Dårlige utsikter

Alf Ove Hansen/Scanpix

En veritabel høststorm i Stavanger 4. oktober 2004 (Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix).

Neste uke skal mange være med på Regnsjekken, og det skulle ideelt sett ha bøttet ned i hele landet. Men det varsles om regelrett sommer i store deler av landet!

Her er met.no sitt varsel for helgen og mandag:

met.no

Kanskje blir det litt regn på mandag?. Klikk på bildet for oppdaterte varsler.

Her er en tegnefilm av varslene for en uke fremover. Det tar litt tid å laste alle bildene. Når det begynner å kjøre, ser man nedbøren som fargelagte områder hver 6. time ut neste uke. Den tiden varselet gjelder for står nede etter «Valid:». Tidspunktet er oppgitt i Z, som er Greenwich-tid. Norsk tid er som kjent én time på etterskudd i forhold til denne. Det er lite nedbør i vente!

Vi får likevel håpe på at det drypper noe ned i målestasjonene. Jeg skal følge det hele fra Trondheim, men hele Sør-Norge ser skremmende tørt ut. Kanskje kommer det noen fronter inn mot slutten av uken. Eller kanskje er varslene helt på trynet. Det hadde ikke vært første gang…

Dette innlegget ble publisert i Ekstremværuka 2006. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Dårlige utsikter

  1. ørjan p. stien sier:

    jeg tror vi får en ragnarokk aktig oktober med mange meget ustabile (pga høy sjøtemp) og vindfulle lavtrykk, som sannsynligvis vil forverres over nordsjøen…….vi får se!!!!!!!oktober 2000 var svært interresant vindmessig , særlig på slutten……….

    ørjan
    åkrehamn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *