#Kroppspoesi – tør du?

For noen dager siden spurte vi våre venner på Twitter: Hvis du kunne tatovere en linje fra et dikt, hvilken ville du ha valgt?

Vi fikk så mange fine svar at vi bestemte oss for å lage en konkurranse ut av det! Og premien er selvfølgelig en tatovering av favorittlinjen.

For å inspirere deg litt, ba vi to av våre lesere som selv har poesi tatovert på kroppen om å dele sine historier med oss:

Lorien Beck, Det er den draumen (Olav H. Hauge)

«Dette er et dikt som ikke ga meg noen mening før etter at jeg hadde lest det flere ganger. Etter at mamma døde, forbandt jeg det med henne på en positiv måte. Å pynte på kroppen min med noe som alltid vil minne meg om mamma og få meg til å tenke på fine ting i livet, føltes veldig rett og fint. Jeg synes det er fint å ha noe så personlig på kroppen uten at andre nødvendigvis forstår betydningen og meningen med en gang.»

«Hanneko», Disarm you with a smile (Smashing Pumpkins)

«Denne linjen er fra min yndlingsplate gjennom tidene, Siamese Dream av Smashing Pumpkins fra 1993. Sangen heter Disarm. Fonten er samme som brukes på platecoveret. Sangen er et tidsbilde for en periode i livet mitt, jeg lytter ikke til den så ofte lenger, men hver gang jeg gjør det blir jeg fortsatt rørt og kjenner omsorg og empati for meg selv som 14-åring i 1993.»

Er du tøff og glad i poesi? Slik deltar du i konkurransen:

1. Skriv setningen du vil ha tatovert (det kan være fra et dikt eller en sangtekst) i kommentarfeltet nederst på denne siden.

2. Fortell hvorfor akkurat denne setningen.

3. Merk innlegget med «JEG TØR!» hvis du er helt sikker på at du vil ha den herlige premien.

Vi gleder oss til å høre fra dere! Vi trekker en vinner ut av flosshatten mandag 7. mai.

Dette innlegget ble publisert i Konkurranse, Lyrikk og merket med . Bokmerk permalenken.

300 kommentarer til #Kroppspoesi – tør du?

  1. C sier:

    Ble det noen vinner i denne konkurransen egentlig? 🙂

  2. Kristine sier:

    Hvem vant?

  3. Mali sier:

    Jeg Tør!

    Shine On You Crazy Diamond – fra sangen med samme navn av Pink Floyd

    Fordi det er en sang som har betydd mye for meg og som ha vært en del av meg både i tunge og bedre tider. Planen var å få det tatovert i en elegant løkkeskrift på skulderbladet eller håndleddet, og også kanskje etter hvert tatovere ett lite motiv ved siden av som f.eks. en blomst eller en fugl.

  4. Frøken Fryd sier:

    Jeg tør!
    Jeg vil gjerne tatovere «Amor Vincit Omnia» som er tittelen på et maleri gjort av Caravaggio på 1600-tallet. Det betyr «Kjærligheten overvinner alt». Plasseringen jeg ønsker er nede på foten. Dette sitatet har betydd mye for meg, og jeg lever som en huskeregel etter dette. Livet vil alltid bestå av opp- og nedturer, likevel ligger den største sannhet i disse ord. Norge har bevist det til det fulle for en hel verden etter grusomhetene i fjor sommer. Selv har jeg opplevd at en gjennom livet kan komme ut for at enkelte andre mennesker kan virke selvutslettende på din egen personlighet. De kan forsøke å trykke deg ned, frata deg glede og medføre mye vondt, men kjærligheten som bor inni deg, den overlever alt. Jeg er fortiden komt halvveis i skrivingen av en roman jeg har gitt samme arbeidstittel, som jeg håper vil være klar for utgivelse tidlig høsten inneværende år. Det er en historie som må fortelles, men veien dit har vært lang. Derfor er plasseringen på foten så viktig, den formidler samtidig at veien blir til mens du går <3

  5. Elin Olsen sier:

    Jeg tør!

    «Være ventet, -komme hjem» ( Fra «Livets lys» av Gunnar R. Andersen)
    Ville valgt dette av flere grunner. Diktet handler om hvordan det er de små, hverdagslige stunder vi vil minnes når noen går bort.. Og det kan jo være verdt å bli minnet på iblant.. Sette ting i perspektiv. Dessuten har det en slags symbolikk for meg.. Min fine pappa VAR også mitt barndomshjem. Da han døde var ikke lenger «hjem» …»hjem»… Bare ved å være tilstede som den han var, skapte han et hjem som alltid forble «hjemme» for meg- også etter at jeg flyttet der i fra. Og jeg kjente meg alltid velkommen, og ventet.. Og hjemme. Jeg kjente meg alltid hjemme. Derfor minner dette diktet meg også om pappa, og om tryggheten og tilhørigheten jeg kjente hver gang jeg tråkket opp hagegangen opp mot huset…

  6. Kristine sier:

    JEG TØR!

    «per ardua ad astra?»

    Det er vanskelig å forklare i korte trekk overfor personer som ikke kjenner meg og historien min. Hvorfor det latinske uttrykket ”gjennom motgang til stjernene” er såpass betydningsfullt for meg – og hvorfor spørsmålstegnet er den viktigste detaljen i frasen.

    Jeg ønsker ikke å synes synd på meg selv, jeg ønsker ikke å gi opp, men jeg har møtt mye motgang, og en behandler i helsevesenet sa sist sommer at det var ett under jeg fortsatt var i live. De ni årene jeg hittil har vært i tilknytning til psykiatrien har jeg i følge helsepersonell vært utsatt for grov behandlingssvikt og feilbehandling.

    Det kom i tillegg til utallige enkelthendelser som ville være vanskelig å overvinne i seg selv.

    Men det er på langt nær synd i meg. Jeg fikk samtidig beundring for all den styrken og staheta jeg hadde brukt for å overleve. Jeg har hatt seks år med suicidale perioder, de første årene gjorde jeg flere forsøk, de etterfølgende årene har jeg trosset min mangel på livsglede og håp om en verdig hverdag. Det var en sorg jeg ikke kunne påføre mine nærmeste.

    Etter en bilulykke oppdaget jeg hvor godt det var å våkne på sykehuset med punktert lunge, flere brudd, kuttskader og blåmerker. Jeg levde. Jeg kjente uutholdelige smerter og hadde dermed ikke mistet førligheten. Jeg hadde heller ikke fått alvorlige hjerneskader. Det var en vond men lykkelig bekreftelse på at jeg overlevde. Jeg oppdaget hvor mange som ikke ville være sterke nok til å håndtert en dødsulykke. Jeg fikk bekreftet at jeg betydde mye for mange.

    Den opplevelsen har gitt meg styrke til å holde ut mange kamper med psykiatrien. ”Jeg var for sterk til å kunne ta livet mitt” – så jeg var ikke verdt tid og ressurser. Jeg ble ved enkelte innleggelser etterlatt til meg selv på rommet jeg var tildelt. Jeg strippet av og til rommet for inventar , og leverte inn alt jeg kunne skade meg på. Det var en selvkontroll som ville gjøre meg sterk nok til å klare å leve på utsiden. De ville ikke forstå at de få kvadratmeterne var en enklere plass å holde impulsen i sjakk enn den skumle utsiden.

    Derfor skriver jeg bok, om de forskjellige møtene med psykiatrien. Forutinntatte holdninger, og hvordan enkelte pasienter blir dårligere rustet til å takle livet på utsiden som følge av feilbehandling.

    Boken vil hete ”per ardua ad astra?”, da jeg aldri var sikker på i hvilken forstand jeg ville komme opp til stjernene. Ville det være for å møte de fantastiske personene jeg hadde mistet – eller for å leve det fantastiske livet vi alle fortjener? Skildringen startet da det bare var ett alternativ til å nå stjernene, og den historien har tatt meg hit jeg er i dag.

    Gjennom motgang har jeg overvunnet psykiatrien, i motgang prøver jeg å overvinne somatikken, men viktigst av alt er den dagen jeg kan hjelpe andre til det livet enkelte glemmer de har like store rettigheter og muligheter til å leve som alle andre. Da har jeg nådd stjernene mine.

    • Malin sier:

      Hei!

      Wow, nesten litt deja vu å lese gjennom historien din. For jeg har gått gjennom så og si nøyaktig det samme. Bilulykke, psykiatri (på en negativ måte), følelsen på å kjenne at livet er for jævlig, men man vil liksom inne synes synd i seg selv.
      Jeg har tattovert «Nothing is impossible, the word itself says…I’m possible»

      Hadde det vært mulig å fått kommet i kontakt med deg privat? Er godt å finne en person som faktisk kan si «jeg forstår, og jeg skjønner» å virkelig mene det!

  7. Mitt ønske er å få tatovert «En himmel full av stjerner», fordi jeg er stolt av å være norsk og bo i et fritt og demokratisk land hvor vi alle er barn av regnbuen.

  8. Finn Vidar Madsen sier:

    JEG TØR!

    «Du må ikke sove»

    Arnulf Øverlands dikt utgitt i 1936 og like aktuellt i dag.
    Diktet kan høres lest av Øverland selv ved å følge denne lenken:
    http://www.youtube.com/watch?v=xwl2vLc8HoY

    Like aktuellt etter 75 år,selv om det i dag er andre ting som gjør at «du må ikke sove»

  9. Nicole Innbjo sier:

    JEG TØR!

    Stand up for something, even if it means standing alone.

    Den setningen for meg gir meg mot og styrke til å stå frem som den jeg er.
    Det er ikke noe spesielt med meg som gjør meg annerledes fra andre, men jeg
    synes det er vanskelig å være meg selv hele veien ut. Jeg synes det er skummelt og det virker ensomt, men det er noe jeg virkelig har ett ønske om i livet. Det å kunne være seg selv uansett. Så for meg er det noe jeg gjerne vil ha permanent på kroppen min for å minne meg på om å være meg selv og ikke være redd for om andre ikke liker meg.

  10. Tove Jeanette Stegli sier:

    Jeg tør! Og vil så gjerne!…
    Etter å ha vært gjennom noen tøffe tak i livet, er det en spesiell strofe som har festet seg hos meg. For å hedre dem som har støttet meg, og vært der for meg, uten å stille krav, ønsker jeg følgende på min rygg: «Du viste meg nåde istedenfor krav, da fant jeg tilbake til meg selv». Dette er fra sangen «Føtter på fjell» av Bjørn Eidsvåg.

  11. Margrete Kjeldsberg sier:

    JEG TØR!

    «When darkness grips you,
    It clutches your heart like a desperate child.
    Embrace it, and it will no longer hurt.»

    Jeg ønsker å få tatovert dette fordi jeg har hatt ganske sterke depresjoner – mørket -, men når jeg lærte å bruke det til min fordel – omfavnet det – hjalp det meg til å finne hvem jeg var, og også en usigelig stor gelde. Jeg tror det nok gjelder for de fleste også. «Det er aldri så galt at det ikke er godt for noe.» sier man, og selv om du brekker beinet, så kan du sikkert finne på noe hyggelig som ikke fører til å gå, og så kan du jo få så fine hilsner!

    Har forresten skrevet dette selv :3 Hadde vært kult med denne på skulderen.

  12. Marthe Lillebø Eriksen sier:

    Jeg tør! 🙂
    «Family is my pride»

  13. Charlotte klepsvik sier:

    Jeg tør!!!

    Vil gjerne ha denne : weakness is a choice,GET stronger!

    Klem Charlotte

  14. Anita Laluna sier:

    Jeg tørr!!!

    There’s nothing you can do that can’t be done.

    Fra the beatles sangen: All you need is love.

    Synes dette er så beskrivende. Du kan gjøre alt, så lenge du har rett instilling og tålmodighet.

    Har mange mange mange gode minne med denne musikken også så er en tatovering jeg kommer til å ta før eller siden uansett.

  15. Elisa sier:

    JEG TØRR!

    «The free soul is rare, but you know it when you see it – basically because you feel good, very good, when you are near or with them» -Charles Bukowski

    Jeg synes dette er utrolig fint, og noe jeg «sikter» etter å kunne være for andre – fri og glad og en folk liker å være rundt! Mennesker som passer under denne kategorien er fantastisk gode å ha i livene sine!

  16. Solisinn sier:

    Jeg tør:)

    Jeg ville hatt «Avsted» som er tittelen på en sang fra Vamp. Den har og fortsatt betyr mye for meg. Den var min nattasang etter at vi mistet pappa.

  17. EliseT. sier:

    JEG TØR!!

    «A person who never makes mistakes never makes anything.» – E.E. Cummings

    Jeg har ønsket å tatovere noe inspirerende på kroppen lenge, og når jeg fant denne fra E.E. Cummings slo det meg at det er helt greit å gjøre feil i livet. De feilene jeg gjør eller har gjort vil vise meg at jeg må leve med det jeg har gjort, og at det jeg har gjort eller vil gjøre vil vise meg den veien som er riktig for meg senere.

  18. Stella Polaris sier:

    Jeg tør.

    Know that I love you
    Know I don’t care
    Know that I see you
    Know I’m not there

    Teksten til låta «Know» av Nick Drake. Første gang jeg hørte den, gråt jeg. Den vil for alltid gjøre noe med meg, emosjonellt. Så enkel og så sterk.

    Jeg har en tatovering for lillesøsteren min. Denne skal delvis være for lillebroren min som bor i fosterhjem og har vært igjennom mye. Det er ikke alltid så lett å holde kontakten. Noen ganger klarer jeg ikke heller, det gjør vondt. I øynene hans ser jeg min egne vonde barndom og jeg klarer ikke alltid å være sterk for oss. Omvendt er den for vår mor. Jeg elsker og ser henne, men jeg bryr meg ikke lenger og jeg er aldri der. Mest av alt er den nok for henne.

  19. Jeg Tør!!
    Jeg har en triquetra tattoert på håndleddet og det hadde vært stilig å skrevet :
    Born to innocence, inspired to create , then embodied with with wisdom .
    Dette er en av betydningene av triquetrasymbolet 🙂

  20. EG VÅGE!

    «Draum med hjarta»
    Noko mi kjære bestemor pleide å sei når eg var lita. Har aldri gløymt da, har på ein måte vorte livsmote mitt. Uansett kva du gjer, skal du noko gjer da med hjarta!

  21. Signe Nilssen sier:

    EG TØR

    Byrði betri
    berr-at maðr brautu at
    en sé mannvit mikit;
    auði betra
    þykkir þat í ókunnum stað;
    slíkt er válaðs vera.

    Eg studerer norrønt, og denne strofa frå Hávamál er strålande. Omsett til moderne norsk kan ho sjå slik ut:

    Betre byrdi
    du ber ‘kje i bakken
    enn mannavit mykje.
    D’er betre enn gull
    i framand gard;
    vit er vesalmanns trøyst.

  22. Truls sier:

    JEG TØR

    «Be yourself is all that you can do»
    -Audioslave

    fordi det er tross alt det eneste du kan.

  23. Linda Graue sier:

    Eg tør!

    »Ville hjerter vil vell aldri bli knust,
    ka hjelper det når vi flyr i ett bur»
    Fra John Olav Nilsen og gjengen, en sang som stakk med rett i hjerterota, vil ha en tatto på kroppen som hyllest til dette bandet som holdt meg oppe i vansklige tider, med meget gjennomførte tekster og fantastiske rim er dette ett band jeg vil ha med meg i graven. Tekster som får deg til å tenke, tenke på meningen med livet og meningen med handlinger du gjør.

    Mvh. Linda

  24. JEnte24 sier:

    Jeg tørr (og har turt før).

    Isogaisa.
    En sang av Hans Rotmo, men først og fremst et vakkert ord med en flott betydning.
    «Isogaisa er mer enn en enkelthendelse i et bestemt tidsrom. Isogaisa kan best beskrives som et fjell, et mål i det fjerne. Et ønske om å oppleve noe vakkert, noe ubeskrivelig. Men også et ønske om å være med på å skape det vakre, det ubeskrivelige. Altså både sende og motta.»

  25. CILE sier:

    JEG TØR!

    Har veldig lyst på «Hvis det gjør deg lykkelig» på underarmen. Jeg syns man skal gjøre det man føler for og har lyst til, uten å bli dømt nord og ned av alle andre som kanskje ikke har mot til å gjøre noe annerledes eller ting de virkelig vil…. Jeg lever iallefall etter dette! 🙂 (Så lenge det ikke går på bekostning av andre….)

  26. vibeke larsen sier:

    Eg tør! 😀

    Er et dikt fra en MammaMø bok, som eg har blitt oppfostra på i heile min barndom og enda litt til i min ungdom! 🙂 Og meir skal det nok bli, MammaMø rockar! 😀

    Dette er et vår dikt, som fann då ho smakte på våren 🙂
    «Knoppene knopper seg, hvitveisen sveiser seg. Man blir glad av blad.»
    <3 😀

  27. Klara sier:

    JEG TØR!

    Jeg har alltid kunne tenkt meg å bli dekorert med den romerske poeten Catulls korte dikt:
    Odi et amo, quare id faciam, fortasse requiris?
    nescio, sed fieri sentio, et excrucior.

    Jeg hater og jeg elsker. Hvorfor jeg gjør det kan du spørre om.
    jeg vet ikke, men jeg føler det, og jeg martres.

  28. Karin sier:

    Jeg tørr!

    «Det handler om å leve»

    – Nettopp fordi det handler om leve…

  29. Miriam sier:

    Jeg tør!

    «love like there’s no tomorrow, dream like there’s no today,
    live life the only way you feel is the right way» – Thomas Dybdahl

    Artisten er fantastisk og jeg liker spesielt godt denne teksten som han synger i bakgrunnen i sangen «Love’s lost».

  30. Akheeran sier:

    Jeg tør !

    » Death makes angels of us all , and gives us wings where we had shoulders smooth as ravens claws » – Jim Morrison «American Prayer»

  31. jacob o. Bull-Tornøe sier:

    eg tør.

    » Im not stubborn, my way is just better.

    dette er bare meg i et nøtteskall. enkelt og greit.

  32. Tone C sier:

    Jeg tør

    «Consider the source» – kloke ord å leve etter.

  33. Gry sier:

    Jeg tør 🙂

    BLOOM WHERE GOD PLANT`S YOU.

    Setningen er bare vakker, og veldig avslappet i dagens hektiske samfunn…..

  34. Ben Dover Holm sier:

    jeg tør!
    «we’re all mad, we’re all insane,
    we’ve only got half a brain!
    AAARGH! RAMPTON!»

    sangtekst fra Disorder, verdens mest fantastiske band..

  35. Marit Skaug Selbæk sier:

    Jeg ønsker ikke å tatoere meg, men mitt forslag er som følger i disse dager:
    ……og størst av alt er kjærligheten

  36. Maria Sagvolden sier:

    Jeg tør!
    «Nota Bene»
    Kanskje klisje, men hva er vel verden uten en stor dose klisjeer?
    Jeg vil ha dette på kroppen som en påminnelse til meg selv og andre om å ikke glemme å leve livet, ta vare på hverandre og tenke positivt. Og hvem kan gå lei av det? Hadde forøvrig passet perfekt under en av de andre tatoveringene mine.
    NB: Velg meg, jeg er blakk!

  37. Mia Jakobsen sier:

    JEG TØR!

    Linjen jeg vil ha er » Har du tatt faen i båten må du ro han i land» tatt fra en Kaizers Orchestra låt.

    For meg er det en utrolig bra måte å formulere at har du først begitt deg ut på noe så må du fullføre. Pluss jeg synes det hadde sett tøft ut!

  38. Hanne sier:

    JEG TØR!

    Jeg ville tattovert denne linjen:
    «To the world you may be one person, but to one person you may be the world».

    Jeg synes det er noen fantastisk fine ord som går ut til alle jeg er glad i 🙂

  39. Emmie-m sier:

    «Jeg tør»

    : «Tro kan flytte fjell»

    fra et sted i bibelen…teller det som poesi?

  40. Matty sier:

    Jeg tør.

    «Valar Morghulis»

    Som er fra A Song of Ice and Fire og betyr «All men must die». Den kan tolkes på så mange forskjellige måter.
    1) Som en generell opplysning
    2) Som en påminnelse om å ikke frykte døden – for den kommer uansett.
    2) Som en melankolsk påminnelse om at den virkelige magien i denne ødelagte verdenen ligger i evnen til tingene den inneholder til å forsvinne, og bli så totalt tapt at de kanskje aldri hadde eksistert i det hele tatt.
    4) …… (osv.)

    • Margrete Kjeldsberg sier:

      Hva slags språk er det da? Hørtes pent ut.

      • Matty sier:

        Det er et oppfunnet språk fra bøkene. Språket heter High Valyrian. Dersom noen sier «Valar Morghulis» er det tradisjonelt å svare tilbake med «Valar Dohaeris» som betyr «All men must serve».

  41. Amalie sier:

    JEG TØR!

    There’s no reason not to wish upon a star

    Fant den på Disney sin Facebook side og den passer meg så utrolig bra, ønsker alltid det beste og håper på det beste til tross for at jeg vet mye av det ikke vil skje.

  42. Ronny Andersen sier:

    Jeg Tør.

    Jeg vil ha det så enkelt som Ronny! på underarmen.

  43. Belinda Monsen sier:

    Jeg tør!

    «It’s something unpredictable, but in the end it’s right, I hope you had the time of your life» – Good Riddance (Time of Your Life), Green Day

    For én måned siden opplevde jeg å miste min kjæreste bestefar etter å ha tapt mot kreften. Han hadde ikke noe sans for Green Day og punkrock, men han i likhet med meg elsket den sangen. Og jeg har i mange år hatt planer om å anskaffe meg akkurat den spesifikke strofen fra refrenget som tatovering men det har bare blitt med det, men nå i disse siste tider har jeg mer enn noen gang lyst til å dekorere meg med den…

  44. Ragnhild sier:

    Jeg tør!

    Jeg ville ha skrevet:

    always loved – never forgotten

    Denne teksten til minne om lille jenta mi som jeg mistet..

  45. Maja sier:

    Jeg tør!

    These feet will always know the way home…

    Rett og slett fordi jeg vet hvor jeg hører til, og hvor det alltid er kjærlighet, minner, støtte og trygghet å hente!
    Hjem til mamma og pappa !

  46. Claudia sier:

    Jeg tør!
    Jeg ville tatovert ordet «Favola», som er italiensk for eventyr. Enkelt og greit fordi etternavnet mitt betyr Eventyr, og fordi jeg alltid må huske på å lage mitt eget eventyr hver dag 🙂 i tillegg til at jeg har opplevd et stort eventyr i Italia, og bodd der en stund 🙂

  47. Fredrik Dahle sier:

    Jeg vil gjerne ha:

    Man skal ikke plage andre,
    man skal være grei og snill,
    og for øvrig kan man gjøre hva man vil.

    – Fra Kardemommeloven.

    Juba.

  48. Karin Clements sier:

    Jeg våger!

    If you’re on your own in this life
    the days and nights are long.
    When you think you’re had too much
    of this life, well hang on.

  49. Olaug sier:

    Jeg tør!

    Jeg vil tatovere «born free – live free». Inspirert av Jarle Andhøy og resten av Berserkgutta, en herlig gjeng og et supert motto!

  50. Moffa Loffa sier:

    DISTROY THE MIND
    DISTROY THE BODY
    BUT YOU CAN NEVER
    DISTROY THE HEART

    • Moffa Loffa sier:

      DETTE ER EN TEKST FRA FAVORITT BANDET MITT «SMASHING PUMPKINS». OG NÅR DET GJELDER GRUNCH TIDEN I BEGYNNELSEN AV 90-TALLET SÅ SYNES JEG DET VAR FINT Å SI DET TIL NOEN SOM VAR LEI SEG ELLER HADDE TØFT TID, OG KAN OGSÅ SKRIVE ET POSTKORT SOM EN LITEN OVERASKELSE.

    • Matty sier:

      Håper de skriver det riktig på tatoveringen. (Caps locken stuck eller?)

  51. Victoria sier:

    JEG TØR!

    «Svømmer med fiskene,
    rømmer med fuglene»

    Jeg vil ha denne tatoveringen fordi det var den første sangen jeg hørte av JONG (denne sangen er jo egentlig en duett med Lars Vaular og John Olav), og falt pladask for stemmen (John Olav sin altså). Dette bandet har betydd alt for meg det siste året, det er første gang jeg har blitt så opphengt som det jeg har blitt i et band, og det har gitt meg så mye. Så han på 18 års dagen min og skal på tre konserter til i sommer (håpløs fan). Har allerede en tatovering fra en sang av dem, så en til ville vært perfekt, akkurat som bandet.

    -JONG fan.

  52. Kristin sier:

    JEG TØR!

    «I am enough of an artist to draw freely upon my imagination.»
    -Albert Einstein

    “Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited to all we now know and understand, while imagination embraces the entire world, and all there ever will be to know and understand.”
    -Albert Einstein

    «To live is so startling it leaves little time for anything else.»
    -Emily Dickinson

    Det er ikke alt som kan forstås, så vi kommer langt med litt fantasi. Jeg synes alle tre sitatene er ærlige, som viser at vi er tross alt bare mennesker.

    • Margrete Kjeldsberg sier:

      Det er ikke stort annet vi gjør enn å leve. Vi bare gjør det på forskjellig måte fra dag til dag.

  53. H-mann sier:

    Jeg tør.

    Jeg kunne tenke meg en linje som Nick Drake skrev en gang:
    Just hand me down, give me a place to be.

    For meg ligger det flere ting i den linja. Min tilhørighet ligger spredt flere steder i dette landet noe som føles litt rart inne i mellom. Jeg har ikke ett sted som er mitt, men flere jeg føler meg knytta til. Det kan være både bra og dårlig. En annen ting som betyr mer enn et fysisk, geografisk sted, er lengselen etter noen. Lengselen etter noen er nesten synonym med en sinnstilstand av ro, noe jeg kunne tenkt meg.

  54. Henning sier:

    Jeg tør.

    Jeg kunne tenke meg å ha en linje Nick Drake skrev:
    Just hand me down, give me a place to be.

  55. Jeg TØR! og vil veldig gjerne vinne. Jeg vil ha en setning under foten(au…gjør sikkert veldig vondt) hvor det skal stå: «Denne siden ned», som er siste setningen i et lite dikt jeg selv har skrevet som handler om å ha bena godt plantet på bakken 🙂

    Hadde blitt superglad om jeg hadde fått sjansen til dette, min samboer tror ikke jeg tør(men det gjør jeg) og jeg tror mange ville fått seg en god latter av dette. For meg betyr det en hel masse.

    • Margrete Kjeldsberg sier:

      Får håpe du evt. klarer å holde foten stille. Ville aldri klart å holde den stille om noen skulle begynne å stikke meg gjentatte ganger når jeg er så drit-kilen under foten.

  56. Ingeborg sier:

    Jeg tør!

    «I can connect
    nothing with nothing» fra The Waste Land av T.S. Eliot

    eller

    «Eg er ein fattig ferdamann» fra Eg veit i himmelrik ei borg.

    Mine favorittlinjer fra to vakre dikt. Ydmykhet, å være et lite menneske i denne store verden.

  57. Tore sier:

    Jeg tør.

    Jeg vil ha: Det var da voldsomt til mas da!
    Kjent fra den forbanna Butinoxreklamen

  58. Elfy sier:

    JEG TØR!

    Reis deg opp og ikke klag, for mitt fag er å spille teater!

    fra sangen de omreisende skuespillerne synger i begynnelsen av «Reisen til julestjernen»

  59. Monika sier:

    Jeg tør!!!!!!!!!!

    Størst av alt er kjærligheten.

  60. Nora Olsen sier:

    Jeg tør!

    Jeg ville tatovert to linjer fra Bibelen, Hiskias takkesalme i Jesaja 38, 18-19:

    «Dødsriket takker deg ikke, døden lovsynger deg ikke,
    de som har gått i graven venter ikke på din trofasthet.
    Den levende, den levende er det som takker deg slik jeg gjør i dag.»

    Diktet er satt inn i en narrativ ramme, hvor det fortelles om en konge som har vært døden nær av sykdom, men så overlever. Dette er hans jubel over å vende tilbake til livet. Jeg elsker disse linjene fordi de minner meg om verdien av å være i livet! Uansett hvilket håp man har for døden, kan det ikke sammenliknes med det håpet livet gir. Det er noe jeg selv har brukt langt tid på å forstå, og som nå er veldig viktig for meg og hvordan jeg lever.

    Skulle selvfølgelig helst hatt linjene på bibelhebraisk. Det både ser og høres vakkert ut 🙂

  61. Kristin sier:

    Jeg Tør!

    «Not all who wander are lost.»
    J. R. R. Tolkien

    • Margrete Kjeldsberg sier:

      Noen vil bare se seg omkring. Det gjør jeg for eksempel hver gang jeg er i Oslo… Ødela jeg den fine betydningen i valget ditt nå? 🙁

  62. Øyvind sier:

    Jeg tør!

    I am the master of my fate,
    I am the captain of my soul.

    Disse to linjene er hentet fra Invictus av Willian Ernest Henley. De representerer på mange måter hvordan jeg ser på livet, det er opp til deg selv og dine egne valg hvordan livet ditt blir.

  63. Sølvi sier:

    AMOR VINCIT OMNIA (kjærligheten overvinner alt)
    Fordi det er så vakkert og sant! Og ja, jeg tør!

  64. Helga AB sier:

    Eg TØR!

    Eg har lenge gått og drøymt om den dagen eg som fattig student kan sjå at eg har nok pengar på konto til å booke ein tatoveringstime for å få «omnia mutantur, nihil interit» (gjerne oversatt til arabisk, då eg har studert dette) på innsida av høgre overarm. Den dagen er endå ikkje komen, så eg prøver lukka her.
    Eg kjenner ikkje sitatet frå eit dikt eller ein song, men eg fann det då eg som ung og lovande las meg gjennom Sandman-serien til Neil Gaiman, som igjen sansynlegvis hadde det frå Ovid.
    Grunnen til at eg vil ha denne tatoveringa er at det enkelt og greitt har vorte eit slags motto for meg. Det seier meg noko om korleis eg vil forhalde meg til livet og alt det bringer. At alt forandrer seg (på godt og vondt) men ingenting forsvinn (for dei gode minnene vert verande). Litt som elektrisitet.

  65. Helene L sier:

    Jeg tør!

    «If nothing ever changed, there’d be no butterflies»

    Synes det er ett flott sitat som forteller oss at vi skal ta forandringene med oss, uansett om de kan være vonde eller gode. For verden går videre uansett, og forandringer vil det alltid være. Det er slik det skal være, ellers så er vi ikke.

  66. Kathrine Vågen sier:

    JEG TØR!

    «Hun er fri», etter min favorittsang av Raga Rockers.

    Syns det sender ut et fint budskap til alle av det feminime kjønn.

  67. Monica Karin sier:

    (⁀`⁀) ☆ ☆ ☆ JEG TØR ❤ JEG TØR ❤ JEG TØR ❤
    `⋎´☆¸.•°**°•.☆ Jeg ville valgt
    ☆¸.•°*”˜˜”*°•.☆ ☆ “Shine On You Crazy Diamond” Pink Floyd
    Dette fordi en veldig kjær venn av meg, skrev denne hilsenen til meg på en gammel mobil jeg hadde. Det var en start hilsen,så når jeg startet telefonen så kom den teksten opp.Bare noen få uker etter han gjorde det,så døde han. Så den linjen betyr utrolig mye for meg. Utenom det så har også Pink Floyd Betyd utrolig mye for meg,i en tid som har vært utrolig tung,den tiden står klart som solen for meg enda og da ikke på en god måte. Men jeg kan si såpass at Pink Floyd sin musikk holdt meg oppe på den tiden. Så denne linjen vil alltid følge meg om det så er bare i minnet eller om jeg kan få den gleden av og forevige det på kroppen…. Det vil være meg en ære og kunne få gjøre det.. Om jeg hadde blitt den heldige,så skal jeg sende dere bilde for bilde av teksten etter hvert som den tar form på meg 🙂

    Ønsker alle en nydelig tirsdag..
    “Shine On You Crazy Diamond”

  68. Kayla Greene sier:

    «You live only once, but if you do it right once is enough»

    eller:

    «I refuse to sink»

    🙂

  69. Heidi Aa sier:

    JEG TØRR

    I´ll be there for you

    Fra en sang fra Bon Jovi. Denne sangen betyr mye for meg, og jeg dedikerer den alltid til min mann som har vært der i tykt og tynt for meg i 15 år.

    Han fortjener det 🙂

  70. Astrid Enæs sier:

    JEG TØR!

    «What you give out you get back»

    Sa min far, og dette har jeg levd etter siden. Og det stemmer, gang etter gang.

  71. cjparker sier:

    Jeg velger meg en linje fra Oasis’ «Hello». Teksten lyder: Nobody ever seems to remember life is a game we play. En nyttig liten påminner når leken glemmes.

  72. Hilde Moen sier:

    Jeg Tør!!
    Neste tattovering jeg vil ha skal være: «All i need is the air i breathe and a place to rest my head» Dette er en strofe i sangen (say all i need av one republic). Det betyr for meg atte uansett hvor mange du har rundt deg så er det kun deg selv du «egentlig» har!!

  73. Lars Raum sier:

    Jeg tørr!

    «When the power of love is greater than the love for power, the world will know peace» – Jimi Hendrix

    Helt siden jeg så dette som graffiti i en tunellundergang, rundt 7-8 år siden har jeg villet ta dette. Nå spesielt som verdens øyne er rettet mot Norge og 22Juli rettsaken, føler jeg at det er rett og viktig og huske budskapet min framtidige tattoo viser.

  74. Anders sier:

    Eg tør!

    Jeg driver i aften og tænker og strider,
    jeg synes jeg er som en kantret båt,
    og alt hvad jeg jamrer og alt hvad jeg lider
    det ender vel gjerne med gråt.
    Men hvi skal jeg være så hårdt beklemt?
    Om hundrede år er alting glemt.

    Av Knut Hamsun.

    Det er noko dystert, men eg tykkjer det er fint.

  75. Andreas Holsvik sier:

    Jeg tør!

    Det må gå med musikktema på grunn av de andre musikkrelaterte blekkflekkene jeg har permanent på kroppen. Det neste planlagte har da lenge vært:
    «Music is the poetry of the air.»
    Dette passer godt grunnet livsstil, og tidligere tattoveringer på kroppen min!

  76. 'Patrick sier:

    Jeg tør!

    It’s better to burn out than to fade away.
    Fra Neil Young sin sang »hey hey, my my»

    Betyr at jeg heller vil leve et spennende liv og dø ung, enn å leve lenge og sakte men sikkert forsvinne.

  77. Marianne L. sier:

    Hei, så jeg hatt lyst på tatovering en stund nå, mye på grunn av det jeg har vært igjennom personlig. Har slitt litt med depresjon, noe som jeg tror mange unge jenter (og gutter) gjør nå til dags . Jeg har hatt lyst til å tatovere noe på håndleddet sånn at jeg kan lese det vær dag for å bli mint på at jeg er bra nok:) jeg vil faktisk gjøre det så enkelt som å skrive «Good enough» med et lite hjerte ved siden. Hjerte er også en påminnelse om at andre også sliter, men forsetter å kjempe videre.
    Tatoveringen er inspirert av artisten Demi Lovato, som stod frem med sine psykiske problemer foran en hel verden, og satte fokus på tabubelagte temaer, fans tatoverte små hjerter for å vise sin støtte. Hennes historie og tatovering inspirerte meg til å gjøre noe i den retningen når det kommer til kropp poesi. 🙂
    «JEG TØR!»

  78. Hans Olav Kvaal sier:

    jeg tørr. Har altid vært stor beundrer av Knutsen & Ludvigsen. De har en sang som heter ‘Hei ny dag’ Den får meg til å starte den nye dagen selv om den kan starte litt surt.
    Så en morgen så vi ut
    Det kom en ny dag fra det fjerne
    Sende tårer og sende rein,
    Sende vinder Og skumle tein
    Hei ny dag fint du kom, fint du kom.

  79. Christopher sier:

    JEG TØR!

    Jeg har mangen tatoveringer fra før, og i oktober 2010 dødfødte konen til bror min barnet hun bar på 1 måned før fødsel. Det gikk sterkt inn på alle i familjen og jeg ville hedre den lille gutten og bror min å kona hans med å tatovere en svart rose ved ribbeina, men har lenge tenkt på å tatovere ett sitat under rosen og har kommet fram til ett sitat fra Thomas Cambell, «To live in hearts we leave behind is not to die»
    Mangen kan kanskje tolke det på ulike sett, men for meg vil det bety at han lever videre i våre hjerter.

  80. Kjersti Haugen sier:

    The Show must go on!

    Fra Queen-låta med samme navn. Jeg elsker sangen. Jeg blir så rolig av den. Trygge barndomsminner da min mamma alltid spilte Queen for meg som liten. Får meg til å tenke på henne. Hadde vært fint etter at det gikk opp for meg i fjor at hun ikke alltidd kommer til å være her. Hun fikk kreftdiagnosen julen 2010, men ble heldigvis erklært frisk.
    Den sangen minner meg også om å stå på. Aldri gi opp til tross for nok av motgang og nedturer i løpet av mine 30 år.
    Og en liten hyllest til min snart 8 år gamle skuespillerspire av en sønn, som bare må være på en scene. Hans store drøm er å jobbe på Nationaltheateret.

    Underarmen hadde vært stedet
    Og klart jeg tør 😉

  81. Rut sier:

    JEG TØR!

    «Shoot Me Again, I ain’t dead yet»
    METALLICA

    Jeg vil veldig gjerne få tattovert denne setningen på meg, og det av flere grunner. Store deler av livet har jeg blitt sett på som annerledes og en freak, og det har gjort at jeg ikke har hatt lett for å få skikkelige venner, og i en viktig periode av livet ble jeg også mobbet en del.
    Da jeg hørte denne sangen bare smøg den seg så langt inn i hjerterota som det er mulig, og har gitt meg den boosten som trengs for å få selvtillit og energi til å få flere gode venner etter hvert.

    Har nå i over ett år gått å håpet på å kunne ta denne tattoveringen, men jeg er student, og har ikke akkurat råd til å sette meg i tattoveringstolen med det lille jeg har av penger.

    Metallica kan gjallefall få satt ord på det noen ganger!

  82. mm sier:

    eg tør som aldri før!

    eg skal tatovere det einaste eg hugsar frå tre år i terapi: «stå i det/med stil» på føtene.
    når ein står i drit ein ikkje rår over til longt over okslene (ahhh nynorsk!), så er det berre ein ting å gjere; stå i dèt med stil! flinke psykologen.

  83. Marita sier:

    Eg tør!

    Rota på rundt I eit narrespel.
    Kjempa imot eit bel,
    Lyg meg ifrå eindel.

    Livet;)

  84. Cecilie W.A. sier:

    Jeg tør.

    Og jeg vil ha et utdrag fra W.B. Yeats sitt dikt «An Irish Airman Foresees His Death»:

    «A lonely impulse of delight
    Drove to this tumult in the clouds»

    Fordi sånn kjennes det ut hver gang jeg begir meg inn på noe nytt,
    og jeg tenker midt i fallet: «Hvordan i helvete kom jeg hit?»
    Og det er et nydelig fall, gang på gang.
    Og når alt kommer til alt, kan jeg etterpå si:
    Det var i det minste en fantastisk tur.

  85. Rúna Marie sier:

    «I am not there, I did not die» fra «Do not stand at my grave and weep» av Mary Elizabeth Frye. Fordi det er godt å minne de man mistet, for alltid på kroppen.

    Jeg tør, jeg tør!

  86. Olav Fongen sier:

    Jeg tør!

    Har lyst til å tatovere sangtittelen «There’s No Hurry To Eternity», både fordi det er en fantastisk sang, men også fordi det minner oss på at evigheten kommer, men alt til sin tid! Vi skal aldri ha hastverk med å bli ferdig med livet her på jorden..

  87. Cecilie Kverndokken sier:

    Jeg tør!

    Setningen jeg ønsker meg, er «Follow your dreams», fordi det er viktig å følge drømmene sine, så sant man har muligheten, eller å jobbe hardt for å få drømmene sine her i livet oppfylt.

  88. Samira sier:

    JEG TØR!

    After all that I’ve been throug,
    who on earth can I turn to?
    I look to you.

    After all my strength is gone,
    In you I can be strong,
    I look to you.

    Dette er en sang som heter I look to you, som blir songe av Whitney Houston, som jeg har hørt mye ette min far ble drept i utlandet for 3år siden.
    Den har hjelpt meg masse med sorgen, og vil gjerne ha det som blekk på kroppen.
    hvor? tror jeg ville tatt den på venstre arm.

  89. Isabel sier:

    Jeg tør.

    Ville valgt mellom disse to sitatene. Har forskjellige grunner for begge to:

    1) «Reposa con tu sueño en mi sueño.
    Amor, dolor, trabajos, deben dormir ahora.»

    Sitatet er tatt fra et dikt av Pablo Neruda, og betyr, «Hvil med din drøm i drømmen min. Kjærlighet, sorg, og jobb må sove nå.» Betyr veldig mye for meg, først og fremst fordi jeg er halv spansk. Snakker ikkje like mye spansk som jeg burde, men elsker det spanske kulturet veldig høyt. Hver gang jeg er i Spania og besøker familien min føler jeg meg helt tilfreds. Liker at alle er så åpen og ekspressiv der borte, blant andre ting. Akkurat dette sitatet oppsummerer hvordan jeg føler meg når jeg er der. Å få dette sitatet tatovert ville vært en hyllest til den spanske delen av meg, og ville samtidig minnet meg på å ta ting litt med ro, og at det er viktig å slappe av, og å kunne gi slipp på ting som har skjedd i løpet av dagen.

    2) Dette er ikkje akkurat tatt fra en sang eller et dikt, men er tatt fra et sitat fra noe Jeff Buckley sa i et intervju litt før han døde.

    «Life is worth living. It’s worth getting bashed against. It’s worth getting scarred by. It’s worth pouring yourself over every one of its hot coals.»

    Dette er veldig viktig for meg for to grunner: først, fordi Jeff Buckley sin musikk er den jeg er alltid like forelsket i hver gang jeg hører på den. Uansett om jeg er sur, trist, lykkelig, nøytral, forvirret…Musikken hans vekker noe inni meg som gjør at jeg slapper helt av og føler meg trygg. Den andre grunnen er at jeg har nylig forsøkt å se på ting mye mer positivt – å nyte livet. Det er mye som har skjedd meg i de siste årene som har gjort at jeg har hatt en tendens til å være veldig negativ om livet og om meg selv. Men jeg forsøker å fokusere på nåtiden nå, og å være mer positiv. Livet er en kort, vakker og av og til skummel ting, og dette sitatet minner meg på at til tross for alle vanskelighetene så er livet definitivt verdt det, og at den må nytes og oppleves.

    Dette var kanskje et litt langt kommentar, men…om man har mye å si, så har man mye å si 🙂 Uansett om jeg vinner eller ikkje så kommer jeg til å få disse sitatene tatovert på meg, men det kan bli litt lenge til. Men det gjør jo ikkje noe 🙂

  90. Anna sier:

    JEG TØR!

    «Det er fali det»

    Dette er ordene til Ludvig i Flåklypa Grand Prix og disse ordene vil for alltid følge meg fordi morfaren min elsket filmen over alt på denne jord. Etter at han døde for syv år siden, har jeg lenge prøvd å finne en tatovering som kan minne meg om han, morfaren min var et av de fineste mennesker her på jord. Hadde jeg vunnet denne konkurransen og fått lov til å tatovere disse ordene på armen, ville det ha betydd så mye for meg. For meg var morfar virkelig alt, forbildet, en jeg kunne snakke med og dele hemmeligheter og en som alltid var der for å ta i mot tårer og klemmer. Han var et genuint vakkert menneske på utsiden og innsiden også var han jo tidenes nordlending. Ble han sint fikk vi høre et par gloser og var han glad kom det et par nordnorske ord da også. Jeg må også få si at morfar også var en mester til å snekre og han lærte meg å bruke både hammer og spiker og det å virkelig elske verktøy å ha respekt for dem. Disse ordene fra Ludvig har alltid fulgt meg, nettopp pågrunn av morfar, det var jo han som fikk meg til å elske filmen «Flåklypa Grand Prix» og det var på en måte vår film.

  91. Helena sier:

    Jeg tør!!

    Always because of
    Never in spite of

    Dette ble sagt så fint ifh til at man i forhold er sammen med noen fordi de er den de er, uansett hva det vedkommende måtte ha av «problemer» (fysiske/psykiske), ikke på tross av at de har det.

  92. Magnus Aune sier:

    J E G T Ø R !

    . . .» Takk Gud For Mødre». . .

    Mamma har stillt opp og hjulpet meg så mye at jeg har dårligsamvittighet!

  93. Unni Stormark sier:

    Jeg tør!
    Har veldig lenge vært en stor Arnulf Øverland-fan, og diktet hans «Du må ikke sove» rørte meg allerede første gangen jeg leste det, i 12års alderen, tror jeg. Spesielt linjen «Du må ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv». Selv om Øverland nok snakker på ett høyere plan enn bare mobbing gjorde den linjen underverker for meg. Jeg var mobbeoffer før dette, den linjen fikk meg (på magisk vis) til å riste det av meg, tenke at «det er over nå» og stå opp for en annen. Det jeg gjorde/sa hjalp nok lite, desverre, ingen sluttet helt før lenge etterpå så vidt jeg vet, men det lærte meg en lekse. Det er verdt det, det å stå opp for noen andre. Siden den gang har jeg gjort mitt beste for å stå opp mot urett, enten den er rettet mot meg eller andre. En konstant påminnelse i form av den linjen hadde vært greit de gangene det ikke er så lett.

  94. Marianne Clementine Håheim sier:

    Eg tør!

    Eg har innmari lyst til å tatovere «Kjærleik gjer klok», frå Halldis Moren Vesaas sitt dikt «Lyset».

  95. Heidi Pedersen sier:

    Jeg tør! 🙂

    «Shine On You Crazy Diamond»
    Pink Floyd

    Musikken deres har holdt meg igang i tunge tider. Denne sangen spesielt. Et svært godt stykke musikk.

  96. Jarle Engelsen sier:

    Jeg tør

    «Truth is like the sun. You can shut it out for a time, but it ain’t goin’ away.

    Elvis sitat som er min favorittartist.

  97. Jeg tør!

    «Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv!»

    Jeg hadde gjerne tattoovert denne settningen fra Arnulf Øverlands dikt, Du må ikke sove fra 1936, på innsiden av armen eller på ankelen. Den delen av diktet settningen er tatt fra handler om å ikke stå på sidelinjen og la urett skje, fordi du selv ikke blir rammet av hendelsene/frykter konsekvensene av å bryte inn. Jeg har altid havnet i situasjoner der jeg har måttet trå til som leder/forsvarer av de som ikke kan forsvare seg selv. Denne settningen utgjør en stor del av meg og min personlighet, jeg klarer ikke å sitte å se andre lide og gjør altid mitt beste for å hjelpe dem som trenger hjelp, uansett hva. Føler at den settningen er en del av alt jeg er og jeg hadde vært stolt av å bære den på kroppen.

  98. tore sier:

    WE WILL STAND TOGETHER, UNITED AGAINST THEM ALL. Dette er noe av det sterkeste jeg har lest, så det vil smykket kroppen min med 🙂

  99. Tone Bjørkheim sier:

    jeg tør!

    «rise and rise again, untill lambs become lions» vil eg ha tatovert ein plass.
    da e ett sitat fra filmen robin hood. grunnen te at eg vil ha da tatovert e at han som spele robin hood( russell crowe) e dritflott og ein knallbra skuespiller, og spele i alle yndlingsfilmane mine. og da betyr på ein måte at ein ikkje må gi opp uannsett kor hardt ting blir.

  100. «Jeg tør»

    Livet er det som skjer mens du planlegger noe annet.

    Er en fin og enkel setning, som eg alltid har likt!

  101. Siv sier:

    Jeg tør.

    » Og størst av alt er Kjærlighet»

    Nydelige ord som sier det meste om hva som er viktig i livet <3. I en travel hverdag er det lett å glemme, det er lett å la seg fange i nettet av vil ha, må ha, trenger , for ikke å glemme, alle de andre har. Men uten kjærlighet er vi ingenting.

  102. milena holm-glad sier:

    er ikke feig fordi JEG TØR

    i need you to listen, i need you to answer av marty haugen

    fra filmen preyer to bobby… da jeg så filmen og den startet og avsluttet den med den sangen Grein jeg. Det innrømmer jeg, handler om bobby som tar sitt eget liv pga at moren ikke godkjenner at han er homofil. hvor hun på slutten inser at hun ikke ha den trange synet…. helt fantastisk film og sangen er også helt fantastisk mener jeg fordi den går rett inn i hjertet mitt.

  103. Adrian Selheim sier:

    JEG TØR!

    Da jeg var liten ble jeg alltid mobbet fordi jeg var liten og tykk! Jeg vendte meg til tanken på at jeg var den store gutten! Nå i senere tider har jeg vokst fra meg kiloene! Men kroppen min valgte fortsatt å være den største gutten! Så jeg vokste meg 203cm i høyden istede, noe som sørget for at jeg fortsatt var den store gutten! Men denne gang Elsker jeg tilværelsen! Og jeg vil alltid være den store gutten! Love it!

    Med det kunne jeg ønske å hatt teksten: «-Living Large-«, skrevet over hele brystkassen 🙂 Som en påminnelse om at jeg alltid vil være den største 😀

    • Margrete Kjeldsberg sier:

      Den var kul! Og hvis du legger på deg skikkelig med åra, så kan ingen le av deg for det med en sånn tattis.

  104. Svein Klunderud sier:

    Jeg tør! Jeg har lenge hatt lyst på «Never surrender, Never Give in.»

    Dette er det sitatet jeg alltid tenker på når livet går meg imot. Jeg har slitt med depresjoner og angst i mange år, ble mobbet gjennom hele grunnskolen og sliter til tider med selvmordstanker. Da er det dette jeg sier til meg selv. Jeg nekter å la meg knekke!

  105. Krakelen sier:

    Jeg tør.

    Jeg ville gått for en setning fra Tom Waits’ Come on down to the house:

    «Come down off the cross, we can use the wood.»

    Fordi jeg har et anstrengt forhold til folk som bare syns synd på seg selv.

  106. «Without music, life would be a mistake.»
    Sitat av Friedrich Nietzsche.

    Musikk har vært og er utrolig viktig for meg. Musikk er som luft og jeg klarer meg ikke uten. Har hjulpet meg i mange tunge stunder, og så synes jeg musikk er noe av det som trigget minner best. Både gode og vonde. Musikk er viktig!
    Har flere skrifttatoveringer fra før, bl.a en musikk/bandrelatert på brystet.
    Men har lenge hatt ønske om å ta det sitatet, spørsmålet er bare hvor…?

  107. Pia Hanøy sier:

    Jeg tør.
    Morfaren min og jeg var bestevenner. jeg elsket han av hele mitt hjerte, go det gjør jeg enda. Morfar og jeg så alltid på «emil i løneberget» og han sa at vi var som Emil og Alfred. han sa alltid «du og meg Pia, du og meg».

    Så jeg vil så gjerne få tattovert «Du og meg Morfar, du og meg»

  108. Maren sier:

    Jeg tør!!

    Dersom jeg har flaks og skyter denne gullfuglen vil jeg få tatovert «mors et fugacem persequitur uirum» (death pursues the man who flees) fra Horats’ Ode. Valget av sitat har naturligvis rot i personlige opplevelser, blant annet selvmordsforsøk og sinnslidelser i familien…samt at den vil passe perfekt til ei tatovering jeg allerede har: ei jente som danser med døden.

  109. Mjødhund sier:

    Jeg tørr.
    «Take these broken wings and learn to fly» av Beatles fra sangen Blackbird.
    Sangen handler om å ta det man har her i livet og komme seg videre med det. Noe jeg føler jeg har klart, så det skal være en påminner for dager jeg møter motstand.

  110. Hanna sier:

    Jeg tør!

    Linjen jeg ønsker å tatovere er: Vi tar alltid heisen.

    Det er fra Haldis Moren Vesaas dikt Ferdaminne fra 1985, det fineste diktet noengang skrevet. Hun skrev diktet når hun var i 70 årene om å være stormende forelsket, noe hun var da. Jeg elsker hvor herlig naivt, men samtidig tankefullt og oppløftende hele diktet er! Du kan oppleve kjærlighet igjen og igjen, og det er like intenst som første gangen. Haldis Moren Vesaas gir meg troen på kjærligheten og det ønsker jeg å tatovere på kroppen min.

  111. Åse Kathrin sier:

    Jeg tør.

    «Å frykte sitt publikum er en kunstners død»

    Jeg vet ikke hvor den kommer fra, men tror en kamerat sa det til meg en gang da jeg var nervøs for å presentere en historie jeg skev. Jeg har sitatet som skrivebordsbakgrunn på pc’en som en påminnelse om å aldri la frykten hindre meg i skape min kunst. Å tørre stole på min egne stemme og talent – for hvem vil lage verkene om jeg tier fordi jeg tror publikum ikke vil like det?

  112. Konze sier:

    Jeg tør.

    Jeg var i slutten av tenårene da jeg fant ei lita rute i avisen hvor det stod:

    HVAD MÅ FOLK TRO
    Spørsmål og svar

    Den frygt, som røver
    manges ro:
    problemet om,
    hvad folk må tro? –
    er det kun eet at svare til:
    at folk må tro,
    hvad faen de vil

    – Piet Hein

    Det var det jeg hadde signalisert til mine omgivelser ganske lenge, bare med hår og klær osv i stedet for ord. Men ordene summerte så mye for meg da jeg leste de rett frem på denne måten. Stilen er godt moderert siden tenårene, men jeg har fortsatt den lille ruta fra avisen rammet inn. Kunne godt festet denne teksten på kroppen.

  113. woiwoi sier:

    «Stealing [through online piracy] is bad, I admit, but then again, when you have devoted your entire life to a good cause you can allow yourself some naughtiness especially if it can contribute to conserve your funds, cough;). Yes, yes, no ones perfect:P»

    ABB

    -tenkte og ta den på magen @jegtør

    • Antiwoi sier:

      Burde det ikke være noen som modererer innleggene på bloggen her slik at kommentarer fra sosiale utskudd som woiwoi ikke publiseres?

      (Sitatet er fra det såkalte manifestet til ABB)

      • Margrete Kjeldsberg sier:

        Det var jo… hyggelig sagt. Får man ikke gjøre litt faenskap når man ellers er bare grei? Hva så om woiwoi er sær? Det har da ikke du noe med? Du må være ganske sensitiv hvis det støter deg at noen velger å spøke med piratkopiering. Geebuz, ro deg ned.

  114. V. sier:

    «I´m dressed in tragedy, I´m by design immortal»

    Dette er fra et vers i favorittsangen min Reborn av Stone Sour. Denne teksten beskriver meg utrolig godt. Jeg har gått igjennom veldig mye tungt, som mobbing gjennom hele barne-og ungdomsskolen, jeg mistet alle vennene mine da jeg bare flyttet for å komme vekk. Jeg mistet min bestevenninne i en bilulykke, og min bestekompis tok selvmord for to år siden. Jeg har liksom stått på egne bein og jobbet meg opp igjen fra bunnen, og slitt for det. Det ligger mye mer bak her, men for at dette ikke skal bli noe stil, så skal dere heller få alle detaljer om jeg er så heldig å vinne! 🙂 Men, denne teksten forteller liksom litt om mitt liv, at jeg uansett hva, skal klare å kjempe meg opp igjen uten å vise frykt og svakhet.

    JEG TØR!

  115. Marianne sier:

    Har et fint ordtak
    Alle disse dager som kom og gikk, ikke visste jeg at de var livet.

  116. Torun sier:

    Jeg tør ikke ennå, siden jeg bare er 14..
    Jeg vil ha »The finest day I ever had, was when tomorrow never came», et sitat av Kurt Cobain. Handler om å leve livet hver eneste dag, og ikke se framover eller bakover + at jeg elsker Cobain/ Nirvana…

  117. kirsten sier:

    Munch
    Han hadde en tatoering på rumpa
    De sa det var siste skrik

  118. marianne sier:

    Jada. Jeg tør så mye, så jeg tør vel dette. En klassiker som aldri har forlatt meg, et fragment fra den poetiske innledningen til Mykles famøse (og relativt pompøse) bok «Sangen om den røde rubin»:

    «Vi er ikke forenet i lengselen efter døde planeter.
    Vi er forenet i lengselen efter hendenes innside.»

    Hilsen, håpefull, pompøs (ikke særlig famøs) Marianne.

  119. Prygien sier:

    JEG TØR.
    Jeg har to tatoveringer, ett med Horus øye, i blått. Der kunne det stå. JEG SER. Denne er på høyre skulder.
    Så har jeg en Vagina, tegnet selv, ( tatovøren hadde ikke laget slike før), -her skulle det stå…BARE MIN. Den er på en myk plass bak , nederst på ryggen.
    Kunne tatovert katten min, Timmy.
    Hvis jeg skulle tatovert et sitat/ordtak: «Styrkens pessimisme». Etter Peter Wessel Zapffe.
    …men som reklamen sier…tatoveringer på gamle kropper…bobbob…
    tjohei..
    mai i april…

  120. Stig Nesvik sier:

    «jeg Tør»

    In the Misery Dictionary Page after Page after Page

  121. myr sier:

    tør, det gjør jeg !

    Det er noen som blir og noen som drar sin kos,
    sånn har det alltid vært. Enhver får velge selv, men
    han må velge i tide og etterpå alltid stå ved det.

    I øst klarnet himmelen i påvente av at solen skulle gå opp.
    Om noen minutter var natten slutt og alt kunne begynne om fra begynnelsen
    igjen. En ny port mot det utrolige, det Mulige, en ny dag da alt kan skje,
    hvis man ikke har noe imot det.

    Det er en kveld for en sang, tenkte Snusmumriken.
    En ny vise som skal ha én del forventning i seg og to deler vårmelankoli
    og resten bare grenseløs begeistring over å vandre og være alene og trives
    med seg selv.

    vanskelig å bestemme seg serru.

    • Margrete Kjeldsberg sier:

      Skriv allt inn på et ark i en pen håndskrift, og ta et utsnitt av teksten i sånn sirka passe størrelse. Det pleier å funke for meg når jeg har alt for mye tekst og alt for liten plass.

  122. Kjersti Thomassen sier:

    » I won`t let you down. I will not give you up. Gotta have some faith in the sound. It`s the one good thing that I`ve got.» <3 Freedom 90- George Michael. <3

  123. Susanne Horpestad sier:

    ÆG TÅRE! / JEG TØRR!

    «Æg æ sikkar i trunå,
    på at æg leve på retta siå av brunå.»

    Jeg er Jærbu og stolt av det, og kunne godt tenke meg å ha den som et påminnelse for hvor jeg kommer fra, og hvor mitt hjerte alltid vil tilhøre. Den vil for meg være et tegn på det å både følge gamle tradisjoner og det å skape sine egne med å gå sin egen vei.

  124. Per Oddvar Johansen sier:

    Jeg tør

    Har veldig lyst på en linje fra et dikt av Odd Magne Hansen som heter Gamlinger og Drittunger.

    Sitatet er: Jeg er for gammal til å bli inn blant drittunga nå!
    Evt: Jeg er for gammal til å bli en drittunge nå!

    Dette diktet er helt fantastisk, og Jeg føler det sier en hel masse om hvordan det er å bli menneske, og å finne sin egen identitet..

    Diktet går slik:
    – Gamlinger og Drittunger – Odd Magne Hansen:

    Jeg er for gammal til å kunne bli bli inn blant drittunga nå..
    Eller skal jeg stikke ei sikkerhetsnål gjennom nesa, tattovere arma og tunga
    og brøle ut hjemmelagd pønk?

    Skal jeg skaffe meg crack og kokain og den slags dritt, og fore opp hjernen på motedrugs?
    Skal jeg rave rundt drita, og knulle på krita, og lære meg språket til de misslykka tjueåringa?

    Næh, æ trukke det..
    Jeg er for gammal, til å bli en drittunge nå!

    Håper jeg vinner, det er jo en perfekt første-tatovering!..

  125. Jarl Blomsøy sier:

    Jeg tør.
    Denne salmen fikk stor betydning for meg etter at jeg leste boken «Og tok de enn vårt liv» (P. Hansson). Boken handler om Morset familien fra Selbu i trøndelag,Peder Morset m.flere ble tatt til fange og dømt til døden, Salmen ble sunget av mennene siste natta før henrettelsen da de alle var samlet til den siste nattverd.
    Jeg er ikke personlig kristen,men denne salmen «sitter» i meg,pga denne boken som jeg leste for mange år siden.

    Altid freidig.

    Alltid freidig når du går
    veier Gud tør kjenne,
    selv om du til målet når
    først ved verdens ende!

    Aldri redd for mørkets makt!
    Stjernene vil lyse;
    med et Fadervår i pakt
    skal du aldri gyse.

    Kjemp for alt hva du har kjært,
    dø om så det gjelder!
    Da er livet ei så svært,
    døden ikke heller.

  126. jeanette b sier:

    Jeg tør 🙂

    Vi finner ikke lykken, vi skaper den.
    Vil ha den på leggen sammen en M&W og et hjerte som er mine barns første bokstaver.
    Tegnet og ga min mann en tato av M&W.

  127. Anna sier:

    Jeg tørr!

    Ønsker meg dette utdraget fra en bønn, tatovert;

    Grant me the serenity to accept the things I cannot change,
    Courage to change the things I can,
    And wisdom to know the difference.

    Ikke er jeg kristen, og ikke er jeg alkoholiker. Men jeg har møtt min del motgang, og ønsker med dette å få en daglig påminnelse på hvilken balansegang jeg bør søke videre, nemlig det at ikke alt kan endres selv om noe kan, og jeg må finne min fred med å vite hvilket faller innenfor hvilken kategori.

  128. martin nilsen sier:

    jeg tør og vil!

    Og støvet faller, og gresset gror
    Og ilden ulmer, der livet bor
    – og fingre skriver i støvet

    Dette er hentet fra Ragnhild Jølsen Efterlatte Arbeider, kapittelet Av en dagbok (1906-1908). Ganske enkelt fordi Jølsen er min favoritt skjønnlitterære forfatter og jeg leser romanene hennes med jevne mellomrom.

  129. Sven Erik Fuzz-Kristiansen sier:

    «April is the cruellest month, breeding
    Lilacs out of the dead land, mixing
    Memory and desire, stirring
    Dull roots with spring rain.»

    Et århundre i et dikt sier alt.

  130. Remi Kristiansen sier:

    «Det handler om å reise seg»
    Det har ikke noe å si om du faller, det handler om å reise seg.
    Alle går på en smell eller to i livet, hvordan du reagerer på smellene definerer deg som person.

  131. Bravorangutan sier:

    Tør.

    «Her er saa underligt…»

    Fra Obstfelders «Jeg ser», som jeg ser Tonje Bones har postet tidligere. Mindboggling.

  132. Pia sier:

    Jeg har, og jeg tør:

    Har noen linjer fra Andre Bjerkes «Natten»:
    » Natten her er ikke bare et stjernevær. den er summen av livet og alt som er. Ikke sov!»

    Kunne godt tenke meg noe mer Andre Bjerke, evnt. resten av «Natten».

  133. vic sier:

    Så utrolig fint å se så mange flotte norske dikt!

  134. Mona sier:

    JEG TØR!

    Jeg vil ha «Elsk og berik med drøm», fra Til Ungdommen. Grunnen til det er at det diktet har betydd mye for meg etter jeg mistet min bror på Utøya, og akkurat den setningen fra diktet synes jeg er spesielt vakker.

  135. Jeg tør!

    «du har valgt din stil i krattet,
    Ikke sjel mot andre stier»

    Av andre bjerke

    Fordi dette er det første diktet som virkelig berørte meg.

  136. Absalon sier:

    Jeg tør! =]

    «There’s a monster growing in our heads» fra Great Divide av The Cardigans.

    For meg, når jeg hører denne sangen, tenker jeg med en gang på psykiske lidelser som veldig mange kan lide av, og noen verre enn andre. I fjor var et spesielt år hvor jeg kom borti dette selv, i tillegg til å ha nære venner og familie som hadde relativt seriøse plager. Uten å gå for mye i detaljer, siden dette er privat, så mistet jeg et familiemedlem pga de psykiske plager.
    Personlig følte jeg et hat mot meg selv, fordi jeg reagerte «feil» ifølge meg selv på et tap av et annet menneske (i stedet for å føle sorg eller andre negative følelser, var alt likegyldig, jeg følte ingen ting, jeg var kanskje til og med i humør). Dette plagde meg i flere måneder og gjorde livet forferdelig. Men både jeg og min nære venn har kommet styrket ut av året, det hjalp å dele det med andre.
    Den verste fella jeg følte jeg gikk i, var å tru at jeg var så utrolig forskjellig fra alle andre og hadde seriøse problemer. Det var som at jeg lagde et lite monster av meg selv i mitt hode.
    Hadde vært vidunderlig å ha noe på kroppen som kan minne om dette uforglemmelige og viktige året.

  137. Tonje Bones sier:

    Eg tør!

    «En regndraabe!»

    Fra
    ”Jeg ser” Av Sigbjørn Obstfelder

    Jeg ser paa den hvide himmel,
    jeg ser paa de graablaa skyer,
    jeg ser paa den blodige sol.

    Dette er altsaa verden.
    Dette er altsaa klodernes hjem.

    En regndraabe!

    Jeg ser paa de høie huse,
    jeg ser paa de tusende vinduer,
    jeg ser paa det fjerne kirketaarn.

    Dette er altsaa jorden.
    Dette er altsaa menneskenes hjem.

    De graablaa skyer samler sig. Solen blev borte.

    Jeg ser paa de velklædte herrer,
    jeg ser paa de smilende damer,
    jeg ser paa de ludende heste.

    Hvor de graablaa skyer blir tunge.

    Jeg ser, jeg ser…
    Jeg er vist kommet paa en feil klode!
    Her er saa underligt…

  138. Björn sier:

    Æ tør.

    Rett og slett fra mitt eget dikt Tåre 🙂

    Linjen:

    «Vi må huske på de,
    De som bekjempa ondskapens vrede
    Med en og samme tåre »

    Tåre

    Nede i en rosedal
    Så Gråt æ min tåre
    Æ kjente ingen
    Men nu kjenne æ dokker alle
    De hjertan som engang slo
    Må nu få lov å sove
    Men alle de som en gang va
    Må å få lov å være
    Vi må alltid huske på de
    De som bekjempa ondskapens vrede
    Med en og samme tåre

  139. Fabian sier:

    Jeg har.

    En linje fra sangen «For whom the bell tolls» fra Metallica. Har den på ryggen.
    Linja er: «Take a look to the sky just before you die, it’s the last time you will..»

  140. Chriss Are sier:

    Jeg tør, så vidt tror jeg 🙂

    – Enten:
    «We’re not lost private; We’re in Normandy»
    – Eller:
    «We’re paratroppers; we’re sopposed to be surrounded»

    Begge hentet fra Band Of Brothers (krigsserie om 2. verdenskrig for dem som ikke kjenner denne).

    Ellers har Dr. Seuss skrevet ufattelig mye bra, blant annet:

    Today, you are you
    That is truer than true
    There is no one alive
    Who is youer than you

    • Linda Othilie Hofseth-Østli sier:

      Jeg må bare rette litt på deg her

      «We’re paratroopers, we’re supposed to be surrounded»

      Bare så du ikke får tekst med feil i tatovert på kroppen din.

  141. Jeg tør.

    «Vi er ikke forenet i lengselen etter døde planeter. Vi er forenet i lengselen efter hendenes innside»

    (Agnar Mykle i en poetisk intro til «Sangen om den røde rubin»)

  142. Linda Othilie Hofseth-Østli sier:

    Jeg tør!

    «Rage, rage against the dying of the light.» – Dylan Thomas fra Do Not Go Gentle Into That Good Night. Jeg vil gjerne ha denne linjen tatovert siden den er fra et dikt som har vært ett av mine favoritter i mange, mange år. For meg handler det om å ikke godta at mørket kommer, men å holde liv i lyset, håpet.

  143. HK sier:

    To see a world in a grain of sand,
    and a heaven in a wild flower,
    hold infinity in the palm of your hand,
    and eternity in an hour.

    – William Blake

    Auguries of Innocence av William Blake tar for seg så utrolig mye ved livet, og jeg liker spesielt godt begynnelsen. Den minner meg om det å leve, skape sitt eget liv og se inspirasjon i alt rundt seg.

    Jeg tør.
    Såvidt.

  144. Ida Moen sier:

    JEG TØR!

    By memories you will always be with me!

    Kunne tenkt det på leggen, grunnen til at jeg vil ta den er fordi jeg mistet noen jeg var glad i 22 juli 2011.

  145. Tor sier:

    Kan ikke dere jenter og kvinner spørre ett visst antall oppegående og normale menn om dem får reisning når dem ser en kvinnes ødelagte kropp. For eksempel med en tattoo på hekken.

    • Rødhette sier:

      jeg synes du skal spørre selv. siden du lurer.

    • Elisa sier:

      Hei Tor!

      Slik leser jeg innlegget ditt: Jeg heter Tor og anser meg selv som oppegående og normal. Jeg får ikke reisning av kvinner som tatoverer seg.

      Det er helt greit det, Tor, men hvorfor i all verden skal vi jenter/kvinner som liker tatoveringer arrangere en spørreundersøkelse om menns ereksjonstendenser bare fordi du føler det slik?

      Når vi allerede er inne på hva vi synes er opphissende: Jeg synes det er skikkelig turn-off med menn som synes kvinner først og fremst skal bry seg om hva menn synes, og ikke hva de selv synes.

      Hilsen Elisa

    • Magne sier:

      Kan ikke du heller spørre et visst antall oppegående og normale kvinner om de liker fremmedfiendtlige og intolerante sosiopater?

  146. Tilbaketråkk: Onsdagsoverraskelse #2 – Kroppspoesi-konkurranse! | Marielle nerder om ting

  147. Marielle sier:

    Riktignok klarer jeg ikke å velge èn linje på stående fot,men..

    «It is our choices that show what we truly are» – Dumbledore (Originalt: «It is our choices, Harry, that show what we truly are, far more than our abilities.») – Harry Potter.

    «If you choose not to decide you still have made a choice» – Rush, sangen Freewill.

    «Don’t talk to strangers» – fra Dio-sangen med samme navn.

    «All that we see or seem is but a dream within a dream. » Poe

    «Sometimes, when you fall, you fly.” Fra Sandman vol.6
    «..lies are news and truth is obsolete» Fra Transmetropolitan, Spider Jerusalem i en av sine rants.

    Hadde det vært sitater også hadde det nok vært fler fra HP, for det er mye HP jeg vil ha i blekk. Grunnen til at jeg vil ha en av disse er mange, det er minner, og viktigheten av å stå for det en mener, for det som er sant, bl.a.

    Jeg tør! (en av dem holder, though^^)

  148. Ingvild sier:

    La vita è bella, tittelen av den italienske filmen fra 1997 ved samme navn (oversatt: Livet er herlig). Tattovert i nakken. Jeg tørte.

    Samme med det latinske uttrykket «Te somnia nostra reducunt» som betyr «i mine drømmer vil du minnes. Tattovert på innerarmen. Jeg tørte.

  149. Mariel Nilsen sier:

    JEG TØR!
    Du spør meg hva jeg ler av, lille venn? Jeg ler fordi jeg lever, simpelthen.
    Av André Bjerke

  150. effioa sier:

    Ett kort ett
    lol

  151. Anita sier:

    e tør!

    «all the worlds a stage, were men and women are merely players»

    fra «as you like it» av W. Shakespeare.

    har store plana om å tatovere dette på ene armen min, sammen med teatermaskene.

  152. Olaf Plassbakken sier:

    Æ tør!
    MEA MAXIMA CULPA

    Jeg vet ikke hvor jeg har hørt det sist:
    «Hvem er et menneske og ikke skyldbevisst?»
    Hvem er et menneske, som ikke vet
    At han bør frykte all rettferdighet?

    Det er min sum av alt hva jeg har sett:
    Jeg håper Gud lar nåde gå for rett!
    Jeg håper Gud i himmelen vil si:
    Rettferdigheten, barn, den glemmer vi.

    Spør meg om «skyld»! Det er et grusomt ord.
    Enhver er skyld i alt som hender på denne jord!
    I blygsel skal du snu ditt ansikt bort:
    Hva én har syndet, har vi ALLE gjort.

    Vi har sett uskyld, og vi har skjendet den.
    Vår egen store skyld er alt vi har igjen.
    Vi har sett skjensler, og vi lot dem skje.
    Ti det var skjensler, alt vi kunne se!

    Vi har lidt urett. Vi begikk det selv.
    Og vi ble mordere den samme kveld.
    Man handler blindt. Man er i beste tro.
    Mens man er rød til albuen av blod!

    I våre hjerter der er loven lagt,
    Og hver en tøddel av den står ved makt.
    Alt står som onde bilder fra en rus:
    Av jorden har vi gjort et slakterhus!

    Akk, vi må bøye oss i skam og si:
    Rettferdigheten, Gud, dén frykter vi!
    Hvem er et menneske som ikke vet:
    Vi trenger nåde og barmhjertighet!

    Jeg vet ikke hvor jeg har hørt det sist:
    Hvem er et menneske og ikke skyldbevisst?

    Vil ha det på ryggen!

  153. Magnus sier:

    «Å, døde kamerater,
    de kuer aldri oss.»

    Jeg tør.

    Linjen fra Inger Hagerups «Aust-Vågøy» har vært viktig for mange etter 22 juli. For våre døde kamerater, ikke et minutts stillhet, men et liv i kamp.

  154. Lana Korkman Marusic sier:

    JEG TØR!!

    » Without the dark, we’d never seen the stars»

    Denne skjønnheten betyr mye for meg, for det betyr egentlig at til og med det mørkeste man går gjennom i livet er allikevel noe positiv, for man for jo se stjernene. Og det er en viktig påminnelse ihvertfall til meg om at alt ordner seg….det er alltid håp!

    Jeg har lyst til å tatovere dette i en skrift type som heter carmilla, mellom skuldrene og kragebeinet!:)

  155. Ylva Røsberg sier:

    Æ tør!

    «if you can make it through the night, there’s a brighter day»
    Lar sitatet snakke for seg selv, jeg.

  156. Ingvild sier:

    «JEG TØR»

    1. Nord av Rolf Jacobsen

    Se oftere mot nord.
    Gå mot vinden, du får rødere kinn.
    Finn den ulendte stien. Hold den.
    Den er kortere.
    Nord er best.
    Vinterens flammehimmel,
    sommernattens solmirakel.
    Gå mot vinden. Klyv berg.
    Se mot nord.
    Oftere.
    Det er langt dette landet.
    Det meste er nord.

    2. Etter fem år som nordnorsk student i Oslo skjønner jeg hvor mye jeg elsker regionen jeg kommer fra. Mørketid, midnattsol, nordlys, mygg, tørrfisk, bannskap, ærlighet, dritvær, snørekord. Nord er best.

  157. Sol Maria Haugan sier:

    Æ tør.
    Synes «Mauren» av Inger Hagerup e fin..

    Liten?
    Jeg?
    Langtifra.
    Jeg er akkurat stor nok.
    Fyller meg selv helt
    på langs og på tvers
    fra øverst til nederst.
    Er du større enn deg selv kanskje?

  158. emelie sier:

    Jeg tør!

    «Memento Mori»

    Grunn: Husk at du skal dø. Til nå har jeg hvert i flere begravelser enn konfirmasjoner, dåp og bryllup tilsammen!

    Jeg så filmen Memento Mori, og der hørte jeg favorittdiktet mitt for første gang;

    Ragnar Hovland -Døden

    Det er lenge til eg skal døy,
    har eg bestemt.
    Det er mykje eg skal ha gjort
    før den tid,
    mange jenter eg skal kysse
    og gifte meg med,
    mange land eg skal besøke
    og hav eg skal symje i.
    Og når døden ein dag kjem
    i den store svarte bilen sin,
    skal eg først be han inn
    på ein kopp svart kaffi
    før vi set oss i bilen og kjører.
    Og når døden snur seg mot meg
    og spør: No, har du fått
    gjort alt du skulle?
    skal eg svara fornøgd:
    Ja, det har eg.

  159. Glenn sier:

    Min tekst er hentet fra svart framtids Religiøs terror:

    Mislykket eventyr av daue profeter, jesus var kun en sauegjeter!

  160. Jonas87 sier:

    Jeg tok en tattoo under venstre håndledd. «Be the Source».

  161. Christian sier:

    Jeg tør.

    Jakob Sande / Dikt i samling / Storm frå vest
    ETTER EIN RANGEL

    I morgon vil eg byrja på eit nytt og betre liv,
    trur eg.
    Eg skal aldri gå på fylla meir og skjera folk med
    kniv,
    trur eg.
    Eg skal aldri skråla visar meir i laddevinsrus,
    men synge åndelege sanger i Zions bedehus,
    trur eg.
    Alle kvinnfolk som eg møtar skal eg sky som bare
    fan,
    trur eg.
    Og gå vyrdeleg forbi dei som ein nybakt
    kappelan,
    trur eg.
    Eg skal sitte som ein munk i ein misjonskone-ring,
    og drikka kaffe medan drøset går um åndelege
    ting,
    trur eg.
    Det skal ingen meir få sjå meg når det lir til høgste
    natt,
    trur eg,
    koma ruslande på heimveg utan stivety og hatt,
    trur eg.
    Eg skal legga meg når grisen går til kvile i sitt bol,
    og stå opp når hanen flakser og gjel i morgonsol,
    trur eg.
    Ja, i morgon skal eg byrja på den gode veg som
    sagt,
    trur eg.
    Taka striden upp mot kjøtet og den heile
    develsmakt,
    trur eg.
    Men i dag lyt det få vera, for eg er so spøkje tyrst
    at eg må ha eit ølkrus til å leska meg på fyrst,
    trur eg.

    Dette diktet oppsumerer mitt liv. Trur eg.

    • Fredrik Woldseth sier:

      Han her fortjener den. Ingen andre. Holder med første setningen. Takk for den fine inspirasjonen! 😀

  162. Lila Suena sier:

    «EG TØR»

    All of these lines across my face
    tell tou the story of who I am
    So many stories of where I`ve been
    And now I got to where I am.

    Brandi Carlisle

    Kjempefin sang som oppfordrer alle til å gå litt i dybden.

  163. Pan sier:

    Klart, jeg tør
    Be thankful for what you have;
    you’ll end up having more.
    If you concentrate on what you don’t have,
    you will never, ever have enough

    jeg tok nylig en tatovering her om dagen av et sitat «Live Out Loud»

  164. Jeg tør.

    «ReadyMade»

    Marcel Duchamp!

    sjekk: http://www.facebook.com/crap2art

  165. Jens Wicklund sier:

    JEG TØR!

    Tramps like us
    Baby, we were born to run

    Fordi livet mitt er bygd opp av den låta.

  166. anna gillebo sier:

    Jeg tør!

    «Det er ikkje aleine eg er»

    Utdrag fra et dikt som en nær venninne skrev. Hun tok selvmord. ønsker å få den setningen tattovert!

  167. Mastrix sier:

    «Is all that we see or seem
    But a dream within a dream? »

    Og jau eg tør, gje meg tattis. Eg ve helst designe font/størrelse og betsemme plassering sjøl då.

    • Margrete Kjeldsberg sier:

      Self skal du få det. Jeg tror aldri jeg ville gått med på å ta en tattis noen andre foreslo, selv om jeg ville foreslått det samme selv. MIIN tattis, JEG bestemmer :b

  168. Victor sier:

    «Vi vil oss et land som er frelst og fritt
    og ikke sin frihet må borge.
    Vi vil oss et land som er mitt og ditt,
    og dette vårt land heter Norge!
    Og har vi ikke det land ennu,
    så skal vi vinne det, jeg og du!»
    Per Sivle – Vi vil oss et land Jeg tør Sterkt frihetsbudskap!

  169. Malin sier:

    JEG TØR!

    You know my name, not my story. You’ve heared what i done, not what i’ve been through.

    Jeg syntes dette diktet er veldig fint, også er det veldig sant, for folk dømmer jo folk før dem egentlig kjenner dem osv.. Også er dette diktet veldig meg!

  170. Malin sier:

    You know my name, not my story. You’ve heared what i done, not what i’ve been through.

    Eller

    Try To Make It A Bit More Fun!

  171. Dagfinn sier:

    Dagen i dag – den kan bli vår beste dag

    Fantastiske Erik Bye.

    Om ikke annet for å minne deg på om at det meste er mulig, hva enn det måtte være..

  172. Aleksander Jenssen sier:

    Jeg tørr så absolutt!

    I have a rendezvous with Death,
    At some disputed barricade,
    It may be he shall take my hand
    And lead me into his dark land
    And close my eyes and quench my breath

    I have a rendezvous with Death
    And I to my pledged word am true,
    I shall not fail that rendezvous.

    Dette er et dikt av Alan Seeger, en Amerikansk dikter. Det ligger ikke skjul på hva det handler om eller at det er et veldig dystert dikt. Selve diktet er mye lengre, men jeg tok ut de linjene jeg likte best og satte de sammen. Jeg syns diktet er vanvittig fint, og ikke minst ærlig. Ærlighet betyr mye for meg. Og dette diktet har jeg likt siden jeg lærte meg engelsk.

  173. Jørgen Endal sier:

    Eg tør!

    «Var ikkje Myrkret, so visste me ikkje av Stjernor» – Ivar Aasen

    Denne eine setninga oppsummerer livet på ein brutal men enkel måte. Ho seier noko alle kan kjenne seg att i. Ho fortel om håpet som kviler i det fjerne. Ho skjuler dei mysteria ein etter kvart vil finne ut av, men som ikkje alltid er like sjølvsagte.

    Fyrste gong eg såg setninga følte eg at mange tankar og vonde stunder ga meining, eller i det minste hadde ei meining. For dette, denne eine setninga, var orda som alltid var der, men som eg aldri klarte å setje saman sjølv.

  174. Morten Bakke sier:

    JEG TØR:>

    «Beyond the mountains far away»
    Ett bittebittelite utdrag fra sangen «the 1st chapter» av Circus Maximus
    Tenker alltid på alle de spennende og mystiske plassene jeg ønsker å besøke i løpet av livet når jeg hører det partiet i sangen:) hadde vært ganske kjekt å ha den påminnelsen der konstant, da jeg elsker å dagdrømme.

  175. Grethe sier:

    Såklart jeg tør!

    Jeg ville hatt denne strofen fra Bruno Mars’ Just the way you are;
    When I See Your Face, There’s Not A Thing That I Would Change
    Cause You’re Amazing, Just The Way You Are.

    Grunnen er denne tolkningen av sangen, en bror som synger til sin lillesøster med Down Syndrom. http://www.youtube.com/watch?v=9b7y9UYt_fM&feature=player_embedded
    Jeg er så heldig å ha ei jente på 3, og hun har DS. Ville ikke forandret en ting med henne, for hun er fantastisk, akkurat slik hun er 🙂

  176. lena sier:

    «som en perle i en lukket hånd» tekst fra en av sangene til bandet Seigmenn <3

  177. Christina Dahl sier:

    Jeg tør!

    Siste linje «Ta meg ned. Gjør verden fri.» fra

    Den korsfestede sier av Ingen Hagerup.

    Ta meg ned. Det er på tide.
    Trodde jeg jeg kunne lide
    det som millioner led?
    Dachau, Buchenwald og Belsen,
    hvor var jeg, og hvor var frelsen?
    Ta meg ned.

    Menneskene har bedratt meg.
    Gud og djevel har forlatt meg.
    Ta meg ned og bær meg bort.
    La den siste bleke jøde
    vidne om de andre døde
    bedre enn jeg kunne gjort.

    Ta meg ned. Det er på tide.
    Lansegapet i min side,
    tornekronen – hva var det?
    Nylig slo et barnehjerte
    hjelpesløst av angst og smerte
    i en gassovn. Ta meg ned.

    Ta meg ned. Jeg var der ikke.
    Redselen i barneblikket,
    morens gråt gikk meg forbi.
    Knus mitt kors som ikke kunne
    redde dem som gikk til grunne.
    Ta meg ned. Gjør verden fri.

    Den ultimate antireligiøse lille strofe. Det er grunn nok.

  178. Alexander Lyngsnes sier:

    JEG TØR!

    «I have a rendesvouz with Death
    and I to my pledged word am true
    I shall not fail that rendezvous»

    Utdrag fra Alan Seegers «Rendezvous with death».
    Jeg kan ikke endre en avtale med det uungåelige, med jeg kan saktens meg gå med rettet rygg, stirre Ham i øynene, ta Ham i hånden og møte Ham som en ærlig mann.
    Alan Seeger døde i første verdenskrig, knapt 28 år gammel, og samtidig mistet verden av sine store poeter som ennå ikke hadde fått blomstre. Om jeg får muligheten til å hedre hans død, og min kommende, med denne tatoveringen, vil jeg ikke angre!

  179. Ida sier:

    Jeg tør!

    Jeg vil tattovere «Lev mens du gjør det, elsk mens du tør det» fra Nik & Jay sin En dag tilbake.
    Grunnen til at jeg vil tattovere akkurat denne setningen er at den gir meg styrke til å kjempe meg ut av depresjonen og frustrasjonen og gripe dagen. Og gjøre de tingene jeg vil, være spontan og ikke fullt så redd.

  180. Roger sier:

    Jeg tør!

    «You’ve got to lose to know how to win » fra «Dream on» av Aerosmith

    Synes det er jævlig bra sagt.

  181. Kristina sier:

    Jeg tørr!

    «Only the strong survive»

    Jeg vil ha det fordi jeg ble voldtatt i 2010, og føler jeg har vært sterk nok til å «overleve» smerten og angsten, så dette ordet betyr utrolig mye for meg:)

  182. Trond Frostad sier:

    Eg tør, (trur eg !)
    Til deg du hei, med bukkeblad.
    Alltid sprunge heiane rundt, og håper eg enno har vener som spreier aska mi når den dag kjem !

  183. IC sier:

    JEG TØR! 🙂

    «Tap er ikke når du faller, men når du nekter å reise deg igjen»

    Jeg vil ha akkurat denne setningen med meg for alltid fordi den har hjulpet meg gjennom mange valg og tunge dager, etter flere år med sykdom. Den vil for alltid være i meg, men jeg har hatt lyst til å gjøre den synlig for meg og andre lenge. Og jeg skal ha den, men når man er så syk at man ikke kan jobbe, tar det lang tid før jeg får råd til å gjennomføre den. Derfor hadde jeg blitt utrolig glad om jeg vant! 🙂

    Setningen symboliserer at jeg enda ikke har gitt opp, og at jeg fortsatt kjemper kamper som helsepersonell har frarådet meg, og som familie og venner har vært engstelige over. Den viser styrken jeg viser meg selv, og minner meg på gevinstene av det å reise seg igjen.

    Den er også en takknemlighet til alle som har støttet meg, og strukket ut en hånd når jeg ikke har klart å reise meg med en gang.

    Om jeg en dag blir frisk, vet jeg uansett at denne setningen skal hjelpe meg gjennom andre kamper i livet.

  184. Vilde sier:

    JEG TØR

    A world marches to the place where you where going , sister.
    Because fire does not die.

    Dedikert til min lillesøster som nå er 18 og skal finne sin egen vei i verden.

  185. Sinno sier:

    Jeg tør:

    No pain, no gain!

    Dette er mer et slags poetisk uttrykk enn et dikt, men jeg velger å tro at det kan klassifiseres som dikt. Ordtaket eller diktet, om du vil, beskriver livet på en måte intet annet gjør. Uten dedikasjon og slit kommer man ingen vei, nesten helt uten untak!

  186. Sonja sier:

    JEG TØR!
    – og VIL ha tatovert denne teksten på kroppen:

    Only in silence – the word, only in dark – light, only in dying – life.

    Denne setningen er ikke fra et dikt eller en sang, men fra et avsnitt i boken EARTHSEA av Ursula LeGuin:
    «In naming the shadow of his death with his own name, he had made himself hole: a man: who, knowing his whole true self, cannot be used or possessed by any power other than himself, and whose life therefore is lived for life´s sake and never in the service of ruin, or pain, or hatred, or the dark. Only in silence – the word, only in dark – light, only in dying – life.»

    Jeg leste boken for mange år siden og syntes dette var så vakkert, så sant. Nå har jeg vært gjennom en transformerende periode i livet mitt og forstår ordene med en helt annen dybde, og har erfart betydningen av dem på et helt annet plan, og vil ha dem med meg for alltid!

  187. Marius Nilsen sier:

    Jeg tør!!

    hvor skal du gå
    når alle veier fører til en vegg
    og i den veggen er et lite søkk
    fra gamle møter med ditt hode?
    hvem hører du på
    når alle snakker sant og sier hør
    og du har hørt det tusen ganger før?
    og du lurer på
    hvor skal du gå?

    Siri Nilsen 🙂
    du trenger en ny vei nå

  188. Anne-Lise sier:

    Jeg tør.

    «La det lysne eller skumre; jeg vil aldri unnsi livet…»
    Hermann Hesse

    Fordi, jeg vil aldri unnsi livet. Jeg vil omfavne det gode, og det vonde, og aldri spørr «hvorfor meg?» Men heller: «hvorfor ikke meg?».

  189. Hilde sier:

    Vill i grunnen ha to
    1. Det er altid for tidlig å gi opp.
    2. When you think liv go to hel, don’t stop.
    1. Fordi at det har vært mye motgang og ja jeg har vist ikke gitt opp enda det er i hvertfall noe som krøyp rett inn i hjertet.
    2. Jeg var på foredrag med Bear Grylls og det eneste jeg kunne tenke på var denne setningen som gikk i lysbildene før foredraget. Og det er da en stor sannhet i oordene. Stopper man op så blir man værende der man kanskje ikke ønsker å være.

    Ja jeg tør.

  190. Hilde og Ole sier:

    Vi tør!

    Nå har vi snart vært sammen i 20 år, og i gifteringene våre er «i vardagens innersta» inngravert. Det er et sitat fra Karin Boyes dikt «Idyll»:

    Din röst och dina steg faller mjuka som dagg på min
    arbetsdag.
    Där jag sitter är det vår i luften omkring mig av din
    levande värme.
    Du blommar i min tanke, du blommar i mitt blod, och jag
    undrar bara,
    att inte mina lyckliga händer slår ut i tunga rosor.

    Nu sluter sig vardagens rymd kring oss två, lik en len
    lätt dimma.
    Är du rädd att bli fånge, är du rädd att drunkna i det gråa?
    Var inte rädd: i vardagens innersta,
    i allt livs hjärta,
    brinner med stilla nynnande lågor en djup, hemlig helg.

    Det sitatet vil vi gjerne ha preget inn i huden for resten av livet! Diktet og sitatet minner oss om hvor vi skal lete når vi går oss vill og roter det til, dette enkle, men vanskelige samlivet. Vi ville nok hatt det på/ved venstre kravebein, begge to.

  191. einar hansen sier:

    Eg tør

    Eg ønskjer strofa:

    Eit Ord i rette Tid er
    betre en mange andre.

    Ivar Aasen – D’er Hugen

    D’er Hugen
    Som viser Dugen.

    Eit Ord i rette Tid er
    betre en mange andre.

    D’er er vondt å tru alle;
    d’er verre å tru ingen.

    D’er lett å tala, når
    ingen vil svara.

    -Ivar Aasen

  192. Susanne sier:

    Knowledge speaks, wisdom listens. – Jimi Hendrix

    Så enkelt, men likevel så sant.

  193. Siri sier:

    Jeg tør!

    Med store vennlige bokstaver vil jeg tatovere «DON’T PANIC». Sitatet er såklart fra verdens lengste trilogi: Hitchhikers Guide to the Galaxy av Douglas Adams.

  194. Catalyzator sier:

    Jeg ville valgt ordene fra Forkynneren kap:7 vers:29 ….. » Gud skapte mennesket slik det skulle være men de har så meget underlig fore «

  195. Hilde D sier:

    Twas brillig, and the slithy toves
    Did gyre and gimble in the wabe:
    All mimsy were the borogoves,
    And the mome raths outgrabe.

    «Beware the Jabberwock, my son!
    The jaws that bite, the claws that catch!
    Beware the Jubjub bird, and shun
    The frumious Bandersnatch!»

    He took his vorpal sword in hand:
    Long time the manxome foe he sought —
    So rested he by the Tumtum tree,
    And stood awhile in thought.

    And, as in uffish thought he stood,
    The Jabberwock, with eyes of flame,
    Came whiffling through the tulgey wood,
    And burbled as it came!

    One, two! One, two! And through and through
    The vorpal blade went snicker-snack!
    He left it dead, and with its head
    He went galumphing back.

    «And, has thou slain the Jabberwock?
    Come to my arms, my beamish boy!
    O frabjous day! Callooh! Callay!’
    He chortled in his joy.

    `Twas brillig, and the slithy toves
    Did gyre and gimble in the wabe;
    All mimsy were the borogoves,
    And the mome raths outgrabe.

    Fra «Through the looking glass» av Lewis Carroll, fordi det er en av mine favorittbøker, og fordi jeg allerede har diktet illustrert over hele ryggen. Så: jeg tør!

  196. Therese sier:

    JEG TØR

    om jeg kunne så ville jeg hatt hele denne sangen til Thomas Dybahl, If we want it, it`s right

    come
    let`s slip away from this damn masqerade
    just take my hand and let me lead the way

    næss- “hvorledes kan min, hva vi kaller for livskvalitet,
    beholdes eller bli høyere?
    og livskvalitet går overhodet ikke på hva man har,
    men hvordan man føler man er og hvorledes det er;
    hva er det som gleder oss?”

    (gone are the voices that inspire fools
    to look for love where no love ever moves)

    so
    let`s settle in and do what lovers do
    a wave of peacefullness that shoots right through
    if we want it, it`s right
    if we want it, it`s right

    seems
    every now and then a dream comes true
    the skies turns everything from black to blue

    now
    maybe everything we do is wrong
    a simple story turns into a song
    if we want it, it`s right
    if we want it, it`s right

    men hvis jeg må velge en bare deler av denne, så måtte det vært første strofe og det Næss sier. hele sangen er så ufattelig vakker, og hver gang jeg leser teksten blir jeg rolig innvendig, men samtidig så vekker den meg på mange vis. Det at man glemmer å leve i nuet, at det faktisk er helt ok og utsette enkelte ting for å pleie forhold av diverse slag, enten det er kjæresten, familien, barna eller venner. rett og slett hoppe i det og bli spontane igjen, ikke la seg hindre av at det må ryddes f.eks rotet forsvinner ikke. løp ut og ha det gøy. er i allefall slik jeg tolker denne flotte sangen 🙂

  197. camilla hole sier:

    «Jag är glad at jag finnst til, det bredar ut min horisont.» -Bob Hund- Kanskje på rumpa?

  198. Magne sier:

    «The intentions were pure.» – Björk, My Juvenile, Volta

    … fordi jeg tror at alle mennesker innerst inne ønsker noe godt med alle sine handlinger.

    Jeg tør!

  199. Linn Frostad sier:

    JEG TØR!

    The quill from a buzzard
    The blood writes the word
    I want to know am I the sky
    Or a bird
    ‘Cause hell is boiling over
    And heaven is full
    We’re chained to the world
    And we all gotta pull
    And we’re all gonna be
    Just dirt in the ground

    – Tom Waits

    Noe av det fineste som er skrevet, og oppsummerer mitt syn på livet. Har ønsket å tatovere det i flere år.

  200. Chris sier:

    Yay, så kan man sitte på gamlehjemmet, brette ut rynkene og prøve å lese de falmede linjene, mens man tenker på hva f*en man tenkte når man tattoverte det der…

  201. Elisabeth sier:

    Jeg tør!

    Hvis jeg kunne velge hadde jeg disse ordene her: «Heart of Darkness»

    For meg er det noe magisk med denne frasen. Mørket finnes i oss alle, selv om vi ikke alltid vil innrømme det.

  202. Eivind Lønnum sier:

    Det måtte bli Arnulf Øverland og utdraget «Du skal ikke tåle inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv», som fremdeles kan ansees som dagsaktuell og som gir meg mening fremdeles etter så mange år…..

  203. Tommy sier:

    Jeg Tør

    Og jeg har lenge tenkt på tatovere en av de mest hårreisende bra tingene jeg noengang har lest. Vi snakker vers 4 av Edgar Allan Poe’s, The Raven:

    Presently my soul grew stronger; hesitating then no longer,
    `Sir,’ said I, `or Madam, truly your forgiveness I implore;
    But the fact is I was napping, and so gently you came rapping,
    And so faintly you came tapping, tapping at my chamber door,
    That I scarce was sure I heard you’ – here I opened wide the door; –
    Darkness there, and nothing more.

    Skulle gjerne hatt hele diktet, men et sted bør man vel sette grensen.
    Skal helt klart vurdere hele diktet om man skulle bli plukket ut her.

  204. Simen sier:

    Jeg tør!

    «Livets nest beste menn»

    Fra diktet De beste som dør av Nordahl Grieg. Fantastisk dikt om døden og heltene som ofrer sitt liv for at vi andre kan leve fritt og trygt.

  205. Thor-Martin sier:

    Jeg tør!

    «Man skal ikke plage andre,
    man skal være grei og snill,
    og for øvrig kan man gjøre hva man vil.»

    Fra Kardemommeloven.

    Rett og slett bare fordi det er slik det burde være. Optimistisk og naiv ønsketenking.

    • Margrete Kjeldsberg sier:

      Helt enig, skrivi det på en skolebok (bokpapiret!), men synes det er litt vel barnslig å tatovere på kroppen.

  206. Astrid sier:

    Jeg tør, vil og har lyst!

    «I’m wide awake», fra sangen «Bad» av U2.

    Sangen handler opprinnelig om avhengighet til narkotika, i sangen synger de om å klare å komme seg ut av avhengigheten. Denne sangen betydde mye for meg da jeg klarte å komme meg «fri» fra et forhold hvor jeg ble psykisk mishandlet. Frasen «I’m wide awake» minner meg på at det aldri skal skje meg igjen, at jeg klarte å stable meg opp på beina og at jeg endelig er «våken».

    Jeg tør!

  207. IdaElisabethm@hotmail.com sier:

    Jeg tør!

    «Living is easy with eyes closed» – John Lennon, Strawberry Fields.

    Dette er i bunn og grunn en skikkelig klisje, men dog en som betyr mer og mer for meg. Det er alt for lett å snu seg vekk og late som en ikke ser ting som er vondt for andre, det er alt for lett å si at «det raker ikke meg», og det er alt for lett å si at bare du kan ikke gjøre noe med det uansett. Dét er tanker jeg aldri vil tenke, og når jeg ser at mange vokser slike tanker på seg, jo eldre de blir, ønsker jeg å alltid kunne minne meg selv på at slik vil jeg aldri bli.

  208. sandersen sier:

    «Vinn gratis tattoering.»
    Det er trist at NRK reklamerer for produkter, som dette. Et reklamebyrå kunne ikke gjort det bedre.

  209. Eirik sier:

    «This apparatus must be unearthed»

    Mars Volta

    Jeg tør.

  210. Christine Andersen sier:

    «Så lenge det er tvil er det håp» av Lars Lillo Stenberg.

    Deilig ordspill, herlig motsetning. Høyt oppe, langt nede og alt i mellom.

    Jeg tør!

  211. Huldra sier:

    JEG TØR!

    «Dæns, dæns du dokka mi – sjøl om du riv og slit, så sitt du fast i nævan min, i nævan min rundt hærsen din» fra sangen «dæns» av dunderbeist

    jeg har ITP, og sykdommen, selv om man ikke ser den, så er den der, og kontrollerer største del av hverdagen min uansett hva jeg gjør. og uansett hva jeg gjør vil den altid holde meg fast.

  212. Tom Jakobsen sier:

    Æ har tattoovert mæ i snart 15 år, men ikke klart å begynne med ryggen, og der hadd æ kunna tenkt mæ hele teksten til vårt gammle , vakre lands nasjonalsang. Det hadde vært noe det, noe jeg kunne vært stolt over , til den dag jeg skal i graven. Ikke en nasjonalist Nei, men en nasjonalromantiker! 🙂

  213. Ole Petter Selnes sier:

    JEG TØR!

    Skulle gjerne ha tatovert «Silence is sexy» fra Einstürzende Neubautens sang med samme navn, rett og slett fordi det av og til stemmer så veldig godt 🙂

  214. Posteriori sier:

    Jeg tør!

    Eg helsar Fy Fasan frå ørkenlandet
    Og det har nåkon og kvar fått sande
    At denne sjeiken var stin tå gryn
    For oppfinnaren han kjensle fekk
    Og skreiv så ut ein stor, gild sjekk
    Slik at på startstreken no til helgen
    stiller sykkelreperatør Reodor Felgen
    opp med noko som triller fort
    Og som bærer navnet på denne kantante
    racerbilen Il Tempo Gigante

    Vet ikke hvorfor, men jeg blir helt nasjonalromantisk når jeg hører eller leser denne. Kunne tenkt meg den i sin helhet på låret

  215. Bjørnar Karlsen sier:

    Fra Patti Smith sin sang Gloria.
    «Jesus died for somebody’s sins but not mine»

  216. Hildegunn sier:

    JEG TØR!

    «Min vei blir til mens eg går»

    Utdrag fra Kaizers Orchestras «Veteranens klage».
    Jeg har lenge vert stor fan av Kaizers, og har lenge tenkt på å ta en tatovering som har relasjoner til bandet. Grunnen til at det da hadde blitt disse ordene er fordi at jeg er en person som liker å ta ting som de kommer. Som student blir det bare å ta et skoleår av gangen, og jeg liker tanken på at jeg ikke helt vet hvor jeg er om et år. Veien min blir jo til mens jeg går! Samtidig som de ordene betyr mye for meg, så blir det jo også en slags hyllest til et av mine favorittband.

  217. Kim Wild sier:

    «I want to be with those who know secret things or else alone»

    Rainer Maria Rilke

    Der andre poeter skriver ord som svinger danser denne mannen ballett.

  218. Charlore sier:

    Jeg tør!

    «All that is gold does not glitter,
    Not all those who wander are lost;» – J.R.R Tolkien

    Kloke ord som i første linje beskriver at ikke alt som har verdi skiller seg ut. Det er mer som møter øyet. Innsiden til mennesker, som tanker og følelser, må man lære seg å kjenne, og man kan ikke «dømme en bok av utseende». Andre linje forteller at ikke alle som vandrer er på villspor. Kanskje de leter etter noe mer enn det vanlige, kanskje et livs eventyr uten direkte retningslinjer. Kanskje rett og slett en livsnyter 🙂 Har lenge ønsket meg disse ordene i blekk på kroppen, og i alle fall på det alviske språk! Vakkert!

    • Margrete Kjeldsberg sier:

      Sindarin, eller Edhellen som det blir omtalt som på alvsk, er et nydelig språk! Skal overtale mutter’n til å kjøpe Tolkiens bok om hvordan det er bygget opp. Bare skal bli skitgod i spansk først så jeg beholder karakterene mine. Jeg kan nesten høre hvordan ordene du har skrevet flyter gjennom luften på Edhellen, selv om jeg ikke aner hvordan det sies.

  219. Anika Seljenes sier:

    JEG TØR!

    Setningen jeg ønsker å tatovere er: » etter regnet synger fuglene» fra sangen Etter regnet av Erik og Kriss.

    Hvorfor akkurat denne setningen? Jo, fordi det ligger så utrolig mye bak den. Etter å ha vært gjennom noen vanskelige år, ønsker jeg å minne meg selv på at det er etter den mørke tiden at det gode kommer. Det er da jeg kan se lyst på livet og komme meg videre. Setningen minner meg på at jeg har vært langt nede, men likevel vist viljestyrke til å tenke på at det vil ordne seg, det vil bli bedre, jeg må bare vente til regnet har stanset.

  220. Ane sier:

    Jeg tør! Fra Samuel Beckett’s «Endgame»: The end is in the beginning and yet you go on

    den beskriver det vi alle gjør og til tider sliter oss ut på – repetisjoner og sirkelvandring

  221. Marianne sier:

    Mrk: Jeg tør!

    »Betre byrdi
    du ber ‘kje i bakken
    enn mannavit mykje.
    D’er betre enn gull
    i framand gard;
    vit er vesalmanns trøyst.»

    Visdomsord fra min morfar, som oppfostret meg etter godt gammelt folkevett. 🙂

  222. Ingunn sier:

    JEG TØR

    Jeg vil ha noen linjer fra Pure imagination av Leslie Bricusse og Anthony Newley
    «If you want to view paradise, simply look around a view it»

    Disse linjene får meg til å stoppe opp og fokusere på de små positive tingene i hverdagen. og kjenne på de gode følelsene. Ingen andre linjer har helt samme effekten, og dermed er de desto viktigere for meg.

    • Ingunn sier:

      Pinlig, jeg klarte å skrive feil i sitatet. Riktig er selvfølgelig:
      «If you want to view paradise, simply look around and view it.»

  223. Marte sier:

    Jeg tør!

    «Between the idea
    And the reality
    Between the motion
    And the act
    Falls the Shadow»

    T.S. Eliot – fra The Hollow Men.

    Fordi det er noe magisk ved øyeblikket som er i mellom. Tror ordene ville passet fint på ribbeina.

  224. Jan-Erik Ek sier:

    Jeg vet at det skal være en linje fra et dikt eller sangtekst, men hadde det også vært sitater, så ville jeg helt klart valgt dette:

    «När två pojkar av samma skrot och korn möts, ja då tänds där liksom ett ljus i deras ögon.» – Astrid Lindgren

  225. Eirin sier:

    JEG TØR,

    og jeg vil tatovere denne setningen: «i write poetry because the english word inspiration comes from latin spiritus, breath, and i want to breathe freely» (av Allen Ginsberg).

    Fordi å skrive er som å puste for meg. Fordi det er en stor del av hvem jeg er som person. Fordi jeg mister ting: øredobber, kontaktlinser, bøker, mobiler, venner, forelskelser, selvtillit, penger, luer, votter, sykler, nøkler. Stadig står jeg utafor døra uten å komme meg inn, jeg leter i veska men til ingen nytte: nøkkelen er borte igjen. Og et eller annet sted ligger de ufremkallede filmrullene i engangskameraene jeg hadde med til Berlin, til Praha, til Dublin. Jeg finner de ikke igjen. Det eneste jeg klarer å ta vare på, som er med meg hele tida og som ikke forsvinner, er behovet jeg har for å skrive.

    Jeg vil ha denne setningen et sted på kroppen fordi det er viktig for meg at jeg ikke glemmer, viktig at jeg husker å puste.

  226. Siri Bangfil sier:

    «Ty dagen är du, och ljuset är du, solen är du, och våren är du, och hela det vackra, vackra väntande livet är du!»

    Dette er fra Morgon, av Karin Boye. Jeg setter henne svært høyt, og mange av hennes dikt er smertefulle og vonde, og hun tok sitt liv altfor ung. Men akkurat dette diktet er lekende, lett og barnslig glad. Jeg har alltid vært ekstra glad i det nettopp pga den positive og smilende kjærligheten. Bakgrunnen til det, er at jeg hadde mange mislykkede forsøk bak meg, før jeg (vi) endelig fikk en vakker datter i 1993. Dette diktet er for meg -til og om henne.

    Ansiktet til min datter er allerede tatovert på min venstre skulder, og dette sitatet vil bli perfekt under den tatoveringen.

    JEG TØR SELVSAGT 🙂

    Mange hilsner fra Siri Bangfil

  227. Thomas Sørenes sier:

    EG TØR!

    «Rather than love, than money, than fame, give me truth.»

    Ikke bare er det her sitatet viktig for meg fordi det summerer mine journalistikk-studier, der å finne sanninga i kva om skjedde er det viktigaste, men det summerer livet mitt også. Eg er ikkje ein person som knyter seg til folk, som strever etter penger eller popularitet. Alt eg treng er at folk er ærlege. Eg føler eg lærer nye ting, nye sanningar, kvar dag.

  228. Kristiane sier:

    (Innlegget innholder avslørelser om viktige hendelser i Harrp Potter-bøkene)

    Min setning: «We are part of you, invisible to anybody else»

    Dette er en setning som blir sagt i den 7 og siste boken om Harry Potter. I det han skal gå ut i skogen og møte Voldemort for et siste oppgjør åpner han snoppen og finner oppstandelses steinen og får dermed et gjensyn med sine 4 aller kjæreste og avdøde, som er moren, faren, gudfaren Sirius og familiens gode venn Lupus. Min yndlingskarakter har allitd vært Sirius fordi han virkelig er en helt, men er likevel ikke som alle andre helter og blir heller aldri kjent for å være en helt. Han verner om Harry med hele sitt liv og helt til siste slutt. Jeg blei helt tårekvalt da han døde i boka. Så gjennmøtet med Sirius var ganske sterkt å lese om, og denne setningen sier han til Harry rett før han går for å møte Voldemort. Den setningen oppsumerer hele min opplevelse med Harry Potter, som har vært en stor del av min barndom. Ikke nok med det, men jeg har også 4 svært viktige personer i min familie som er døde, som gjør at denne setningen har ekstra stor betydning for meg. Jeg føler at denne tattoveringen er en nødvendighet for å minne meg om gode minner og lærdom som jeg bærer med meg.

    JEG TØR!

  229. Chri sier:

    «Vi hopper i vann, vi triller i sand».

    Fordi diktet minner meg om hvor fint det var å være barn, og fordi jeg synes det er mye bedre å hoppe i sølepyttene enn å sitte inne og vente på solen. Og så liker jeg at det er et «vi», det minner meg på hvor mange «vi» jeg er en del av.

  230. Sarah sier:

    JEG TØR!

    «quitters never win»

    Tre ord som har hjulpet meg gjennom mye og lært meg å prøve en gang til.

  231. Linn Meling sier:

    Eg tør! jeg ville valgt linjen ; «hold me closer» fra sangen Rainy love sounds – Jim Stark. Linjen ville jeg ha tatovert mellom hals/bryst på høyre side.

  232. AgnethePoteteBrennemanete sier:

    EG TØR!

    » Du går fram til mi inste grind
    og eg går og fram til di
    Innanfor den er kvar av oss einsam,
    og det skal vi alltid bli.» -Halldis Moren Vesaas

    Det vakraste og varaste diktet som får ein til å forstå at ein aldri heilt kan kjenne andre enn seg sjølv.

  233. Rødhette sier:

    «Amor Fati» – elsk din skjebne

    Jeg finner både trøst og styrke i dette diktet. Tror lite på «guder» og slikt, men har desto større tiltro til egne valg. Det er vi selv som bestemmer hvilke veier vi skal gå. Noen ganger blir det ikke optimalt, men elsk din skjebne.

    JEG TØR!!

    Diktet i sin helhet:

    Ikke som en cæsar gjorde,
    skal du med et sverd bevæbne
    deg mot verden, men med ordet;
    Amor Fati – elsk din skjebne.

    Denne formel skal du fatte
    som din sterkeste befrier:
    Du har valgt din sti i krattet.
    Ikke skjel mot andre stier!

    Også smerten er din tjener.
    Lammet, sønderknust, elendig
    ser du at den gjenforener
    deg med det som er nødvendig.

    Også fallet, også sviket
    hjelper deg som dine venner.
    Dine nederlag er rike
    gaver, lagt i dine hender.

    Engang skal du, tilfredsstillet
    av å bli din skjebne verdig
    vite: Dette har jeg villet.
    Alt som skjer meg skjer rettferdig.

    Si da, når din levegledes
    grønne skog er gjennomvandret:
    Intet vil jeg anderledes.
    Intet ønsker jeg forandret.

  234. Anne Lena Gallefoss sier:

    Anne Lena har alt du overhodet kan forlange Dessuten har hun en jævla kul gange

    (Jokke, norges beste poet!!!)
    Det var min lillebror ( Lasse Gallefoss) som lagde en topp til meg engang til jul med bilde fra Chr. Nielsen, med den teksten, siden han vet jeg elsker Jokke 😉 🙂 Genial, spør du meg 🙂
    JEG TØR!!! Så plukk meg ut!! 🙂 :

  235. tanketom sier:

    «I Egypt hadde dei ein gud for lærdom / med hovud som ei ape.»

    For det første, er dette diktet – og «Katten sit i tunet» – måten eg oppdaga Olav H. Hauge på. For det andre viser diktet både kjærleik for kunnskapen (noko må eg få lov til å fortolke sjølv), samt at (bok-)kunnskapen like vel ikkje er alt her i livet. Til sist ville det ha vore min hyllest til ein stor mann, diktinga hans og nynorsken generelt.

    EG VÅGAR!

  236. Ac sier:

    «Jeg sa til ordene: bli ånd! Bli liv! bli kjøtt og blod og sånn!» Inger Hagerup

    Jeg forelsket meg i Inger Hagerup som tidlig tenåring, jeg har oppsøkt henne på bibliotek over hele landet og utenlandsk. Nå har jeg fått meg en egen diktsamling med ordene hennes, men jeg ser enda etter henne i bibliotekene jeg er i, selv om jeg nå bor i England og sjeldent finner henne. Som ivrig leser og fritidskribent blir jeg stadig fascinert over hvordan ord kan få meg til å miste tid, gråte, le, lese høyt flere ganger og rett og slett forelske meg. Inger Hagerup har alltid klart det med meg, og om jeg skulle hatt noen ord tatovert på meg måtte det blitt hennes. JEG TØR

  237. kaffedamen sier:

    Jeg tør!

    «First comes love, then comes pain…
    Let the games begin.»
    Fra Love Boat Captain av Pearl Jam (på albumet Yield fra 2002).

    Setningen oppsummerer fint mine erfaringer, og minner meg på at jeg må være modig, og godta både glede og sorg. (Og hvis jeg bare kunne tatovere stemmen til Eddie Vedder i samme slengen…)

  238. Frode Eek sier:

    Mrk: Jeg tør!

    «Mennesket, tenkte eg, dette underlege dyret som svevar over vatna. Det går både opp og ned med det, men ein sjelden gong når det heilt svimlande høgder av stordom.»

    Fra Sveve over vatna av Ragnar Hovland. (evt. kun ta første setning ;))

    Har alltid vært glad i å lese. Tilbrakte mye tid på biblioteket gjennom oppveksten. Da jeg møtte forfatterskapet til Ragnar Hovland som student følte jeg likevel en følelse av litterær oppvåkning. Både fordi bøkene har en flyt, en dybde og en språklig frodighet jeg ikke hadde vært borti før. Og fordi jeg fikk en fornyet interesse for å lese nynorsk litteratur og poesi. Noe jeg som far prøver å videreformidle til mine to barn …

    Frode

  239. JEG TØR!

    «I am awake
    My mind is free
    I am Creative
    I love myself
    My will power is strong»

    Dette er fra Erykah Badus The Warriors reminder, som jeg i flere år har tenkt at jeg skal tatovere et sted på kroppen. Som en slags påminnelse om hvor jeg er og hvor jeg skal – fra psyk til frisk.

  240. Knut Laasbye sier:

    «Folk grøssa over slik uvettig snakk, for dei hadde just tenkt det same sjøl» – Olav Duun

  241. mikroti sier:

    «smil er smittsomt»
    Kan det bli for mye vennlighet i verden? Neppe.
    Kunne godt tenke meg å tatovere dette på underarmen, bare for å gjøre mitt til å øke smilefrekvensen!

    • ninanord sier:

      Er det fra ditt eget dikt? Fint uansett, vi testa det her i kantina, og vi endte med å le, fire stykker av oss =)

      • mikroti sier:

        Godt at du kan bekrefte! Det smitter nemlig både gjennom luft og ved berøring. Og du behøver ikke å nyse i armkroken! Samtidig åpenbares at»tennene er hvite på alle språk» Det kan stå på den andre armen. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *