Allsangfest med Eric Burdon

Eric Burdon. Foto: Per Ole Hagen

Eric Burdon. Foto: Per Ole Hagen

Neste år blir det 50 år siden The Animals startet med Eric Burdon som vokalist. Låtene deres fra de første årene er allemannseie, og fredag på Notodden Bluesfestival var et duket for konsert med Eric Burdon And The Animals. Bandet er nytt, men Burdons stemme er fortsatt imponerende bra, og allsangfaktoren var skyhøy.

Eric Burdon. Foto: Per Ole Hagen

Eric Burdon. Foto: Per Ole Hagen

The Animals var det første britiske bandet basert på blues og rhythm and blues som hadde suksess utenfor England. Mye av æren for denne suksessen har låten House Of The Rising Sun, men vokalist Eric Burdon skal likevel ha en stor del av æren for bandets suksess. Han har da også fortsatt som sanger, og det er ingen ting å si på stemmematerialet. Han fyllte 70 år tidligere i år, men synger som en 30-åring.

Eric Burdon. Foto: Per Ole Hagen

Eric Burdon. Foto: Per Ole Hagen

På Notodden hadde han med seg et relativt nytt band, med veldig dyktige musikere, og han gikk ikke i fella med å spille de gamle slagerne så likt originalen som mulig. I ny drakt låter det likevel umiskjennelig Animals, og når du har låter som We Got To Get Out Of This Place, Boom, Boom, When I Was Young, nevnte House Of The Rising Sun – for å nevne noen av dem, kan det ikke gå feil.

Eric Burdon. Foto: Per Ole Hagen

Eric Burdon. Foto: Per Ole Hagen

Hovigs Hangar på Notodden var fyllt av over 3000 glade publikummere som fikk valuta for pengene. Konserten etter Burdon ble forsinket fordi han holdt på i nesten 2 timer, men ingen klagde på det, spesielt ikke når House Of The Rising Sun avsluttet det hele. NRK P1 tok opp konserten, og radiolytterne kan høre den i programmet P1-scenen i løpet av høsten og vinteren.

Eric Burdon. Foto: Per Ole Hagen

Eric Burdon. Foto: Per Ole Hagen

Dette innlegget ble publisert i Festivaler, Konserter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Allsangfest med Eric Burdon

  1. Martin sier:

    Imponerende konsert, jeg så Eric med samme band i Newcastle for temmelig nøyaktig ett år siden, og det har skjedd store forandringer med bandet. Eric virket voldsomt mer potent og vital på Notodden, og som noe av en ekspert på feltet, så kan jeg si at det er lenge siden han har låtet så inspirert! Også noen «treats» for oss die-hard fans som Crawling Kingsnake og Trying To Get To You (sistnevnte har ikke stått på setlistene siden The Animals’ andre gjenforening i 1983!).

  2. Arne Steen sier:

    Debutant på musikkfestival i en alder av 62. Fy f…. som jeg kos meg. Eric Burdon må jo ta på seg skylden for at så mange av min generasjon begynnte å spilille gitar. House of rising sun, var jo det vi alle kunne. At Eric stiller til start fortsatt i en alder av 70, og leverer ,……. fikk litt tårer i øynene. Topp.

  3. per ole hagen sier:

    … og at han fortsatt synger House Of the Rising Sun i samme toneart som i 1964, er imponerende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *