Døren er ikke lukket.

Komponist og musiker Geir Holmsen sier til Aftenposten at døren til barnemusikken som ble åpnet av Alf Prøysen og Torbjørn Egner, nå er i ferd med å lukkes. Han mener det spilles for lite barnemusikk i NRK og at støtteordningene for komponistene er for dårlige. Men døren er ikke lukket, vi åpner faktisk flere.

Det er et faktum at barn i dag har lagt flere valgmuligheter når det gjelder å lytte til musikk, se film eller TV, enn det jeg hadde da jeg voskte opp på 60/70 ? tallet. Alf Prøysen og Torbjørn Egner hadde et stort publikum gjennom Barnetimen for de minste og det fantes ikke noe alternativ. Vi hadde ikke DVD eller video og NRK var den viktigste formidleren av barnekultur. Vi var også vant til å vente på at programmene startet til faste tider og det ble en del dagens rutiner.

Slik er det fortsatt med Barne-TV, men generelt er dagens barn vant til å få dekket sine behov med en gang. Derfor må barnestoffet og barnemusikken presenteres på måter som er tilpasset dagens mediebruk. NRK etablerer nå et helt barneunivers på radio, Internett og tv. Det heter NRK Super og finnes allerede som digital radiokanal. Der spiller vi nærmest alt som finnes av norsk barnemusikk, fra Alf Prøysen til Maj Britt Andersen.

Det er en fantastisk radiokanal som jeg bare har fått positive tilbakemeldinger på. Den er satt sammen av fortellinger og hørespill fra NRKs arkiver og musikk rettet mot barn. Men vi merket fort behovet for et bredere musikktilfang for barn og er helt enig i at det må lages flere barneplater. Så vi blir gjerne med å gi barnemusikken mer oppmerksomhet. Kanskje vi kan få til noe sammen?

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Døren er ikke lukket.

  1. H.Abiff sier:

    Det er stigmatiserende for barn å høre radio. Alle andre har parabol, med Disney kanalene og gode tegnefilmer. Barn kjeder seg ihjel med Prøysen. (sannheten overvinner alle).

  2. Øyvind Vasaasen sier:

    Kjære H.Abiff, jeg vet ikke om du mener dette alvorlig. Salget av lydbøker og hørespill for barn, oppslutningn om barneprogrammene på P1 og tilbakemeldingene på radiokanalene NRK Super, viser at du tar feil. Heldigvis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *