Verdig 20-årsjubileum

I mai er det 20 år siden Arsenal ble seriemester ved å slå Liverpool i sesongens siste kamp. Arsenal måtte vinne med minst 2 mål. Da ville lagene ha samme poengsum og samme målforskjell, men Arsenal ville vinne serien ved å ha scoret flest mål. Tirsdag var Arsenal igjen på Anfield. Begge kampene vil bli husket lenge.

Kampen i 1989 ble historisk. Michael Thomas, som senere ble Liverpool-spiller, satte inn 2-0 helt mot slutten av kampen. Arsenal ble seriemester for første gang siden 1971. Mye er skrevet om kampen og den har også fått sin egen film, Fever Pitch. Vi som er medlem av Arsenal har også mottatt en stor jubileumspakke av klubben med bok og DVD. Årets bortedrakter er også kopier av draktene Arsenal brukte den gang. Selv hadde jeg mer eller mindre gitt opp mesterskapet. Arsenal hadde ledet serien før det var noen få runder igjen, og klarte å rote det til igjen mot slutten. At Liverpool, som hadde klippekort på seriemsterskap på 70- og 80-tallet, skulle vinne igjen var ikke til å holde ut. Kampen ble ikke tv-overført i Norge og jeg fikk resultatet via Dagsnytt litt senere på kvelden. Det er vel en av de få bulletinene jeg fortsatt husker, på linje med Palmedrapet. De siste minuttene av kampen er gode å ha på DVD til trøst etter sure nederlag.

Igår, tirsdag, var Arsenal på plass igjen på Anfield og møtte et fantastisk godt Liverpool-lag. Arsenal ble rundtspilt.  Hadde vel knapt nok et skudd på mål i første omgang.  Men fotball er ikke alltid rettferdig. Dermed kunne Arsenal gå til pause med en 1-0 ledelse. Andre omgang kunne by på 7 mål.  Begge lag gikke opp føringen. Begge lag reduserte. 4-4 ble sluttresultatet. Alle Arsenals mål ble satt inn av Andrej Arsjavin. Det siste var det beste. Han viste en utrolig vilje på en kontring som ble satt i gang av Walcott, spurtet over hele banen,  og hadde krefter igjen til en kontant avslutning. Skulle selvfølgelig ønsket at Arsenal holdt ut de siste minuttene og vant kampen. Men det tar ikke vekk gleden av å ha sett en historisk fotballkamp. Takk.

Dette innlegget ble publisert i Fotball og merket med , . Bokmerk permalenken.