MiniTV sendinger igang

Om kort tid lanserer MTG, TV2 og NRK miniTV-sendinger som kan mottas i Oslo-området. Senderne ble skrudd på i går, noe Teknisk Ukeblad raskt registrerte.

Sendingene går over DAB-nettet til mottakere som både kan ta inn radio og tv. Dermed trenger du ikke stresse hjem for å rekke Dagsrevyen. Du kan få med deg nyhetene i parken, eller på stranda. På den måten nærmer tven seg funksjonalieteten til radio; enkelt og mobilt. Her tester daglig leder i Digitalradio Norge, Live Kaldestad, den nye tjenesten ute i sola:

DMB-mottaker

MTG, TV2 og NRK har gått sammen i et selskap for å teste tv-sendinger over DAB-nettet (DMB). Mer om selve prosjektet finner du på NRKbeta-sidene. For digitaliseringen av radio er dette et kjempespennende prosjekt som vi skal følge nøye med på.

Dette innlegget ble publisert i Digitalradio og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

7 kommentarer til MiniTV sendinger igang

 1. Frank Eivind sier:

  Jeg testet miniTV med en USB-dings til PCen og en micro-antenne. Dette fungerte veldig greit. Men jeg skulle gjerne hatt en bærbarenhet og teste.

  Så kan jeg jo skryte av at jeg blogga dette «leeenge» før Teknisk Ukeblad hadde det på sine sider.

  http://blogg.frankeivind.net/2009/05/05/dmb-senderne-snart-pa-plass/

 2. Ove Tønnessen sier:

  Veldig spennende dette. Etter å ha sett reportasjen på FBI ikveld testet jeg min USB-mottaker Terratec Piranha. Den har støtte for DAB og, skulle det vise seg, også for DMB. Det fungerte utmerket på min stasjonære PC. Nå skal programvaren også inn i den bærbare…..

 3. Petern sier:

  Har en Cowon D2 DAB (forøvrig en av verdens beste mp3-spiller),og testet miniTV på tirsdag, og det fungerte problemfritt.

  Men nå skal jeg kjøpe Cowon S9 med DAB/DMB, den har litt større skjerm.

  Det er vel ikke mange dager til skikkelig lansering, så dette gleder jeg meg til (og til den nye spilleren)

 4. Øyvind Vasaasen sier:

  Ja, det er ikke lenge før sendingene er igang for alvor.Alle de fire senderne er i full drift. De siste justeringene har ført til vesentlig forbedring av signalene. Nå skal jeg teste ut min første DAB/DMB-mottaker i helgen og sjekke mottaket rundt om i Oslo.

 5. Jon Aarheim sier:

  Når kommer resten av landet? Jeg bor i Trondheim.

 6. Øyvind Vasaasen sier:

  Foreløpig er dette en test for Oslo-området og jeg kan dessverre ikke si noe konkret om det utvides til andre deler av landet. Forsøket drives at NMTV som er eid av TV2, MTG og NRK og det er opp til selskapet om flere skal få glede av sendingene. Tipper det vil være avgjørende hvordan forsøket blir tatt imot hos publikum.

 7. Per Olsen sier:

  Får håpe de kommer til Trondheim, men jeg tviler på det…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *