Månedlig arkiv: august 2006

Orkanene rører på seg

(Bilde: NASA) Stakkars lille Wake Island ligger an til å bli overkjørt av supertyfonen Ioke (ikke Loke). Og på «feil» side av Mexico, i Stillehavet, herjer den kraftige orkanen John.

Publisert i Ekstremværuka 2006 | Skriv en kommentar

Elektrisk fjell

(Foto: WhiteGoldWielder @ flickr.com) Hva gjør du når du befinner deg på en fjelltopp, det lyner på alle toppene rundt deg, det knitrer i bakken og håret ditt reiser seg på hodet?

Publisert i Ekstremværuka 2006 | 6 kommentarer

Bilder

(Foto: Erik Kolstad) Dette er et bilde jeg tok av Bergen i dag. Klikk på det for å se en større versjon og flere bilder.

Publisert i Ekstremværuka 2006 | 4 kommentarer

Flomvarsel i Sør-Norge

(Grafikk: met.no) NVE har gått ut med varsel om flom i Rogaland, Aust- og Vest-Agder i løpet av natten og tirsdag. Lokalt kan det komme opp til 100 mm. Les mer ved å klikke på bildet.

Publisert i Ekstremværuka 2006 | Skriv en kommentar

Orkanen Ernesto

(Bilde: NOAA) Ernesto ble årets første tropiske orkan i Atlanterhavet, men er nå degradert til tropisk storm. Det manipulerte satellittbildet over fra kl. 8 norsk tid mandag morgen viser (klikk her for oppdaterte bilder) ble tatt da den lå mellom … Les videre

Publisert i Ekstremværuka 2006 | 2 kommentarer

Orkansesongen 2006

(Foto: MODIS Rapid Response Project/NASA/GSFC) Over ser vi den tropiske orkanen Saomai og den tropiske stormen Bopha på vei mot Kina 8. august i år. Men hvor blir orkanene i Atlanterhavet av? Les mer ved å klikke på bildet.

Publisert i Ekstremværuka 2006 | 5 kommentarer

Flyulykken skyldtes uvær

(Foto: Ivan Sekretarev/AP/Scanpix) Flyet som styrtet i Ukraina tirsdag kan ha blitt truffet av lyn i det angivelig voldsomme tordenværet (se f. eks. BBC News). Men hva er egentlig torden? Les mer ved å klikke på bildet.

Publisert i Ekstremværuka 2006 | 1 kommentar

Ekstrem sommer?

(Foto: Erik Kolstad) Dette er er et bilde jeg tok av en kraftig tordenstorm i Frankrike i sommer, men det har utvilsomt vært en vill sommer mange steder i Norge også. Tornado på Biri, steinras ved Voss, hagl så store … Les videre

Publisert i Ekstremværuka 2006 | 5 kommentarer