NRK Jazz på lufta fra i dag

I dag starter det mange omtaler som ?høstkrigen? på TV med flere nye kanaler. I morgen åpnder det digitale bakkenettet i Østfold. Midt i alt dette lanserer NRK en jazzkanal for distribusjon på bakkenettet og Internett.

Vi har lenge ønsket oss en jazzkanal. De første planene kom på bordet for sju år siden. Derfor er jeg veldig glad for at vi dag kan presentere NRK Jazz, der norsk jazz skal stå i sentrum. Men kanalen kommer også til å spille nordisk og europesik jazz, og selvfølgelig fra resten av verden.

Vi har også satt oss som mål å kunne etabelere et nettsted for jazz med bildegalleri, video-og lydsnutter, debattforrum og jazznyhter.Men først og frmest er NRK Jazz formidling av god musikk. Kanalen blir også å høre på natta på DAB som en del av P2.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

6 kommentarer til NRK Jazz på lufta fra i dag

  1. Lev Trotskij sier:

    Når høstkrigen er over starter «Oktoberrevolusjonen».

    Europesik jazz?

  2. Andreas sier:

    Utrolig irriterende at denne kanalen bare sender på natta. Jeg er jo ikke våken da! NÅr det er plass til 30 DAB-kanaler riks pluss masse på regional og lokalblokken, hvorfor får vi ikke flere kanaler?

  3. øyvind sier:

    Jeg vi ha denne kanalen på DAB.

    Kan jeg få det? Please? 🙂

  4. Daniel sier:

    NRK Jazz er virkelig en genial kanal. Men hvorfor i all verden finnes det ikke plass til den døgnet rundt på DAB? Jeg ble veldig skuffet da jeg fant ut at denne kanalen kun var tilgjengelig om natten, da sover jeg jo! OK, nettradio er greit, men det fungerer dårlig i bilen hvor jazz hadde vært veldig veldig godt mottatt. NRK Jazz er minst like viktig som NRK Klassisk og bør prioriteres deretter. Det hadde vært fint om radiosjefen kunne komme med en bedre forklaring på hvorfor jazzkanalen ikke har fått mer plass.

  5. Jeppe sier:

    A Jazz radio channel?… Perfect!!! …
    What? …only in the early hours of the morning???…
    Such a waste!

  6. Øyvind Vasaasen sier:

    Hei Daniel

    NRK Jazz kommer etter planen på lufta døgnet rundt på DAB en gang på vårparten. Vi etablerte NRK Jazz for utnytte ledig kapasitet på DAB-nett om natta fordi NRK P2 og NRK Klassisk har hatt felles nettradio og at vi da ikke ønkset å bruke to lydstrømmer til det samme innholdet. Men folk ønsker selvsagt å få en god kanal som de liker også på dagtid, så derfor kjøper vi mer kapasitet og sender NRK Jazz døgner rundt. Spørsmålet er om vi våger å fylle ledig kapasitet med en ny nattradio. Det må i så fall bli en ekte nattradio. Kom med forslag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *