Raaaaaaaandy!

Judd Apatow har vært en av de mest innflytelsesrike personene i Hollywood det siste tiåret.  Som regissør, produsent og manusforfatter har han satt så tydelig preg på den amerikanske komedien de siste åra at man har sett seg nødt til å finne opp adjektivet ”apatowsk”. Men det som har blitt karakterisert som hans hjertebarn, hans siste film Funny People, har skuffet kritikere og publikum. Etter sigende er det morsomste med filmen noe som ikke er med i filmen i det hele tatt.

Apatows siste film, Funny People, har fått nokså lunken mottagelse i USA. Derimot har en bi-figur som bare er med i noen fattige minutter blitt en stor slager på nett. Unge og  lovende Aziz Ansari gjør nemlig en liten, men vellykket opptreden i filmen som en komiker ved navn Randy. Som en del av Funny Peoples virale markedsføringskampanje ble det laget en mockumentar-serie om Randy til nettet, og mange ser ut til å ha moret seg mer over denne enn selve filmen.

Mens Ansari i virkeligheten har skapt seg et navn gjennom gjennom  kredible komiserier som Human Giant og det noe Office-aktige Parks and Recreation, er hans alter ego Randy en helt annen type komiker. Randys stil ligger tettere opp mot Dane Cook, som med sin energiske, fysiske og vulgære stand-up stil har blitt superstjerne i USA, men som er mislikt av mange komi-kolleger for å være banal og slitsom.

Aziz Ansari er altså på sett og vis en komiker som nå opplever suksess ved å spille en komiker som er mindre sofistikert enn seg selv. Når man baller seg inn i slike meta-lag kan man muligens spørre seg om hvem man faktisk ler av, Aziz eller Randy, men et viktigere spørsmål er: får vi se mer til Randy (og ikke minst hans DJ Ol’ Youngin’)?

Og det ser det ut til at vi får, for både Aziz og Apatow har storkost seg med å jobbe med karakteren – og nå går ryktene om at en egen Randy-film er under planlegging. (Det blir i så fall ikke første gang Judd Apatow er involvert i en spin-off, for tida legger han den siste finpussen på filmen Get Him To The Greek, hvor Russel Brand gjentar sin rolle som den britiske rockestjernen Aldous Snow fra komisuksessen Forgetting Sarah Marshall.)

Se Raaaaaaaandy her:
[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/peVFNna3vB8" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Aziz Ansari sammen med Will Arnett i en klassisk (og relativt grov) sketsj fra Ansaris MTV-show Human Giant:
[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/36lfTfTuj9g" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Aziz Ansari dagjobb for tiden er i NBC-komedien Parks and Recreation der han spiller sammen med Will Arnetts hustru Amy Poehler:
[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/q1wjhnN-VpQ" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Dette innlegget ble publisert i Film, Komi, TV. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *