Kalte Ingen grenser for "freakshow"

freakshow
Professor i rehabilitering, Per Koren Solvang, møter sterke reaksjoner fra både deltakerne og TV-seere etter å ha uttalt at Ingen grenser minner om et freakshow.
Les mer hos NRK Kultur

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

8 kommentarer til Kalte Ingen grenser for "freakshow"

  1. Fred A Olsen sier:

    JA,JA.hva skal man om slik……………det er absolutt ikke FREAKSHOW, det er en gjeng med gledes spredere som har opplevd mer en de fleste i Norge,du som er PROFESSOR i rehabilitering må skjønne at det sosiale er meget viktig.detter er faktisk med på å sette lys på at det finnes mennesker der ute med litt spes behov,nå i disse Paralympics tider så er det viktig at dere synes, er de som stiller for Norge der nede også FREAKS.har selv protese på høyre bein og ser ikke på meg selv som en FREAKSStå på dere.

  2. Kristian S sier:

    Jeg mener det er uødvendig at en Proffesor er så trang synt og mener handikapede er FREAKS. Veldig unødvendig

  3. Tor-Arne sier:

    Helt utrolig… freak er det når handikapp gjemmes bort. Husker en episode på en ferge på 70-tallet, hvor noen presterte å si «tar de ham med ned i salongen» om em med Downs syndrom…Nå for tiden kan vi glede oss sammen med dem, og se livsgleden deres.Paralympics, program som Uten Grenser og slikt gjør at mange funksjonsfriske blir råimponert. I tillegg inspireres handikappede. Og – ikke minst, alminneliggjør handikapp. Man ser at noe er medfødt, noe er etter ulykker, men alt en del av livet og det å være menneske – på lik linje for alle !!!

  4. Ida Kirsebom sier:

    Med gåsehud sitter vi forann skjermen og følger Lars Monsen og en gjeng livsglade medmennesker med funksjonshemminger som sprenger sine grenser. Vi nyter og gleder oss over selv å fylles med varme gjennom å få delta i det samhold, vi i dette programmet, møter mellom deltagerne. Et samhold basert på anerkjennelse, omsorg, styrke og livsglede! Dette er TV for skjelen! I motsettning til dagens fjernsyn som, fra klokken 20:00, fylles med intriger, drap, vold og Krim som vi vet er både destruktivt og trigger usikkerhet og redsel, møter vi her en gjeng med fantastiske forbilder som beviser at livet er så mye mer!!Med all respekt må jeg få rose dere alle får deres gnist og Lars Monsen! Du er fabelaktig!! Unner dere alle å nå målet. Per Koren Solvang, jeg vet ikke hva du strever med, men proffessorgrad i teoretiske og praktiske fag er skolebasert. Menneskets møte med funksjonshemminger i det dagelige livt er noe helt annet! Vi trenger å lære av hverandre. Denne gjengen du kaller «Freaks», har du tydelig mye å lære av. De tørr stå frem og vise hvem de er med sine funksjonshemminger og lyser vei for alle dem som tror at ting er umulig. Det kreves en unskyldning og håper du er i stand til å gi dem alle denne!!

  5. Kåre Tjihkkom sier:

    Professor, har livet sprunget fra deg, og du er misunnelig på deltakerne på «Ingen grenser»?Denne gjengen er de tøffeste blant de tøffe, og når jeg ser hva de får til, så bøyer jeg meg i støvet.Og om nå denne ekspedisjonen var et freakshow, hvorfor i huleste kan ikke de funksjonshemmede få freake ut noen gang? Vi som er fullt funksjonsfriske freaker ut mange ganger, som Lars Monsen – han freaker ut hver gang han er på en ekspedisjon – og ingen gulper opp sure kommentarer for det.Og dessuten er det veldig bra at de som er med på ekspedisjonen forteller litt om sin bakgrunn, man blir på en måte mere kjent med dem og forstår bedre hvorfor de gjør som de gjør under turen.Nå vet jeg hvordan man klarer seg med en arm i situasjoner som vi ser på TV. Nå vet jeg hvordan en benprotese ser ut, og hvordan et menneske med en amputert fot ser ut. Nå vet jeg hva man kan gi seg ut på når ene foten eller begge føttene er amputert og hva man må gjøre for å fungere godt på en sånn tur.Nei, ikke kom med sure oppgulp bare fordi turen er spesiell og deltakerne er spesielle. Jeg tror ikke at denne serien skader de funksjonshemmede, men derimot alle de sure kommentarene i ettertid.Som sagt, jeg bøyer med i støvet for dem.

  6. Mic sier:

    Det hjelper lit med professortittel!

  7. Erik - Oslo sier:

    Freakshow «professor»…. Har du lært deg et nytt fremmedord nå eller bare kjeder du deg? Du bør overveie uttalelsene litt bedre neste gang, kanskje du får beholde tittelen din. Deltagerne i dette programmet/serien er en inspirasjon og tankevekker til alle «ikke-freaks». Skulle jeg tatt med alle superlativene ville jeg sitte å skirve til langt på natt. EN ting er ihvertfall sikkert – dette er IKKE noe «freakshow» men et program om en gruppe mennesker som gjennomfører det mange «normale» bare drømmer om men ikke har mot til å forsøke. Takket være personer som Lars Monsen og likesinnede åpner programmet dørene for mange, også vi som er «normale».

  8. mia sier:

    Kan ikke forstå annet enn at denne perosnen som uttaler seg om mennesker så nedlatende burde gå noen runder med en psykoterapeut. Han må ha liten respekt for sine medmennekser – og ikke minst segselv!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *