Gratulerer med dagen, NRK Alltid Nyheter

Denne helgen feirer vi NRK Alltid Nyheters 10-års dag. Det var en liten revolusjon i NRK den gang hvor Dagsnytts nyhetsmonopol ble utfordret og helt nye produksjonsmåter for radio ble tatt ibruk.

Alt gikk veldig fort da NRK Alltid Nyheter ble etablert for 10 år siden. NRK hadde noen år tidligere vært gjennom en smertefull prosess med flytting av programmer mellom NRK P1 og NRK P2 og opprettelsen av ungdomskanalen NRK P3. Samtidig var lydbånd i ferd med å bli byttet ut med digital redigering og digital DAB-distribusjon åpnet opp for nye radiokanaler. Det var viktig at digitaliseringen ikke bare handlet om teknologi, men om innhold. Ideen om digitale synergikanaler ble født og i løpet av to år fikk vi Alltid Klassisk og Alltid Nyheter.

Nyheten om at det skulle lages en nyhetskanal utenfor Dagsnytt-redaksjonen som skulle ha full tilgang til alt som ble produsetrt der, ble ikke tatt like godt imot av alle i nyhetsmiljøet. Jeg var selv en av dem som så med stor skepsis mot denne interne konkurrenten. Det ble derfor humret litt igangene da oppstarten av kanalen måtte utsettes fordi ikke alle avtaleforhold med de ansatte var på plass. Champagnen ble satt inn i kjøleskapet igjen og Einar Førde forlot åpningsfesten en smule irritert. Men kort tid etter var kanalen på lufta. Siden har den levert oppdaterte nyheter non stop.

NRK Alltid Nyheter åpnet opp nyhetsformidlingen i NRK radio. Vi fikk flere stemmer på lufta, flere kilder og ulike synsvinkler. Samarbeidsavtalen med BBC og Sveriges Radio gjør at vi har tilgang et korrespondentnett som dekker hele verden og hvor NRK ikke har ressuser til å være selv. Dagsnytts egne prioriteringer ble ikke lenger enerådene og NRK Alltid Nyheter viste at det er mulig å snu seg raskere og ikke vente på neste bulletin.

Men folks medievaner er i endring og på de ti årene som har gått har Internett blitt den sterkeste konkurrenten til NRK Alltid Nyheter. Kanalens hovedoppgave videre blir å følge opp navnet som forplikter, å alltid servere nyheter der folk er.

Gratulerer med dagen.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Gratulerer med dagen, NRK Alltid Nyheter

  1. Gratulerer med dagen. Jeg kan ikke si at jeg hører så veldig mye på NRK Alltid Nyheter, men jeg kommer vel borti det en gang når jeg vil ha nyheter raskt 🙂

    Fin blogg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *