Patricia Vonne – et TexMex fyrverkeri

Patricia Vonne flørter med publikum. Foto: Per Ole Hagen/NRK

Patricia Vonne flørter med publikum. Foto: Per Ole Hagen/NRK

Et av kjennetegnene på Austin og sør-Texas generelt, er den sterke mexikansk innflytelsen. Det kryr av gode mexikanske restauranter, og mange musikere har sterke røtter i Mexico. En av disse er Patricia Vonne, som har spilt i Norge flere ganger. For mange er kanskje broren hennes bedre kjent, filmregissøren og Tarantino-kompisen Robert Rodriguez.Patricia Vonne er en stor entertainer, og også en hardt arbeidende artist, men hun legger ikke skjul på hvem hun er i familie med. Hun er med som skuespiller i bror Roberts film Sin City, og hennes låt, Traeme Paz er med i filmen Once Upon A Time In Mexico. Hun har også med en låt, Mudpies And Gasoline, i Quentin Tarantinos film, Hellride. I 2006 spilte hun på Bergenfest, og også på Muddy Waters i Oslo, en tur som har blitt med i en annen av låtene hennes.

Patricia Vonne med kastanjettene. Foto: Per Ole Hagen/NRK

Patricia Vonne med kastanjettene. Foto: Per Ole Hagen/NRK

Musikalsk er Patricia Vonne en miks av rock, en dash countryrock og amerikansk folk blandet med mexikanske røtter og en stor dash med spansk flamenco. Fredag kveld, åpningsdagen av SXSW, spilte hun på The Continental Club, en av Austins eldste klubber, med sitt faste band. Selv spiller hun gitar og kastanjetter, og hun tilbyr gratis kurs i kastanjetter etter konserten!

På scenen er Patricia Vonne et fyrverkeri. Hun flørter med publikum, med ektemann Robert LaRoche som har vært hennes faste gitarist de site ti årene, og hun veksler mellom gitar og kastanjetter. Alle konsertene jeg har sett med henne, har hun jobbet beinhardt, og når hun ikke er på scenen, står hun ved salgsbordet og selger plater, kastanjetter, sjal og annet. Hun signerer og prater med folk og er like vennlig mot alle.

Patricia Vonne og Robert LaRoche. Foto: Per Ole Hagen/NRK

Patricia Vonne og Robert LaRoche. Foto: Per Ole Hagen/NRK

Patricia Vonne er et godt eksempel på hvordan musikere klarer å skaffe seg ekstrainntekter av musikken sin, ved siden av det de får for selve spillejobben. Konserten på The Continental Club kostet $10 for å komme inn, og når klubben er stappfull, er det kanskje 200 mennesker der. Da blir det ikke mye å dele for de fire musikerne når kvelden er slutt.

De siste 9 årene har hun vært på turné 20 ganger i Europa, og det er vel verdt å følge med neste gang hun kommer hit. I mens går det an å høre på CD-ene hennes, eller høre et utvalg av låtene hennes på Spotify

Dette innlegget ble publisert i Festivaler, Konserter, South by South West. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *