Et døgn med sjøørret

sjoorretvinner_web.jpg
Emil Fiske fra Surnadal gikk seirende ut av Norges Jeger og Fiskeforbund sin store sjøørretkonkurranse i helgen. 1500 sportsfiskere over hele landet fisket i nesten et døgn fra lørdag morgen. Den fem kilo store sjøørreten til Emil Fiske ble tatt på dupp med makrell som agn.

Sjøørreten tok på det første kastet, snaut tjue minutter ute i konkurranseperioden. Fisken hoppa klar av vannet, så Fiske fikk bra med nerver og høy puls da han såg hvor svær den var. Han måtte håndtere kleppinga sjøl, ettersom han sto alene.
? Dette var kjempeflott! Jeg var rimelig trygg på å få fisk, for vi har fått bra med sjøørret her de siste ukene. Men jeg hadde ingen forhåpninger om at det skulle holde til seier. Ekstra morsomt at dette er den klart største sjøørreten jeg har tatt, jubler Emil Fiske.

Emil Fiske er vant til å få kommentarer for kombinasjonen av hobby og etternavn. Han benekter imidlertid at det er navnet som har staka ut hobbykarrieren for ham, men trekker fram de gode jakt- og fiskemulighetene i nærområdet.

250 sjøørret
Til sammen ble det landet rett i underkant av 250 sjøørreter og hele 57 av disse var over 50 cm, 15 skikkelige ?rugger på rundt 60 cm. Eller mer! Sluk er det mest brukte redskapet, og kanskje også det mest effektive? Nesten 2/3 av fangsten som ble rapportert var tatt på sluk. Resten på flue eller agn.

Det deltok totalt om lag 200 jenter og kvinner i konkurransen, en liten, men gledelig økning fra fjoråret.

Møre og Romsdal viste seg å være helgens desidert mest ?giftige? sjøørretfylke. Hele 56 av de i underkant av 250 sjøørretene som ble tatt, ble landet i Møre og Romsdal. Dette kan selvfølgelig ha sammenheng med at dette også var fylket med flest deltakere. Mer informasjon og resultatlister finner du på www.njff.no

Dette innlegget ble publisert i Sportsfiske. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *