Med spesialbygd rullestol

terrengstol2
Vanlige rullestoler holder ikke mål når underlaget er skog, stein, røtter og myr. De to deltakerne i rullestol, Elin og Per Christian har fått spesialbygget hver sin rullende offroad-stol.

Da kona ble rullestol-avhengig for ti år siden, sluttet Geirr Scheen som sykepleier. Sammen startet de to opp firmaet Aktiv Hjelpemidler, som har spesialisert seg på å bygge alle slags fremkomstmidler for folk med funksjonshemninger.

Nå har firmaet akkurat fått ferdig splitter nye håndbyggede terrengrullestoler til Elin og Per Christian. Stolene veier rundt 15 kilo, er bygget i aluminium og stål, og har store hjul for å komme seg fram på vanskelig underlag.

– Helt fantastisk

– Dette er jo helt fantastisk, utbryter Elin når hun får prøve terrengstolen sin for første gang. Stolen har bra tyngdepunkt, og Elin får snudd den på grusveien uten større problemer.
[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/ixdF4SeIBno" width="460" height="300" wmode="transparent" /]
Det er stolene i den britiske versjonen til Ingen Grenser, Beyond Boundaries, som har vært modell for byggingen, men Geirr Scheen har også gjort en del egne tilpasninger. Elin sin stol er også forskjellig fra Per Christian sin, ettersom hun har større førlighet i korsryggen enn det han har.

Geirr Scheen i Aktiv Hjelpemidler gjør en av mange små justeringer før stolen er klar for villmarka

Geirr Scheen i Aktiv Hjelpemidler gjør en av mange små justeringer før stolen er klar for villmarka


For å sikre at man ikke blir stående rådvill dersom villmarken skulle fare altfor hardt med en av de nye rullestolene og ødelegge den helt, er det laget en reserve-versjon av begge stolene.

– Jeg har nesten ikke lyst til å gå tilbake til den gamle rullestolen, jeg nå, ler Elin og gir den nye offroadingen sin godkjent karakter og vel så det.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Med spesialbygd rullestol

  1. Gro K sier:

    Flott at også rullestolutviklingen ruller videre. Godt jobba av dere alle sammen. Det jeg har lagt spesielt merke til er at stolene, i tillegg til at brukerne mestrer stolene «for egen maskin» lett lar seg betjene for dem som ønsker å være behjelpelig som ute i villmarka. Gode gripemuligheter for hjelperen og lett å betjene av brukeren. – Kort sagt ser ut som en fnuksjonell stol.

  2. Tilbaketråkk: Ingen grenser på Villmarksmessa – Ingen grenser – NRK-blogger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *