Amsterdam Stranded i sin helhet

Paal Flaata. Foto: Per Ole Hagen

Paal Flaata. Foto: Per Ole Hagen

Morgenbladet har kåret Norges 100 beste album, og 14 av disse har så langt blitt presentert live. Søndag var dagen kommet for Amsterdam Stranded, Midnight Choirs fantastiske album fra 1998. Denne gangen ikke med Midnight Choir, men med sangeren fra bandet, Paal Flaata med venner.

Paal Flaata med band. Foto: Per Ole Hagen

Paal Flaata med band. Foto: Per Ole Hagen

Midnight Choir ble oppløst for noen år siden, så denne løsningen var den eneste muligheten for å få høre albumet live. Mange vil sikkert mene at det hadde vært best med Midnight Choir. Men søndagens konsert var en stor opplevelse, og Paal og bandet hans gjorde en utmerket jobb, slik at i hvert fall jeg glemte at det ikke var originalbesetningen  som spilte. De som ikke fikk med seg konserten på Rockefeller, kan høre den på P1-scenen i NRK P1 senere i vinter. Følg med på programmets Facebookside når den kommer.

Kyrre Sætran. Foto: Per Ole Hagen

Kyrre Sætran. Foto: Per Ole Hagen

I bandet har han blant andre Gøran Grini på trøorgel og andre tangenter, Omar Østli på gitar, tre strykere ledet av Lise Voldsdal, Kyrre Sætran på bass og Geir Digernes på trommer. Søndagens konsert var den tredje i rekka med denne besetningen, og Paal har også sagt at den blir den definitivt siste.

Bandet spilte hele albumet igjennom, fra start til slutt, pluss et ekstraspor som de spilte inn i samme omgang, Degas’ Eyes. Denne er også med på spesialutgaven av albumet som du blant annet kan høre på Wimp. Paal Flaata er en av Norges beste vokalister, og stemmen hans er perfekt for trist musikk i dette landskapet. For det er ikke akkurat muntert å høre Amsterdam Stranded.

Paal Flaata. Foto: Per Ole Hagen

Paal Flaata. Foto: Per Ole Hagen

På mange måter var det dristig å spille inn et album som Amsterdam Stranded, som er totalt blottet for up-tempo låter. Men eksperimentet slo til, og det fikk strålende kritikker, blant annet i Allmusic.

Det kunne høres at Paal og bandet har gjort konserten to ganger før i høst, og låtene satt godt. Spesielt ble jeg begeistret for strykerarrangementene som Lise Voldsdal sto for, og Jøran Rudi er som alltid stødigheten selv, mens Paal Flaata ledet det hele på sin egen slentrende måte.

Konsertserien med de beste norske albumene fortsetter også etter jul, og det konserter er vel verdt å få med seg.

Paal Flaata. Foto: Per Ole Hagen

Paal Flaata. Foto: Per Ole Hagen

Dette innlegget ble publisert i Konserter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *