Dag 30: Ingen grenser er i mål!

framme
Etter 30 dager og 478 kilometer for egen maskin er Lars Monsen og de ni deltakerne ferdige med turens aller siste etappe og i mål.

Målet er nærmere bestemt det lille stedet Hellemobotn, innerst inne i Hellemofjorden, en fjordarm i Tysfjorden litt sør for Narvik. Det var geografien. Geologien er blankskurt, grå granitt. Hele turen etter å ha krysset den svensk-norske riksgrensa to dager tidligere, var preget av røff nedstigning fra grensefjellene.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/KuZF6y1-Lm8" width="460" height="300" wmode="transparent" /]

Det mektige Hellemojuvet, med stupbratte fjellsider, steinete ur og glatte svaberg ble akkurat så krevende som Lars Monsen hadde forutsett.

– Dette er det farligste vi gjør på turen, sa han, for han ledsaget de ni andre forbi de vanskelige passasjene. Men alle kom seg trygt forbi, og rundt kl. 17 på ettermiddagen kunne alle skue ut mot Hellemobotn, forbi fossefall og grønne furuskoger – et syn som overgås av lite annet i vårt estestiske land.

Spratt sjampanjen

Da Ingen grenser var vel nede og i mål, vanket det sjampanje på alle, valgt ut av Aleksander. Han har lenge snakket om hvordan han savner «sjampisen» og det var en selvfølge at det var han som fikk sprette korken på den første flaska.

– Det kjennes helt herlig å være framme, sier han.

Lokalbefolkningen i Drag heier Ingen grenser-deltakerne og Lars Monsen i land

Lokalbefolkningen i Drag heier Ingen grenser-deltakerne og Lars Monsen i land

De få som holder til i avsidesliggende Hellemobotn syntes det var stas å få en hel ekspedisjon på besøk, og vartet opp med korsang og gratulasjoner. Senere på kvelden tok alle deltakerne båten videre til Drag, der også lokalbefolkningen hadde fått nyss om at Lars Monsen med følge var på vei. En hel delegasjon av frammøtte dannet mottakelseskomiteen, som vaiet flagg og heiet Ingen grenser av båten. En av de lokale, en dame i rullestol, delte ut sjokolade-gullmedaljer som deltakerne fikk rundt halsen, mens Lars Monsen ble sjanghaiet av en skokk med barn som ville ha bilder og høre om turen.

Hele den lange, vellykkete avslutningsdagen ble kronet med treretters middag på Hamarøy Hotell i Innhavet.

– Dette er en dag både deltakerne og jeg kommer til å huske resten av livet, sier Lars Monsen.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

25 kommentarer til Dag 30: Ingen grenser er i mål!

  1. tone englund sier:

    Velkommen til gamlelandet, godt å komme på norsk jord tenker jeg!!??Lykke til med innspurten. Klem fra Tone

  2. signelise sier:

    Lykke til med siste innspurt alle sammen!

  3. Anne Mette sier:

    Det har vært en fantastisk opplevelse å få følge dere fra sofaen, hver kveld..Beudringenog respekten har vokst for hver dag som har gått. Takk for en fin tur! Gleder meg til serien kommer i januar. Vel hjem allesammen!Klem fra Anne Mette

  4. Hilde Engdal sier:

    Dere er kjempetøffe alle sammen som blir med på en slik fantastisk tur med alle dens strabaser og utfordringer! Vil sende en spesiell hilsen til Tare Teksum fra Gunnar og Unn Torild og meg selv. Stå på! 🙂 Vi gleder oss til serien kommer på TV så vi får se hvordan dere har hatt det 🙂

  5. polvotten sier:

    Det har vært fantastisk å følge dere. Full av respekt for hva dere har gjennomført

  6. jogeir sier:

    Prøver meg med fylgjande aforisme av Olav H. Hauge: Å halta er leidt for foten, men ikkje for viljen. Velkommen til grenselandet: Med godt fylgje vart Langevegen lett. Gratulerer!

  7. Olav Elsbak sier:

    Alle som følger med dere er dypt imponert over ståpåvilje og ubegripelig innsats. Håper dere likevell sitter igjen med en god følelse.Jeg bor i Hamarøy og ønsker dere hjertelig velkommen til nabo kommunen og en lang vilepause.

  8. Mariann sier:

    Gratulerer alle sammen!! For en tur,for en gjeng, og for et pågangsmot. Fantastisk bra.Dette står det respekt av,dere. Nå er det bare å vente til serien begynner i januar. Dere er vel like spente, om ikke mer, på å få se den som vi som har fulgt med dere på nettet. Kos dere resten av dagen og tenk over hvilken bragd dette er.

  9. bergquist sier:

    Heisan, gratulerer med en kjempeprestasjon alle sammen. Jeg har fulgt hver meter av ekspedisjonen og er imponert. Nå gleder jeg bare veldig til å få hjem mannen min.. Hilsen Marianne , kona til Frode..

  10. arve ;-) sier:

    Gratulerer! Da har dere satt ny verdensrekord -all som en!

  11. idatoverd sier:

    Gratulerer alle sammen – dere er helt fantastiske!!!!!!!!! Klem fra mamma'n til Siv :))

  12. Sven-Are sier:

    Gratulerer med overstått, all min respekt til dere, dette er et bevis på at problemer ikke finnes, bare utfordringer.

  13. EVY sier:

    Gratulerer hele gjengen! Det har vært moro å følge med dere på nettet. Gleder meg allerede til januar for å se serien på tv. Håper dere får tid til å feire dere selv nå, for det har dere fortjent!!!!!!!!! Gratulerer enda en gang!!!!!

  14. Helle og Eva sier:

    Gratulerer alle sammen!

  15. Kenneth sier:

    Gratulerer! Jeg vil være med på neste tur!

  16. Erik sier:

    Velkommen hjem alle sammen og gratulerer med en mesterlig innsats!!Nå kan dere trygt nynne på Louis Armstrong’s ”What A Wonderful World”Klapp og Klem til alle!Erik N

  17. tone englund sier:

    GRATULERER ALLE SAMMEN!!! Veldig bra gjennomført, det har vært morro å følge dere. Klem fra Tone

  18. Anna Kuoljok sier:

    Gratulerer til å ha gjennomført en tuff og utfordrende tur. Dere er kjempetøffe. Vi trenger slike forebilder som dere!

  19. WELL DONE!!!! gler med til å sjå serien på TV

  20. lindsay1 sier:

    Grattis! Gler oss til å sjå programmet på TV! Det har sikkert vore ei oppleving for livet!

  21. elinaa sier:

    Kjære alle sammen !Gratulerer med resten av turen og velkommen i mål !Skulle så gjerne ha vært der sammen med dere !Godt jobba !Elin Aa

  22. Hilde sier:

    Gratulerer og takk for turen!

  23. Tom A Hansen sier:

    For et fantastisk prosjekt, og for en enorm glede det må være å ha deltatt på dette! Grattis med gjennomført ekspedisjon.

  24. idarositaknapstad sier:

    Eg er imponert av desse deltagane 🙂

  25. ellenlindaas sier:

    Kjempeimponert over hele gjengen. Takk for en flott dokumentar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *