Frp vraker seg sjøl

På store reklameboards står nå dei tre toppane i Frp, Bård Hoksrud, Kåre Fostervold og Karianne Hansen med sopekostane sine og lovar å feie ut dei raud grønne frå regjeringskontora.

Akkurat DET løftet vil dei nok gjerne holde.

 Men slik er det ikkje med alle valgløfter eller programformuleringar frå Frp si side.

 

Eg har følgd med på Telemarkspolitikken så lenge at eg hugsar ein av partistifterane – Eivind Eckbo frå Bø. På eit valgmøte i 1973 sa han: «politikerne fra de gamle partiene har noe de kaller gangsyn – og det skifter fra gang til gang!

– Sa altså salige Eivind Eckbo.

NÅ, i 2009, gjeld denne påstanden først og fremst Fremskrittspartiet sjøl.

Aktiv dødshjelp er parkert , nynorsktvang er parkert, vin og sprit på bensinstasjonane er parkert, skattelettene er kraftig redusert og kutt eller ikkje kutt i overføringar til bøndene varierer nå med kor i geografien frp- politikeren befinner seg.

Det er åpenbart at partiledelsen ser at fleire forslag har vore så upopulære ute blant folk, at dei ikkje egner seg til stemmesanking i valgkampen. Men nå kan faktisk se ut til at det virkar mot sin hensikt å vrake sin eigen politikk:  – Frp går tilbake på meiningsmålingane- og det kan tyde på at truverdigheten ute blant velgerane er dalande.

Ei opprødding internt kan vere lurt. Ellers trur eg snart feiekostplakatene får ein påskrift:

Fei for eiga dør!

Dette innlegget ble publisert i Gisle. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Frp vraker seg sjøl

  1. FrP er ei Luremus.

    FrP rensket vekk alle innvandringsmotstandere samtidig som de gjorde utspill om innvandringsmotstand foran hvert valg. Når folk til slutt går lei av denne luringen vil de selvklart vende FrP ryggen. Vi tror FrP vil gå mest tilbake i Vestfold og Buskerud hvor det nå finnes troverdige alternativer akkurat på dette feltet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *