Danmarks Radio

De nordiske allmennkringkasterne holder god kontakt med hverandre og vi møtes med jevne mellomrom for å blir oppdatert om forholdene i nabolandene. For tiden er det minst å berette fra NRK ? i alle fall målt etter graden av dramatikk i egen organisasjon.

For nøyaktig 7 år siden var jeg i Danmarks Radio på et møte med nyhetssjefene fra hele Norden. Der kunne en veldig stolt generaldirektør fortelle at DR hadde bestemt seg for å bygge et helt nytt kringkastingshus i Ørestaden og samle all virksomhet i København der. Christian Nissen fortalte om den nye bydelen som var under oppføring og hvordan DR skulle prege den. Skillene mellom radio og tv skulle viskes vekk og alle skulle arbeide under samme tak. Arbeidsmetoder og organisasjon ble tilpasset det nye bygget. Danmarks Radio lå i front på mange områder og vi gledet oss på deres vegne. Men med all den risikoen som er forbundet med nye byggeprosjekter, kunne DR klare dette økonomisk?

DR byen har alt en allmennkringkaster kan ønske. Moderene og luftige lokaler, møteplasser som skal lette arbeidsflyt og en heldigital produksjonsstruktur. Men DR-byen har også et konserthus som ble mye dyrere enn planlagt og nå må penger flyttes fra programvirksomheten til å betjene dette overforbruket.

Resultatet er at DR har kommer inn i et politisk spill hvor noen partier ønsker å hjelpe DR økonomisk, mens kulturministeren står hardt på at DR må klare dette selv. Det høres drastisk ut å kutte nærmest all sport i både radio og tv og å skjære ned på kulturdekningen. Men noen steder må pengene tas fra.

Jeg er sikker på at DR kommer til å komme seg gjennom denne vanskelig tiden. For i små språksamfunn er allmennkringaksterne viktige institusjoner for befolkningen og nasjonen. Viljen til å finne en løsning håper jeg er tilstede.

For noen år siden ble det også luftet om NRK skulle flytte til Bjørvika. Jeg er i dag glad for at vi ikke gjorde det, selv om jeg gjerne skulle ha byttet ut koridorene i radiohuset på Marienlyst med produksjonslokalene i DR-byen.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *