Rasta i rommet

Avatar-Teaser-Poster

Universet er ufattelig stort, og vi kan foreløpig bare spekulere om det finnes intelligent liv der ute. Men hvis det finnes, og hvis denne ekstraterresterielle livsformen har hår, så mistenker vi at håret er floket sammen i noe dreadlocks-aktig. Mistanken ble ytterligere bekreftet da den første traileren til Avatar ble sluppet for noen dager siden.

Avatar er James Camerons (Aliens, Terminator, Titanic) første ordentlige spillefilm på tolv år, og det er ualminnelig høye forventninger til sci-fi-eposet. Den skal blant annet gjøre romvesenene på lerretet oppsiktsvekkende livaktige ved hjelp av slags ny 3D-teknologi. Mens sveisen deres er langt fra nyskapende, flere av dem bærer nemlig noe som minner mistenkelig om rastafletter på hodet. Denne forkjærligheten for rastafarianernes stil og/eller kultur deler innbyggerne av Pandora med flere andre profilerte aliens rundt omkring i universet:

Film: Battlefield Earth
Travolta
Navn: Terl
Rase: Psyclo
Snill eller slem rasta?
Slem rasta. Holder menneskeheten som slaver og nærer lite annet enn forakt for dem. Anmeldere og publikum hadde lite annet enn forakt til overs for filmen, og det er allmenn enighet om at dette er en av tidenes dårligste filmer samt et absolutt lavmål i John Travoltas karriere (noe som sier ikke så rent lite).

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/I8z7-DIa1As" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Film: Predator-serien (Predator 1-2, Alien vs Predator, Aliens vs Predator Requiem)

Aliens_Vs._Predator_2

Navn: Predator
Rase: Ukjent
Snill eller slem rasta?
Komplisert rasta. Riktignok er Predatoren på mange måter et uhyggelig vesen som finner stor glede i å lemleste og drepe mennesker, men den har også et etos. Den prøver for eksempel å unngå å drepe gravide og  har også vist seg å ha en slags respekt for jordboere som sparker fra seg i kamp. De den overraskende nok  ikke har respekt for er jordiske  rastafarianere ( i hvert fall de som livnærer seg av narkotikahandel), noe som blir ettertrykkelig og brutalt demonstrert  i denne scenen fra Predator 2.

Film: Star Wars (episode 1, 2 og 3)
Jjportrait
Navn: Jar Jar Binks
Rase: Gungan
Snill eller slem rasta?
Snill, men ekstremt enerverende rasta. Tomsingen Jar Jar Binks fra den siste Star Wars-trilogien er utvilsomt ufarlig og vennligsinnet, men er likevel hatet av 97 prosent av alle som har sett filmene. Han har ikke hår, men hadde han hatt det hadde det utvilsomt vært dreadlocks. Han snakker kav patois (jamaicansk-engelsk), har tunge øyelokk og en tilbakelent attityd og har ikke overraskende blitt beskyldt for å være en karibisk stereotyp forkledd som irriterende romvesen.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/5C9JX6VRjn0" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Dette innlegget ble publisert i Film, Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *