Turmat

At det er viktig å fylle på med energi under lange treningsturer og ritt, er det neppe noen tvil om. Men hva skal man spise? Jeg har fått enormt mange gode råd i det siste, og de er alle forskjellige. Forvirrende!

Så jeg har hamstret energi-produkter og akter å teste meg gjennom helgen.

 08052009057.jpg

Boller, bananer, seigmenn, kjeks, loff med honning, sjokolade… Rådene er mange når det gjelder hva vi skal fylle lommene med før Nordsjørittet. Jeg er like klok.

Sykkelproffen Roy Hegreberg har lommene fulle av energibarer på tur. Og epler oppskåret i båter.  

– De gir kanskje ikke så mye energi, men jeg får både væske og litt fyll i magen, sa han til meg under forrige helgs tur. Han spiste noen munnfuller hver halve time, og det er utrolig hva det var plass til i sykkeltrøya hans.

Energi-gel er et annet alternativ. De fleste jeg har snakket med, synes dette er kvalme greier. Men det skal visstnok funke. Hvis du ikke kaster det opp, da.

I drikkeflaskene (du må minst ha to!) fyller du sportsdrikk. Eller tynn saft. Eller utristet cola. Eller en blanding av utristet cola og utristet farris. Eller en blanding av utristet cola og kaffe.  For å teste ut hva som funker best må jeg sykle maaaange mil!

Hva spiser og drikker du? Kom gjerne med gode råd!

En ting er imidlertid ekspertene enige om. Du må teste ut det du har tenkt å få i deg av energi før Nordsjørittet. For magetrøbbel er det siste du trenger på øde grusveier.

Det er både mat og drikkestasjoner i løypa, men du bør likevel ha med ditt eget lille matlager. For du trenger påfyll underveis!
Jeg slurvet og gikk tom rett før Hå gamle prestegård på søndag. En kjip, men lærerik opplevelse.

Men jeg har altså lært! For under Nordsjørittet har jeg neppe tid til å kose meg med lapper og drikke kaffe i solen… 

Dette innlegget ble publisert i Karine. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Turmat

  1. Nordsjørytteren sier:

    Vann. Bare rent vann. De gangene jeg har syklet Nordsjørittet, og forsåvidt også andre ritt, har jeg holdt meg til vann fra springen. Sportsdrikk, kaffe, cola o.a. er sikkert helt greit, men det gir større sjanse for å få trøbbel med magen. Og for all del, ikke eksperimenter den 13. juni. Prøv forskjellig på trening, og sats på det som funker der.
    Like viktig som hva/når/hvor mye er spiser/drikker under rittet, er å gjøre dette riktig FØR start. Min erfaring er at en spiser og drikker godt om morningen, og fortsetter å fylle innpå litt til en halv time før start. De siste 30 min. til start inntar jeg ingen ting.
    God tur, det går nok så bra så!!

  2. Karine Næss Frafjord sier:

    Jeg så den, Ivar!
    Jeg bruker langt mer enn en time på Nordsjørittet, så jeg sverger til flytende karbohydrater… men fortsatt bare vann på korte treningsøkter!

    Karine:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *