon. Bor du i Osloområdet får du med mini-tv på kjøpet.
    øv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *