DAB lanseres i Irland

Et nytt land tar i bruk i DAB i Europa. PÅ EBUs radiokonferanse presenterte RTE sine DAB-planer.

Radioledere fra alle medlemslandene i den Europeiske kringkastingsunioen, EBU, har torsdag og fredag vært samlet til radiokonferanse i Dublin. En av nyhetene som ble presentert var at Irland går for DAB. Radiodirektør Adrian Moynes fra RTE fortale at de 7.mai skulle lansere 4 DAB-kanaler i Irland.

Ellers er det bred enighet i EBU om at radioen må digitaliseres, men at det ser ut til å skje i ulikt tempo og med ulike teknologier rundt om i Europa. Ulike rammebetingelser for radio gjør at man velger forskjellige løsninger. Med fremtidens radioapparat kommer til å være multidigitale og kunne ta inn alle type digitale sendinger.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til DAB lanseres i Irland

  1. Mina sier:

    Visste ikke at Den irske republikanske armé kunne sende radio 😛

  2. Leif sier:

    Sitat: «Med fremtidens radioapparat kommer til å være multidigitale og kunne ta inn alle type digitale sendinger.»
    Når kommer fremtiden? Har du noen tips om radioer som er klar for flere typer digitale standarder? Vil jo være en stor fordel i bilradio og bærbare skjortelommeradioer, når man reiser.

  3. Øyvind Vasaasen sier:

    Hei Leif

    Det blir sagt at de første FM/DAB/DAB+-radioene skal være på markedet til sommeren. Har også sett omtalt planer om kombinerte FM/DAB/nettradio apparater. Men i bil eller lommeformat ser det ut til å være litt lenger frem. Etter min mening bør jo dette inn i mobiltelefoner så raskt som mulig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *