Stem – snart er det MGP!

Våren er for de fleste hagearbeid, grillsesong, båtpuss, rydding i loft og kjeller og ikke minst hygge. Noen påstår at sevja stiger nå for tiden også, og for en del av menneskeheten er våren annethvert år starten på et potent race mot en taburett, partisuksess og makt. Og det er ikke den ting som skal være uprøvd i jakten på posisjoner.

Valgkampen skal jo egentlig starte først i august, men frykt ikke, den er godt i gang. Nå er også Alexander Rybak blitt lokalpolitikk, og det er ikke den kandidat over det ganske land med respekt for seg selv som ikke har et godt forslag. Svein Roald Hansen er Østfold APs toppkandidat, og tenker derfor stort når han foreslår å legge tak på Fredrikstad Stadion for å huse neste års Melodi Grand Prix-finale. Det samme er foreslått i Tromsø, og da bør ikke Fredrikstad være dårligere, mener Hansen.

Hva med å like godt tenke enda større, og satse på en helt ny storstue et annet sted? Østsiden er jo offensive, Moss har allerede nye stadionplaner på gang på Melløs, i Sarpsborg trenger man ny kapital. Synes man det blir for dyrt å starte helt fra bånn, kan den nye kunstgressbanen på Strupe i Halden være et godt utgangspunkt. Det er sikkert ingen som hadde hatt noe i mot vegger og tak, og publikumsplass til noen tusen! Eller hva med Mysen IF Fotball? De fikk nye drakter forrige uke, så da slipper NRK å tenke på store kostymebudsjett.

Når Grand Prix er høyt prioritert hos Arbeiderpartiet vil Frp i Fredrikstad på den annen side vise hvor effektive de er, og foreslår solgt alle bygg som kan knyttes til fyordet kultur. Sånt blir det penger i slunkne kasser av, og kanskje noen stemmer.

I Halden har vårrengjøring i byens avis og Arbeiderpartiet ført til at Svein Olaussen har kommet ut i lyset. Med Valg 09 i bakhodet har den drevne
gruppelederen opphevet sitt selvvalgte eksil som mørkets fyrste, og i løpet av ei uke har han latt seg intervjue av flere medier, oss inkludert. Nye bilder har vi fått også, de gamle vi hadde var årgangsbilder, og vi kan i alle fall fastslå at mannen holder seg godt!

I alle folkevalgte forsamlinger med respekt for seg selv er våren tiden for å snu tommelen ned for rådmennenes forslag. I Halden har politikerne gått tilbake på rådmannens forslag og sitt eget vedtak om hyttebygging i strandsonen. I Moss har politikerne gått enstemmig til kamp mot rådmannen forslag til ny skolestruktur i byen.

Nesten alle blir inkludert nå om dagen, men røyker du er du et utskudd. I Sarpsborg står det så dårlig til at rådmannen nå vil forby alle kommuneansatte å røyke i arbeidstida. Ikke fordi han er bekymret for helsa til folk, eller fordi han hater røyk. Neida, her skal det rett og slett effektiviseres, og røyker du bruker du 20 minutter hver eneste dag som kunne vært produktive.

Så kom ikke og påstå at politikkens vesen ikke er et interessant studie i disse tider: En blanding av voldsom effektivitet, synlighet og overbudspolitikk preger nyhetsbildet, og vi har bare sett den spede begynnelse.

Selv tar jeg alltid i mot politiske utspill med samme sunne skepsis som hvis noen på postkontoret spør om de kan hjelpe meg med noe. De sier det, men mener det sjelden!

God helg!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *