Vidar Busk i kjempeslag

Vidar Busk. Foto: Per Ole Hagen

Vidar Busk leverte en kjempekonsert på Notodden. Foto: Per Ole Hagen

Vidar Busk har i mange år vært en av våre aller beste bluesartister. I år har han gjenopplivet sitt gamle band, Vidar Busk & His True Believers. Torsdag kveld holdt han show på Notodden, på samme scene som Dana Fuchs og Robert Cray hadde spilt før ham.

Vidar Busk. Foto: Per Ole Hagen

Vidar Busk. Foto: Per Ole Hagen

Det er rart med det, gode artister er en fryd å høre og se, uavhengig av sjanger. Vidar Busk er en typisk bluesartist, men han har utforsket omtrent alt som er mulig innen den store sjangersekken som vi kaller blues. Når han nå vender tilbake til utgangspunktet, i hvertfall slik vi møtte ham i Norge på midten av 90-tallet, er det gledelig å høre at det låter enda bedre enn da.

Vidar Busk. Foto: Per Ole Hagen

Ingen ting å si på antrekket og sveisen til Vidar Busk. Foto: Per Ole Hagen

Konserten på Notodden Bluesfestival var et overflødighetshorn av gamle og velkjente låter, men med den ekstra spissen som kommer med en spillesugen og sprek artist som har modnet gjennom mange år med litt uklar retning. Konklusjonen er klar: Vidar Busk er tilbake, bedre enn noen gang.

Dana Fuchs. Foto: Per Ole Hagen

Dana Fuchs. Foto: Per Ole Hagen

Torsdagskvelden på Notodden er det alltid konsert på kun én scene, og i år var det, foruten Vidar Busk, Dana Fuchs og Robert Cray som sto får åpningskonserten. Dana Fuchs startet, og hun er et fyrverkeri av en sanger med et veldig bra og tett band, men personlig sliter jeg med at hun blir litt for mye en kopi av eldre artister som for eksempelJanis Joplin.

Dana Fuchs. Foto: Per Ole Hagen

Dana Fuchs. Foto: Per Ole Hagen

Som publikumsartist er hun uansett veldig bra, og spesielt den mannlige delen av publikum satte tydeligvis stor pris på henne. Det var lang kø etter konserten for å få signert CD og bli fotografert sammen med henne, og jeg så svært få kvinner i den køen!

Robert Cray. Foto: Per Ole Hagen

Robert Cray. Foto: Per Ole Hagen

Etter Dana Fuchs spilte Robert Cray, som gjester festivalen for andre gang. Første gang var i 1996, og på mange måter var torsdagens konsert en gjentagelse av denne. Bevarses, Robert Cray er en fantastisk artist, med kjempestemme, og lekkert gitarspill, men i lengden kan det bli noe ensformig. Uansett skal han ha mye av æren for at Bluesen fikk stt oppsving på 80-tallet, gjennom samarbeidet med gary More og Stevie Ray Vaughan, og han har senere samarbeidet med blant andre Eric Clapton.

Robert Cray. Foto: Per Ole Hagen

Robert Cray. Foto: Per Ole Hagen

NRK P1 har tatt opp alle konsertene torsdagskvelden, og de blir å høre i P1-scenen i løpet av høsten og vinteren. I kevld kl. 21-24 blir det også gjenhør med smakebiter fra torsdagen, sammen med direktesendt musikk fra fredagens konserter.

Dette innlegget ble publisert i Festivaler, Konserter og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *