Er du redd?

Mens helsemyndighetene har brukt den siste trusselen om en verdensomspennende svineinfluensasmitte til å skremme mange kommuner til å få orden på kriseplanene sine, har frykten sunket betraktelig blant de fleste av oss. Men frykt ikke. Det er nok å være redd for, hvis du ikke har bekymringer nok fra før.

For de som synes Nord-Korea er et skummelt sted, er det bare å bite i seg angsten for at det skal gå helt over styr.

Her hjemme forsøker vi så godt vi kan å late som at alt er i skjønneste orden. Men det er det ikke. Mens vi er mest redde for at hagen skal oversvømmes av slimete iberiasnegler, viser en ny studie store forskjeller i hvordan sykehusene tester de som vet de er bitt av flått. Mange får beskjed om at de er friske, men er i realiteten syke og i verste fall ødelagt for livet. De som ikke vet at de er smittet er det enda verre med. Selv de beste testene finner bare annenhver av de som er smittet av borelia, og Sykehuset Østfold har på ingen måte bevist at de er best i klassen, selv om vi bor i et av landets verste flåttfylker. En skandale kaller landets fremste flåttforsker det norske testregimet.

Finanskrisen feies helst under teppet, men tallenes tale er klar. Konkursene i Østfold øker dramatisk, arbeidsledigheten vokser kraftig, og med den øker frykten for at egen og familiens økonomi skal bli rammet av den globale smittsomme elendigheta.

Er du i trygg jobb, er det likevel ingen grunn til å ta det rolig. Det du må ta stilling til er om du foretrekker pest eller kolera, skal vi tro signalene som nå kommer fra flere og flere østfoldkommuner. Sånn oppunder valget skulle selvsagt huset vært i skjønneste orden, men det er det på ingen måte rundt om i fylkets kommuner. Hvem som styrer er ikke utslagsgivende, trøbbel er det uansett. Ordføreren i Moss kan love oss et dramatisk budsjett. Men han beroliger oss samtidig med at han har en god følelse.

I Fredrikstad har rådmannen klinket til med kutt på nesten 100 millioner. Folk skal sikkert fortsatt slippe noen hundrelapper i eiendomsskatt i året, men i stedet få utdelt spade, spann og litt asfalt for å holde veiene sine i orden selv. Snøbrøyting på veier kommunen ønsker å kvitte seg med får gå på omgang, og prisen på fergeturen på to hundre meter over Glomma skal økes med 100 prosent for å få oss til å bruke sykkel og kollektive fremkostmidler. Blir befolkningen ikke redd av denne hestekuren, kommer det sikkert flere gode ideer.

Selv har jeg det etter forholdene bra. Men min private angst for at Fredrikstad Fotballklubb rykker ned kommer snikende, og biter seg hardere fast for hver kamp jeg ser. Senest i går kveld var det all grunn til å bli skremt. Men jeg har det likevel lett. Mossingene står i fare for at hele byens lag rett og slett forsvinner. Økonomien er presset, og i løpet av fjorten dager må klubben ha enten noen millioner på konto eller en akkordløsning. I Sarpsborg 08 er mange med rette redde for at spillerne forsvinner. Klubben klarer så vidt det er å betale ut lønna, og går det ikke er alle spillerne fristilt fra sine kontrakter. Alle som elsker fotball blir dårlige av slike nyheter. Alle som hater fotball får glede seg så lenge dere kan. Og passe dere! Syken er smittsom. Hele 50 prosent av oss er allerede smittet av den store fotballgalskappandemien.

God pinsehelg!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *