Notodden Bluesfestival er i gang

Kid Andersen. Foto: Per Ole Hagen

Årets vinner av Bluesprisen på Notodden, Kid Andersen. Foto: Per Ole Hagen

Tradisjonen tro åpnet Notodden Bluesfestival torsdag ettermidag med gratis show på Torget. Flere flotte artister, offisiell åpning ved kulturminister Anniken Huitfeldt og utdeling av en velfortjent bluespris til Kid Andersen. Showet blir sendt på NRK P1 samme kveld kl. 22.05.

Anniken Huitfeldt. Foto: Per Ole Hagen

Anniken Huitfeldt åpnet Notodden Bluesfestival 2011. Foto: Per Ole Hagen

På åpningsshowet får publikum høre smakebiter av flere av artistene som spiller på de offisielle konsertene i løpet av festivalen. Årets show var intet unntak, og både Vidar Busk, Kåre Virud og Espen Fjelle, Rita Engedalen, The Boogie Boys, Kid Andersen og Elvin Bishop, Trampled Under Foot og Dana Fuchs viste seg frem på scenen.

Kåre Virud. Foto: Per Ole Hagen

Kåre Virud fremførte Ild og vann til minne om terrorofrene. Foto: Per Ole Hagen

Men før musikken hadde ordfører på Notodden, Lise Wiik holdt en kort minnetale for ofrene på Utøya og i regjeringskvartalet. Det ble en varm og god markering, som ble avsluttet med 1 minutts stillhet. Etter Kåre Virud og Espens Fjelle stemningsfulle fremførelse av Ild og vann, holdt Anniken Huitfeldt åpningstalen

Kid Andersen og Vidar Busk. Foto: Per Ole Hagen

Bluesprisvinner Kid Andersen poserer sammen med tidligere vinner Vidar Busk. Foto: Per Ole Hagen

Årets bluesprisvinner Kid Andersen føyer seg inn i en god tradisjon av norske bluesgitarister som startet karrieren pur ung, spilte på klubber som Muddy Waters i Oslo, før han dro til USA som 21-åring for å spille i bandet til munnspillkongen Charle Musselwhite. Siden overtok han jobben i bandet til Rick Estrine & The Nightcats, og nå spiller han i bandet til blueslegenden Elvin Bishop. Kid Andersen har spilt inn plater med disse bandene, pluss med blant andre Junior Watson og Vidar Busk, og han har også gitt ut fire solo CD-er. Kid Andersen er en verdig bluesprisvinner 2011.

Rita ENgedalen . Foto: Per Ole Hagen

Rita Engedalen vant bluesprisen i fjor. Foto: Per Ole Hagen

Tidligere vinnere er bl.a. Pinetop Perkins, Morten Omlid, Jostein Forsberg, NRKs Geir Hovig, Knut Reiersrud, Reidar Larsen, Rita Engedalen og John Mayall.

Vidar Busk Bård Ose. Foto: Per Ole Hagen

Vidar Busk og NRK P1-programleder Bård Ose fant tonen sammen. Foto: Per Ole Hagen

Åpningsshowet blir sendt på i «P1-scenen» på NRK P1 kl. 22.05, men det kan også høres på NRKs nettradio i 30 dager etter sending.

Dette innlegget ble publisert i Festivaler, Konserter og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *