Galápagos neste

lima.JPG

Lima (Callao) var siste havn for HMS Beagle før båten med Darwin om bord satte kurs for Galápagosøyene. Slik er det for oss også. Med bilen (vår ”Beagle”) forhåpentligvis trykt parkert i Perus hovedstad, tok vi luftveien til den fantastiske øygruppa vi har gledet oss så lenge til å besøke.

Galápagos er en juvel for alle naturinteresserte. På øyene bugner det av endemiske arter, og flere av øyrikets livsformer har tilpasset seg livets utfordringer på unike måter.

På Galápagos finnes for eksempel verden eneste flyveudyktige skarv, verdens eneste øgle som finner føden sin i havet og verdens største landskilpadde. Og dette er bare noen få eksempler.

Darwins og Galapagos
Vi er langt i fra de første som har gledet oss til å besøke Galápagosøyene. Darwin skriver i et brev til sin søster Catherine, rett før HMS Beagle setter seil for øygruppen:

“I am very anxious for the Galápagos Islands,—I think both the Geology & Zoology cannot fail to be very interesting.”

Darwin fikk rett. Galápagosøyene skuffet ikke.

Dessert
Å se Lima bli borte etter hvert som flyet vårt steg høyere og høyere, var på en måte et lite punktum for ekspedisjonens ferd rundt om på det søramerikanske fastlandet. Litt vemodig å tenke på. Men vi har spart det beste til slutt.

Galápagosøyene neste.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Galápagos neste

  1. Gunnar sier:

    Halla Jensen! Var inne på sidene deres for første gang her nå. Virker som dere opplever mye kult! I Oslo laver det ned. Lima er jo egentlig en ganske fin by. God tur til Galápagos!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *