Ny undersøkelse fra England: 92 prosent mener DAB er bedre eller minst like bra som FM.

I dag kom det en rapport fra England som nok en gang slår fast at lytterne er meget godt fornøyd med lydkvaliteten i DAB. 94 prosent av DAB-lytterne mener DAB gir bedere eller minst like god lyd som FM. Tidligere undersøkelser fra DAB-sammenslutningen DRDB har vist det samme.

I forbindelse med arbeidet med rapporten om fremtidens radio i England, ønsket Ofcom (Medietilsynet i England) å undersøke om kritikken mot lydkvaliteten i DAB ble delt av lytterne. Det gjør den på ingen måte.

81 prosent av de spurte mener at DAB gir ?good? eller ?excellent? lyd. Av de som lytter til DAB via en hi-fi anlegg er prosentene enda høyere. 83 prosent av disse mener lyden er ?good? eller ? excellent?. 3 prosent av alle lytterne mener lyden ?poor? eller ?very poor?.

Videre mener 94 prosent av de spurte at DAB-lyden er bedre eller minst like bra som FM. 77 prosent mener den er bedre enn FM. 3 prosent mener den er dårligere enn FM. Av hi-fi lytterne mener 92 prosent at DAB er bedre eller minst like bra som FM.

Som bakgrunn er det greit å huske at de fleste kanaler i England har 128 kbit/s eller mindre.

Undersøkelsen finner du ved å klikke på denne lenken
DAB-lyd er fra side 113 og utover.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

8 kommentarer til Ny undersøkelse fra England: 92 prosent mener DAB er bedre eller minst like bra som FM.

  1. Øyvind sier:

    Ikke bare post dette her på bloggen da vel. Send ut en pressemelding slik at media får dette med seg:)

  2. fredag sier:

    En seriøs teknologi skaper aldri en debatt av denne karakteren. NRK må be om tilgivelse, og vi skal tilgi.

  3. Kjetil sier:

    Briter må jo da være døve..
    128 kbit og lavere er for lavt. Lyden er dårlig… For det meste høres det ok ut men om en lytter etter og sammligner spessielt i diskant området så.. en annen ting er tap av dynamikk som kansje ikke merkes så mye i vanlig pop musikk

  4. Øyvind Vasaasen sier:

    Til Øyvind, vi har sendt ut med Ukebrevet fra digitalradioutvalget i Norge. Undersøkelsen er blant annet omtalt på Vg.no

    mvh
    Øyvind

  5. Øyvind Vasaasen sier:

    Hei Kjetil

    Sjekk ut kommentaren til Tom Helge Berglie i siste nummer av Computerworld (nr 14, 20.april 2007).Han skriver: » Hvis du vil gi DAB en sjanse, anbefaler vi at du bruker det aller beste måleredskapet for god kvalitet, nemlig dine ører.

    mvh
    Øyvind

  6. Synes det er interessant at briter kalles døve. De jeg kjenner hører mer enn bra nok, og jeg bor her selv og jobber med radio og lyd hver dag. Personlig er det DAB som er valget, og ikke bare på grunn av lyden. Det som er viktigere enn lyd er innholdet og utvalget. For meg som bor i det sørlige England og et stykke utenfor London er det slik at jeg ikke kan høre London-radioene på FM. På DAB kan jeg derimot velge å høre bra radio fra London, fra kysten og ikke minst fra innlandet hvor jeg bor. Det er der DAB vinner, og lydkvaliteten blir litt flisespikkeri – å høre forskjell blir litt som å gå over en vegg og lete etter dårlige strøk med maling for meg.

  7. Alfred sier:

    Nææ.. så heldig! Omtalt på VG.no og greier :-))

  8. advokat sier:

    Det er forskjell mellom stereo og monoradioer og dab høres best i mono.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *