Noen gode DAB-råd

2.juli oppgraderte vi DAB-nettet i Norge. Det betyr at radioene bør innstilles på nytt for å få å kunne lytte til den kanalpakken som er tilgjengelig der du bor.
Det er en veldig enkel operasjon på de fleste radioer.

Regioninndeling
NRK har nå delt landet inn i 7 DAB-regioner for å kunne gi alle mulighetene til å høre riktig distriktssending. Det betyr at det innenfor hver region også er mulig å høre distriktssendingene fra nabofylket, men ikke fra alle fylkene over hele landet. Bergensere bosatt på for eksempel på østlandet har de siste årene kunnet glede seg over at sendingen fra NRK Hordland er blir distribuert som en del av riksprogrammet. Slik blir det dessverre ikke lenger på DAB, men på NRK.no ligger alle våre distriktssendinger tilgjengelig.

Deling av kanalkapasitet
NRK Folkemusikk deler kapasitet med NRK Super og tar over sendingene når barna legger seg ved 2100-tiden (det er mulig dagens barn legger seg enda senere og at vi etter hvert lar NRK Super gå til 2200). Det betyr at det kan stå NRK Super på displayet mens du hører folkemusikk om natta. NRK Jazz sender vi bare som nattradio på P2.

Reset
Et godt tips for hele tiden å ha en oppdatert digitalradio med de kanalene som er tilgjengelig til en hver tid, er å foreta et fullstendig kanalsøk med jevne mellomrom. Det er veldig enkelt og gjøres ved å holde inne menuknappen i to sekunder og bekrefte (confirm reset) ved å trykke på ?select?. De aller fleste DAB-radioer har lik funksjonalitet rent teknisk, men med noe forskjellige navn på kontrollpanalet. Men ved å holde inne ?menu? og deretter ?select? er radioen oppdatert på 10-15 sekunder. På denne måten renskes også displayet for kanaler med spørsmålstegn bak.

NRKs Publikumsservice svarer på spørsmål
Lurer du på noe i forbindelse med overgangen fra FM-radio til DAB-radio kan du kontakte NRKs Publikumsservice på telefon 815 65 900 eller ved å sende en e-post til info@nrk.no .

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Noen gode DAB-råd

  1. j b sier:

    Hvis dere nå kunne på NRK Jazz ut på nettradioen også, så ville det være flott!

    (Nettradioen har jo allerede AK som egen kanal, så det burde ikke være nødvendig å duplisere den på P2 på natta!)

  2. j b sier:

    I natt har NRK Jazz kommet ut på nettradioen. Takk!

  3. Tarjej sier:

    Hør NRK jazz i Norges feteste nettradio! Ntuner.com

  4. j b sier:

    Hvor lenge var Adam i Paradis?

    NRK Jazz er borte fra nettadioen igjen. Har vært borte i flere netter nå, så det ser ikke ut til å være midlertidige problemer.

    Synd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *