Det er best å gå i takt!

Jeg må nå innse at jeg har vært langt ute på viddene. Jeg som har vært skråsikker på at Henrik Wergelands tanker om 17. Mai, uttrykt i sangen «Vi ere en nasjon vi med!», handler om at nasjonaldagen først og fremst skal være barnas dag, at det er de som representerer Norges fremtid. Men sånn er det jo ikke!
Heldigvis har 17. mai-komiteen i Rakkestad satt ting på plass for meg. Dagen er til for korpsene, og det viktigste med dagen er at alle går i takt! At de minste barna kastes ut av 17. Mai-toget fordi de ikke klarer å stokke pailabbene sine, er ingenting annet enn et stort fremskritt! 17. Mai-komiteen i Rakkestad som foreslo dette, er modige pionerer.
Barna i toget har jo ingen annen funksjon enn å fylle opp bak og mellom musikken. At jeg skulle nærme meg de femti før det gikk opp for meg er bare flaut!

Det er godt at ble ryddet opp, og at barnehagebarna i Rakkestad ble plassert der de ikke forstyrrer noen, med sine korte og taktløse bein. Borgertoget er selvsagt det eneste rette stedet for små lømler som forstyrrer oss voksne!

Nå skal det heldigvis bli orden i rekkene, og Søndagsskolens Musikkorps kan igjen gå i takt uten å måtte stoppe og vente på de små, der de uvitende og glade går rundt og roper «Hipp, hipp hurra, Norge har bursdag i dag»!

Joda, jeg har fått med meg at denne saken ikke er sånn jeg beskriver den likevel. Selvsagt var dette en misforståelse. Ingen mente da noe sånt, kan skjønne! Barna skal få gå i toget sitt! At 17. Mai-komiteen har klart å skrive to brev om saken til Musikktrollet Barnehage hvor det står at barna skal ut av toget for å få orden i rekkene, viser jo bare hvor stor misforståelsen var.

Bråket i Halden Arbeiderblad har også vist oss hvor lett vi misforstår hverandre. Fredag for en uke siden stod det for eksempel i en pressemelding at redaktør Frode Rekve og direktør Anne-Grethe Kolstad var sagt opp. Det stod til og med flere ganger i samme brev, formulert på flere måter. Men dette var jo bare tøys. Styrelederen i avisa sa det selv på pressekonferansen pressemeldingen var laget for. «Dette er bare en skrivefeil», sa han! De to har jobbene sine fortsatt!

Selvsagt har alt bråket i Halden Arbeiderblad vært helt unødvendig. Alle skjønner vi jo logikken i å kaste ledelsen i avisa fremfor å legge ned avispressa, og kvitte seg med kostnader andre norske avishus har kuttet for lengst. Pressa er jo så gammel at den er retromoderne! Svart/hvitt i stedet for fargetrykk i alle legg kommer sikkert tilbake som en farsott. Dette visste det nye, men nå avgående styret. Det gamle styret, det som ble kastet til fordel for det nå avgåtte, det styret som besluttet å legge ned trykkeriet for å spare penger, hadde ganske så sikkert misforstått.

Ingen tror lenger heller et sekund på at dette kan ha noe med politikk å gjøre . Samme hvem du spør, sier de det jo selv: Nei, her har styret handlet på egen hånd, sier de!

At styret skulle være så rabiate at de kunne finne på å representerte eierne, Halden Arbeiderparti, Halden Fagforening og de som jobber i pressa, Halden Grafiske Forening, skjønner vi jo alle at de på ingen måte gjorde. Nei, det nå avgående styret har rett og slett vært et annerledes bedriftsstyre, en kreativ gjeng som har vist oss hvor viktig det er at norske aviser eies og styres lokalt. Dét er langt viktigere enn at lokalavisa overlever.

Ikke minst har oppegående folk i Rakkestad og Halden gitt oss ukas lekse: Det gjelder å gå i takt med dirigenten. Ellers blir det bare surr.

God helg!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *