Miljødebatten…

miljø

Hvem i det huleste hadde tenkt at 3, 18 år gamle jenter ville takke ja til en miljødebatt på oljemuseet fredag, etter skoletid? Etter om og men, gjorde faktisk vi det.

Idet vi entra konferanserommet, møtte vi en rolig og defust stemning. Hva vi hadde takket ja til visste vi ikke, allikevel satte vi oss ned på nest fremste rad, og latet som om det disse politikerne snakket om virket interessant. Vi kikket rundt oss, hvor det satt omtrent bare journalister, pensjonister og ekstremt politisk interesserte mennesker. Les videre

Publisert i Bloggklassen på Sola | Skriv en kommentar

Store utslag

Valget er over, med stolte vinnarar og såre taparar, også i Telemark. Den største vinnaren er Høgre og Torbjørn Røe Isaksen, som gjenerobrar fast plass på Telemarksbenken og tar eit solid steg framover for å gjøre Høgre til eit like stort parti i Telemark som på landsbasis.

Les videre

Publisert i Gisle | Skriv en kommentar

Finalen!

Sitter her på valgvake hos NRK Østafjells, og for en stemning det er her. Den er kanskje litt trykket, og lufta er fylt av både spenning og nervøsitet.

Les videre

Publisert i Susanne | 1 kommentar

Godt valg!

Det er bare noen timar igjen til valglokala stenger, og det kan gå mot ei knallspennande valgnatt i Telemark.

Torbjørn Røe Isaksen, Høgre, Kåre Fostervold, Frp, og Sigvald Oppebøen Hansen,  Ap, ligg praktisk talt likt i kampen om dei to siste faste plassane.  At Terje Lien Aasland og Gunn Olsen frå Ap og bård Hoksrud får Frp kommer inn – det er ganske sikkert.

Les videre

Publisert i Folkepanelet | Skriv en kommentar

Evalueres eller evaluere?

Torsdag 10 september var FrP Buskeruds annenkandidat Jørund H(ennning) Rytman på plass til valgutspørring hos NRK Østafjells. Du og du, for en glede! Hadde aldri trodd at to mennesker fra samme parti, kunne være så like?

Les videre

Publisert i Susanne | 1 kommentar

HVOR DUMME TROR DERE VI ER?

Jeg som førstegangsvelger spør deg som er politiker, om å være så snill å slutte å legge vekt på fest, fyll og fanteri, når vi som er ungdom faktisk, tro det eller ei, tenker på og er avhengig av viktigere ting, som foreksempel kollektivtransporten.

Hvem er VI? VI er førstegangsvelgere. 91-kullet. Det største kullet. Som førstegangsvelgere skulle vi tro at politikerne var interessert i å bry seg med saker som var interessante for oss ungdom?

  Les videre

Publisert i Bloggklassen på Sola | 1 kommentar

Ny industripolitikk?

Norge mangler ein industripolitikk slår Thor Oscar Bolstad fat. Han er ingen kven som helst i næringslivet i Telemark:  sjef på Herøya industripark og tillitsvalgt i NHO Telemark og Telemark gassforum.

Konsekvensen av den manglande industripolitikken er at den petrokjemiske industrien eer flagga ut, og viktig infrastruktur som gassrør, vei og bane er ikkje bygd ut slik politikarane har lova i valgkamp etter valgkamp.

Les videre

Publisert i Gisle | Skriv en kommentar

Stem taktisk? Neppe lurt

I valgkampinnspurten kommer det alltid oppfordringar om å stemme taktisk. Om du som velger skal lytte til slik argumentasjon er avhengig av kva du sjøl vil legge vekt på.

Nå er det press på rødt-velgerane i Vestfold: Stem på SV for å sikre Inga Marte Thorkildsen ein ny periode på tinget.

Les videre

Publisert i Gisle | Skriv en kommentar

Valresultatet for Sola er klart

 

Då var skulevalresultatet for Sola klart, og gjett kven som vann! Jepp, det blei Høgre. Overraskande? Nei. Etter applausen Høgre fekk under skuledebatten, rekna me med at Høgre skulle få ein del stemmer. Og det gjorde dei, faktisk så mykje som 30%. Representanten frå Høgre skal nok ha mykje av æra for dette. Anten mislikte du ho eller så vart du begeistra, og tydeligvis vart dei fleste begeistra.

Les videre

Publisert i Bloggklassen på Sola | Skriv en kommentar

FRP FOR OSS!!

Frp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helt siden vi begynte og blogge har et av partiene vært en klar vinner hos oss begge to, nemlig FRP. Dette partiet engasjerer seg veldig i ungdommelige saker, som valgfritt sidemål, flere valgfrie fag i skolen og mindre teori i yrkesfag. De vil også ta vekk bomstasjoner, noe som egentlig er helt idiotisk at vi har så mange av i det hele tatt. For oss som bor i Stavanger og går på skole på Sola gjør dette med bompenger skoleturen vår enda dyrere, med tanke på hvor høye bensinutgiftene allerede er. Noe som FRP også vil senke prisene på.

I dag har vi tatt partitestene på http://velgerguiden.vg.no/09/?do=show&id=402194 og http://quiz.start.no/56665. Vi ente naturligvis på Fremskrittspartiet her også!

– Linn og Mari

Publisert i Bloggklassen på Sola | 1 kommentar