Oliver Twist i Rygge?

De av oss som har sett Olsenbanden junior på film, eller lest Dickens’ «Oliver Twist», har i beste fall tenkt at det er godt at det gamle klisjebildet av barnehjemmet, som et sted som drives av en kynisk skurk som gir barna for lite grøt, hører fortiden til. Men i det våren gjør sin anmarsj i 2009 viser det seg at vi østfoldinger tar i mot barn og unge fra fremmede land på akkurat samme måte som den slemme barnhejemsbestyreren Miss Hannigan i musikalen «Annie»!

Moss Avis har denne uka avdekket at Kure Asylmottak i Rygge kommune har vært så gjerrige med maten til barna som bor der at kokken Mariann Larsen ikke hadde samvittighet til å stå i jobben. Hun fikk ikke lov til å bruke mer enn 2,4 kilo kjøttdeig på et måltid for 30 ungdommer. Til det siste måltidet hun laget før hun fikk nok og sluttet, fikk hun lov å breie seg med ett kyllinglår til hver. De av oss som får fullverdige måltider ut av så lite, kan sikkert også gå på vannet.

Drammen Eiendomsselskap AS heter firmaet som er nåtidens kyniske barnehjemsbestyrer. Det skal jo tjene penger, og da går det jo ikke an å bruke kronene det mottar av den norske stat til å holde liv i ungdommene.

Asylmottaket avviser at barna skal ha vært sultne. Men UDI slo i går i bordet og ga klar beskjed om at barna skal ha fire måltider om dagen, og at ungdommene selv skal få smøre en matpakke hver dag.
At det er hengelås på kjøleskapene, at de sanitære forholdene ikke er gode nok, og at det heller ikke skal være et aktivitetstilbud til barna, bare underbygger at Drammen Eiendomsselskap AS ligner ganske mye på Mr. Bumble i «Oliver Twist».

Hadde Kure Asylmottak vært en hundekennel eller et kattepensjonat er jeg sikker på vi hadde vært fulle av medfølelse, og gjort anskrik. Ja, det hadde nok ikke gått lenge før vi hadde gått i demonstrasjonstog, eller stått utenfor gården med avskyresolusjonene klare. Men asylsøkere får automatisk samme stempel som en utenlandsk kjeltring som blir stoppet på Svinesund med bilen full av påhengsmotorer eller narkotika.

Det er ille at svært mange av oss ikke er i stand til å forstå at asylsøkere som kommer til Norge og Østfold er individer som deg og meg. De fleste av barna i Rygge er alene i verden, i en dyp personlig krise, og vi vil være de første til å påpeke nettopp dette den dagen det går galt når de samme barna skal integreres i samfunnet.

Vi er ikke vanskelige å be hvis det protesteres når et asylmottak skal åpne i nabolaget. Da Kure skulle åpne langt ute på noen jorder med god avstand til alt og alle, var det ikke måte på hvor betenkte enkelte Rygge-politikere var. Det var ikke allmennyttig formål nok, det var ikke omregulert, og de fleste var jo selvsagt bare bekymret på vegne av barnas ve og vel. Protestene var overhodet ikke begrunnet i at det skulle komme utenlandske barn hit.

Hvis de samme politikerne, og andre som protesterte, fortsatt har barnas beste i tankene, har de alle muligheter til å komme på banen nå, og fortelle både drammensere og omgivelsene hvor kjøleskapet skal stå.

Kommentarfeltene på nettet bak sakene både hos oss og andre medier som har dekket denne saken, viser at vi først og fremst er opptatte av oss selv, at utlendingene kan pelle seg hjem dit de kommer fra, og spise maten sin der. Vi viser oss frem som en nasjon av hverdagsrasister, som på en dag som denne er mest opptatte av hvor mye kjøttdeig vi skal kjøpe til tacoen vi skal meske oss med i kveld!

Klarer den vakre norske kjernefamilien seg med 800 gram? Eller blir det kanskje en kilo? Vi må jo kose oss litt! Det er tross alt fredag.

God helg!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *