Messi – verdens beste fotballspiller akkurat nå

Lionel Messi - en av tidenes beste fotballspillere, ifølge Arne Scheie og Knut Nesbø. Men 1. plassen får han ikke.

Så dukket han opp i julekalenderen to dager før selve dagen, den lille store Lionel Messi.  Det var på tide, vil enkelte hevde.  Nei, han kunne ha ventet helt til juleaften, sier andre.

Sjekk ut hele julekalenderen her!

Vel… uansett, her er han: Verdens beste fotballspiller akkurat nå.

De neste årene, med VM i Brasil i 2014 som en slags endelig eksamen, avgjør om argentineren tar steget opp til posisjonen som også tidenes beste fotballspiller på denne jordkloden.

For Lionel Messi tilhører faktisk vår egen verden, selv om han ofte spiller som om han var av en annen. Teknikken, dribleferdighetene, farten, blikket, roen og avslutteregenskapene er på et nivå ingen har vist tidligere. Mange har hatt deler av det, men ingen har hatt alt.

Så hva er det han mangler for allerede nå kunne kalle seg tidenes beste?

Kanskje litt av autoriteten til Cruyff, Beckenbauer og Platini. Kanskje utstrålingen til Ronaldinho, Gullit og Best. Men først og fremst mangler Messi ordentlig suksess på det argentinske landslaget. Ja, han ledet laget frem til finale i Copa de America, men de tapte.

I VM i 2006 var han preget av en lengre skadeperiode og var ikke fast inventar. Argentina røyk ut i 8-delsfinalen. I Sør-Afrika var han i strålende form, men var ikke i stand til å score. Det er noe som mangler og det er med landslaget man savner det.

Hadde Messi løftet Argentina til VM-gull i Sør-Afrika, slik Maradona gjorde det i Mexico i 1986, så hadde Messi kanskje allerede vært der – som tidenes beste. Ja, han tok Argentina til OL gull i Kina, men fotball og OL som kombinasjon har ingen prestisje i fotball. I hvert fall ikke siden Norge tok seg til OL i 1980, men måtte boikotte lekene fordi noen storebrødre gjorde det.

Lionel Messi har gjort alt – absolutt alt – man kan forvente og mye mye mye mer for Barcelona. Klubben som fikk ham som 12-åring fordi de tok konstnaden for hormonbehandlingen han trengte for å vokse seg høyere enn de drøye 150 centimeterne noen hevder han ville stoppe på.

Messi strakk seg til 169 centimeter – nok til å avgjøre en Champions League-finale mot Manchester United i en hodeduell. Han vinner alt i Spania og det meste i Europa og argentineren sletter stadig rekorder i antall scoringer. Det finnes ikke rekorder når det gjelder måten man scorer mål på, men om det hadde vært slike, ville Messi slått dem også.

Så er spørsmålet: Går det an å bli kåret til verdens beste fotballspiller gjennom tidene uten å ha blitt verdensmester i fotball?  Tja, det lar seg nok gjøre. Både Messi og Ronaldo kan bli det om de fortsetter å herje på verdenes to kanskje beste klubblag i fem seks år til.  Ronaldo kommer fra Portugal og størrelsen på landet tilsier ikke forventet VM-suksess mer enn ved en anledning eller to.

Men Argentina har preget VM-sluttspillene siden 1978 med tre finaler og har alltid vært et lag å regne med. Derfor burde en spiller som Messi igjen kunne utgjøre den store forskjellen for fotbalgale Argentina. Landet forventer at Messi skal gjøre dem til verdensmester og han er faktisk god nok til å klare det.

Og DA!!!! Ja, da er Lionel Messi ikke bare verdens beste fotballspiller. Han er også den beste gjennom alle tidener.

Om Knut Nesbø

Knut Nesbø er tidligere fotballspiller fra Molde som har spilt i Molde, Lyn og Stabæk. Han har vært musiker, og siden 2007 har han vært programleder i fotballmagasinet «Bakrommet» på NRK. I denne bloggen vil han skrive om aktuelle temaer innen norsk fotball.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *