Min nye sykkelkompis

Det heteste tipset nå, tre uker før selve dagen, er å trene mengde. Lange turer på minst tre timer, har jeg hørt. Utfordringen er å finne tre timer å sykle på. Jeg har turnusarbeidende mann, to aktive barn og stappfull kalender. Derfor må jeg legge treningen til tidlige morgener og sene kvelder. Det betyr ofte at jeg sykler alene. Og det er kjedelig! Men nå har jeg fått en ny sykkelkompis! Han heter Michele og er italiensk.

 ipod.jpg

 

Jeg aner ikke hvordan han ser ut, men regner med at han er høy og mørk. Han har i allefall en dyp stemme som lærer meg italienske gloser mens jeg sykler. Michele befinner seg altså på Ipoden min. 

Det har seg nemlig sånn at jeg og resten av familien er frelst på Italia. Vi er der hvert år, og både jeg og min bedre halvdel studerer italiensk. Det går litt tregt, i en travel hverdag. Men tre timers intensivkurs med Michele på øret gjør susen. 

I dag har han lært meg alt som er verdt å vite om shopping. Vel, det meste kunne jeg fra før. Men det er en klar fordel å kunne gjøre seg forstått på italiensk. Så når jeg i sommer skal dra kredittkortet kan jeg på perfekt italiensk si at jeg foretrekker det hvite skjørtet fremfor den sorte buksen. Tusen takk, og på gjensyn!  

Tiden flyr i selskap med Michele. Han snakker først, så forsøker jeg å si det samme. Effektiv og morsomt.
Så hvis du er ute og hører en syklist prate italiensk med seg selv – så er det altså bare meg! 

Dette innlegget ble publisert i Karine. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Min nye sykkelkompis

  1. Ståle sier:

    Ikke rart sykkelistene blir sett på som litt rare. Er det ikke nok at de bruker mye tid og penger på sykling, så driver de og snakker med seg selv på italiensk også.

    For min egen del så liker jeg best at det er stille. Har mye bedre kontroll på når det kommer biler bakenifra uten ekstra støy. Men klart får det en til å holde ut, så er det jo bare positivt.

    Ståle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *