Digitalradio i Sverige

Det tyske selskapet Starwaves Broadcasting har søkt om 24 nasjonale lisenser for digital kringkasting i Sverige.  Selskapet tar sikte på å få 25 prosent av dagens FM-marked i nabolandet.Mens radiobransjen venter på den tredje og siste rapporten fra det svenske medietilsynet om digitalradio i Sverige som kommer før sommeren,  foregår det en posisjonering i markedet. Kommersielle aktører mener de for liten plass i det digitale nettet i forhold til Sverige Radio og at alle må kunne konkurrere på like vilkår i den digitale fremtiden. Starwaves Broadcasting planlegger 12 radiokanaler og at de skal starte opp 1.januar 2010. MTG har også signalisert tydelig interesse for digitalrtadio i Sverige. 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Digitalradio i Sverige

  1. Gremlinz sier:

    men så er jo svenskene et kapittel for seg selv.

    To svensker står og snakker:
    Den første: – Jeg kjøpte meg en dobørste i går.
    Den andre: – Hvordan virket den?
    Den første: – Jeg synes dopapir var bedre!

  2. Jostein B sier:

    Jeg imponeres av saklighetsnivået!

    Men for å være litt usaklig: Har Starwaves indikert noe som helst om hvilken digitale radiostandard de vil satse på? Eller er det helt selvsagt?

    Hvis de mener alvor med tolv kanaler, vil det jo ha en betydelig virkning i Sverige på hva som blir oppfattet som standard-teknologien for digital radiol

  3. Judas sier:

    Det finnes ikke noe tysk selskap som heter Starwaves Broadcasting. Men siden Øyvind her er NRK-medarbeider, og følger NRKs (høyst troverdige) journalistiske verdier, skal vi tilgi han..

    Starwaves Broadcasting er påfunn av Roy Sandgren (som øvrig HADDE krevensene til radiokanalen 603 AM på Åland, der han sendte piratradio fra en liten rusten båt)

    Roy Sandgren sier at:

    – DAB-licenserna är gratis och det kostar ungefär 1 miljon i månaden att driva en kanal.

    Starwaves Broadcasting har ikke firmaattest. Hele saken er oppspinn fra Roy Sandgren – som tilsynelatende har planer om å «konkurrere ut» SBS og MTG.

    Den eneste nettavisen som har trykket dette er Dagens Media
    Sverige AB, sannsynligvis etter ukritisk journalistikk eller ettertrykk fra pressemelding fra Mr. Sandgren .

    Dersom et Tysk firma har planer om å bruke 288 millioner kroner i året og investere 100 millioner i teknisk utstyr er jeg helt sikker på at dette ville bli tatt opp i de tyske mediene.

    Men, Starwaves Broadcasting finnes ikke.

    Det tyske foretaksregisteret, http://www.handelsregister.de/ har kun ett firma som heter Starwaves GmbH, som ble stiftet i 15. februar 2005. Starwaves der produserer bare DAB-radioer (3 stykker).

    Dessuten, om det er dette firmaet som har planer om storsatsing i Sverige, med en aksjekapital på 25 000 Euro – eller ca 200 000 norske kroner kommer banken til å flire så de griner, hvis Starwaves skal bruke nesten 300 millioner kroner i året i driftsutgifter på DAB-radio.

    Samme saken blir gjengitt på dabdigitalradio.no av DAB-lobbyen.

    Kanskje Roy Sandgren skal drive enkeltmannsforetak og blir større enn SBS og MTG? En legende.

    Nei, Øyvind. Det blir ikke DAB denne gangen heller.

  4. Øyvind Vasaasen sier:

    Takk for nyttig informasjon, Judas. Så får vi se om dette bare er oppspinn fra Roy Sandgren. Å få tilgivelse av Judas er jo også noe. Trodde det skulle være omvendt……

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *