På tur med 200 kilo sjokolade

sjokolade
Det blir ikke akkurat lite av verken mat eller utstyr når 25 personer er på tur i en måned.

I tillegg til Lars Monsen og de 11 deltakerne er det med et crew på 13 personer, som alle skal ha mat og utstyr i løpet av turen. Med 25 mennesker på tur i 30 dager blir det hele 750 turdøgn totalt!

527 kilo mat

Det fører til at matbudsjettet er ganske stort. Mens Lars på tur alene stort sett kan leve av fisk og litt jakt, krever denne ekspedisjonen at man har sikker mattilgang. Ingen grenser-ekspedisjonen har med seg hele 527 kilo mat! Dette er fordelt på 200 kg sjokolade, 205 kg frokostblanding, 50 kg pasta og 83 kg tørrfor til middag. I tillegg regner man selvfølgelig med litt matauk i form av fiskefangst.

Nesten som julaften: De 11 ferdigpakkede baggene deles ut til deltakerne ved ankomst.


En slik ekspedisjone krever selvfølgelig også store mengde utstyr. Alle deltakerne har fått hvert sitt sett med turutstyr, klær og fottøy, i samarbeid med ulike utstyrsleverandører. Med på turen er en bobil og to pickup’er, og en av dem hadde med seg 97 kilo nye sko og sandaler til ekspedisjonsmedlemmene. I tillegg kommer alt produksjonsutstyret til de to TV-teamene som følger deltakerne gjennom villmarken.

Produksjonsassistent Ronny Johansen med en av de mange utstyrskassene

Produksjonsassistent Ronny Johansen med en av de mange utstyrskassene

Uansett hvordan det går på turen, er det i hvert fall ikke utstyret det står på!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *