Radio 1, gratulerer med ny nettradio

I England viser en nye undersøkelse fra Rajar at 26 prosent av den voksne befolkningen lytter til radio via digitale plattformer. Spennende derfor at Radio 1 fornyer nettsidene og viser hvordan radio kan fremstå på Internett.

I England har BBC en stor andel av den tradisjonelle radiolytting via FM og AM. Men de kommersielkkle radiostasjonene har lagt stor vekt på å ta markedsandeler i det digitale universet. Det er der veksten kommer. Så derfor er morsomt å lese overskriften i Guardian fra sist fredag; ?Radio Days are here again as Britons tune, click and plug into digital age.? I England er de mer gald i radioen sin enn på lenger, skriver Guardian. I England foregår halvparten av digitalradiolyttingen via DAB, fulgt av digital-tv og Internett.

Om få dager åpner det digitale bakkenettet for tv med 16 radiokanaler som får tilnærmet nasjonal dekning i løpet av kort tid. Det kommer til å bli en viktig distribusjonsplattform for radio hvor vi etter hvert kommer til å unne tilby mange funjsjoner som gjør at radio blir mye mer enn bare å motta en lydstrøm. Radio 1s nettradio er godt eksempel på hvordan man kan utvikle radioopplevelsen. Jeg håper flere kommer etter og lager god fremtidsrettet digitalradio.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Radio 1, gratulerer med ny nettradio

  1. Ankara sier:

    Det kan ikke gjøres på annen måte for en mellomstor kanal. Radio 1 bør gratuleres med nye hjemmesider (Klasse C), og dermed stopp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *