Nettmøte med Frode og Geir Arne

geirarnefrode

Rett etter sendingen på søndag satte Frode og Geir Arne seg ned for å svare på spørsmål.
Les hele nettmøtet her!


Frode måtte amputere den høyre armen etter en motorsykkelulykke for 22 år siden. I dag synes han ikke lenger det er så ille å mangle en arm, men han er ofte plaget med fantomsmerter. Før turen ønsket Frode en mulighet til å komme seg i bedre form, og det fikk han: I løpet av ekspedisjonen var han blant de som tok i mest, ikke minst med å skyve og dra rullestolene opp og ned bratte skrenter, noe som førte til at kondisjon og fysisk form økte drastisk.

Geir Arne er en av motorene i ekspedisjonen. Han har utpregede lederegenskaper, og lar seg sjelden eller aldri sette ut av spill. Til tross for sine medfødte skavanker – to manglende bein og misdannede hender – er han alltid klar for å trå til. Tare var en av de som satte aller mest pris på Geir Arne, som ledet vei og kommuniserte terrenget rundt dem og hvor Tare skulle sette føttene.

Se nettmøtesvarene deres her!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

54 kommentarer til Nettmøte med Frode og Geir Arne

  1. LailaJ sier:

    Jeg følger programmet med stor glede og er så imponèrt at jeg finner ikke ordene. Dere gir så vannvittig mye og mere enn det. Jeg tviler ikke på at stoltheten og gleden er noe dere tar med dere videre. Dere har vist at det er håp for alle. FLOTT!!

  2. wall sier:

    Heitusen takk for et fantastisk program..

  3. stigaa sier:

    Det dere gjennomfører er SYKT imponerende, dere er nåtidens største helter, ikke noe mere og si om den saken

  4. Tor Andre sier:

    Hei, fy feite sier jeg. Hadde jeg ahtt samme pågangsmotet som dere så hadde det ikke vært farlig her i verden. Jeg er 50 år gammel og sitter her å grinerø.

  5. ivarh6 sier:

    Disse folka må man bare ta av seg hatten for.utrolig flott program

  6. lovland sier:

    Hei dere.jeg syns det er helt fantastisk å se på dere!dere gir alt dere har og mer enn det også, er ekstremt imponert.virkelig!Dere beviser at alt er mulig!Stå på 🙂

  7. Harald sier:

    Dere er fantastiske alle sammen.Det dere gjør får øynene opp for alle oss friske og får våre egne utfordringer til å bli minimale.Takk så myetil dere alle sammen

  8. Kjell Forsetlund sier:

    Vi sitter her med klump i halsen, med en beundring tiil hva dere har fått til, som en skulle tro ikke var mulig med deres forskjellige handicap. Hvilket pågangsmot, hvilken utholdenhet dere presterer er langt utover hva de fleste funksjonsfriske mennesker ville ha klart å gjennomføre. Det dere gjør er så uttrolig at en legger seg totalt flat for hva dere klarer, og jeg er frisk på alle måter. Fantastisk, og hils til hele gruppen med masse hilsener

  9. Anita sier:

    Hei! jeg er kjempe imponert over dere, jeg mangler selv begge ben men jeg hadde aldri klart dette ; )

  10. Marit H. sier:

    Jeg blir helt utslitt bare av å se på programmet. Forstår ikke at dere kunne greie å holde ut. Men dere måtte vel få endel hjelp underveis som vi ikke ser?

  11. anita sier:

    Vil bare takke dere for at dere har lært meg som er så kalt funksjonsfrisk( et ord som jeg ikke liker å bruke) at alt er mulig. Dere er jaffal blitt mitt nye rollemodell. for en ståpå vilje skal en lete lenge etter. Tusen takk

  12. Stine og Morgan sier:

    Jeg og kjäresten min ser på dere hver söndag. I påsken klaget han på feil smöring under skiene – men det gjör han aldri mer etter å ha sett på dere nok en gang! I kveld ble han rört til tårer over innsatsen deres – stå på, vi digger dere!!:)

  13. ellen sier:

    Jeg synes dere er en fantastisk gjeng ! Makan til ståpå-vilje !

  14. jeannettepostma sier:

    Jeg er så mektig imponert over innsatsen deres. Jeg blir glad av å se på dere. Et eksempel for mange!

  15. Dani_illli sier:

    dere er ikoner for andre funksjonshemmede folk bra innsats!

  16. Bjørn sier:

    Når en ser hva dere og spesielt Aleksander klare blir man målløsSerien er den største som er vist på NRK – selv ikke 71 gr. Nord kan stille med like store deltagere som dereLykke til videre på ferden frem til Tysfjord og Hellemobotn

  17. ingebjorg sier:

    Du er en ordentlig tøffing. Blir bare sååå imponert av prestasjonene deres!Lykke til videre!

  18. Ture Bjørgen sier:

    Jeg er imponert – vi er imponert! Det dere gjør er fantastisk! De færreste funksjonsfriske har noen gang sovet i sovepose, slitt seg ut, tatt seg ut til det ytterste og klart å gjennomføre det dere gjør. Jeg misunner dere opplevelsene. Jeg har ingen spørsmål – jeg er bare imponert!klatrer og latsabb (i forhold)

  19. jeannettepostma sier:

    Jeg er så mektig imponert av det dere gjør! Programmet gjør meg glad. Dere er et eksempel for mange!

  20. olaola sier:

    Dere er bare helt fantastiske. En inspirasjon for alle og enhver

  21. mariusmh sier:

    Må si eg er helt innponert over dere alle, sitter og er så innponert og innspirert, over hva som går bare man vil. Hvor finner dere viljestyrken og motivasjonen i kvardagen??? greier ikke forestille meg hvordan d er og «miste» en kroppsdel eller to men vil tro d ikke bare er enkelt, virker som dere alle har respektert d bra, men hvor lang vei er det fra det skjer til ein «godtar» d selv?

  22. mortenc sier:

    Takk for fint og inspirerende tvprogram.Et spørmål til dere: Kommer dere til å fortsette med naturbesøk selv etter serien? Har dere lært noe nyttig som dere kan anbefale oss andre som ikke enda har turt dette?Hilsen150 kg.

  23. Charlette sier:

    Hei på dere.Jeg må si at jeg er virkelig imponert over det dere gjør her. Jeg har egentlig ikke ord, er stum av beundring over dere alle sammen. For en innsatsvilje og mot, og for ikke å glemme det gode humøret dere har. Jeg må bare få takke for et kjempefint program. Dere har virkelig bevist at det er håp for alle.. Dere er en herlig gjeng.. Charlette

  24. Elin A sier:

    GRATULERER!!! Jeg er kjempeimponert over de bragder dere utfører på denne turen. Dere sprenger grenser for dere selv, og viser for andre som har de samme, eller kanskje mindre problemer en dere har, at ting er mulig;-)) Mange ser ikke etter mulighetene, men lager sine begrensninger mest mellom ørene;-)) og dere viser at det ER MULIG!

  25. mortenlundlevanger sier:

    Har itj nå spørsmål t dæ Frode. Vil berre si at du er en real tøffing, blant en gjeng som er flottere og barskere enn de fleste av oss.

  26. Liv sier:

    Det slo meg plutselig at jeg faktisk kan GÅ til hytta, pytt sann, det er jo bare 3,5 mil etter vei. Har ikke vurdert det engang, men jeg har altså ikke deres pågangsmot !! Jeg er bare så imponert av hva dere klarer, – grensesprengende til tusen ! Må virkelig vurdere mine grenser… Takk til dere alle som har gitt oss disse fine timene sammen med dere !

  27. mikkelper sier:

    hei folkens. har stri grått over deres pågangsmot idag og. stor klump i halsen på skrivende stund. du aleksander, du er helt toppers. jeg mann på 50, har diabetes 2, syt og bær for en bagatell. legg mæ helt lang flat for dere alle på denne turen.

  28. martin sier:

    dere burde være eksteremt fornøyde som er så stereke og helt enorme.jeg blir stolt og får gåse hud av og se det helt sykt kult.bra jobba!!!

  29. Mikkelsen sier:

    Hei Frode, eller Begquist som vi kalte deg i militæret. Turen dere var på var nok en god del hardere enn alle «koseutfluktene» til sammen som vi gjorde i nord den gang. Det er en fantastisk innsats på dere hele gjengen. På tide å komme seg ut av sofakroken kjenner jeg.Hilsen Mikkelsen.

  30. Mikkelsen sier:

    Hei Frode, eller Begquist som vi kalte deg i militæret. Turen dere var på var nok en god del hardere enn alle «koseutfluktene» til sammen som vi gjorde i nord den gang. Det er en fantastisk innsats på dere hele gjengen. På tide å komme seg ut av sofakroken kjenner jeg.Hilsen Mikkelsen.

  31. Ellen sier:

    Kjempeinnsats….Håper dette kan føre til at mange dører åpner seg.Hvem vil ikke ha dere på laget, som yter maksimalt(: Stå på,gleder meg til å se neste program(:(:(:

  32. Katta sier:

    Dette er bare så imponerende! Ikke til forkleinelse for noen av dere, men Alexander imponerte stort i dag. Han er bare helt RÅ! :o)) Denne turen må jo være stort for dere alle – også for de som desverre måtte dra hjem – dere får jo bevist for alle, og ikke minst dere selv, at det meste går an selv om en har et handicap!! Stå på videre i livet og utfør drømmene dere har! Dere har virkelig gjort en kjempejobb! Skulle gjerne møtt dere alle sammen! :o)

  33. Zandra sier:

    jag kommer att sakna denna serien när den är slut. för det finnes inte många serier om människor ´med olika handikapp som ger sig ut på en strapats resa som denna. Är mäkta imponerad av er alla som är med i serien.

  34. Kongen av Osbakken sier:

    Heia Mjøndærn!Sitter og ler og gråter om hverandre…..Er skikkelig imponert over hvordan dere takler ting som vi «»vanlige» hadde hatt STORE problemer med og gjennomføre. Får også en liten «rimaynder»på hvor lite vi har og klage over….. STÅ på videre alle sammen

  35. R. Nielsen sier:

    Jeg bøyer meg i støvet for dere alle. De som skriver negatvit om denne eksepdisjonen, er pesoner som vet de ikke har disiplin til selv å gjennomføre en slik bragd. Så på dere i dag og Alexander du hverken eller har grunn til å føle skyld. Det du gjør er er en hyllest til alle med CP og at det faktisk går ann å gå utover sine egene begrensninger bare man har vilje og tørr. Jeg heier på deg. Stå på Alexander dette klarer du. Til alle dere andre også, det dere har utrettet på tross av hemninger i funksjonalitet er helt uslålig. Det er alle vi andre såkaldte «friske» som er handikapet for vår snevre syne på alle som er annerledes enn oss «friske». Stå på dette klarer dere.

  36. Leiv sier:

    Hei! Det er helt fantastisk å se på dere! Dere er så flinke!Denne turen kan dere være stolt over! 🙂

  37. Ann-Karin van der Lende. Ski. sier:

    Jeg er stum av beundring over det pågangsmotet og den galgenhumoren dere utøver. Dere sprenger alle grenser, om det finnes noen da? Dere gir alt, smerter,hva er det i deres øyne? Og for en sjarm dere har alle sammen, blir jo faktisk «glad i dere» 🙂 Stå på,det er jo unødvendig for meg å si….

  38. Jan Olav Sæter sier:

    Rett og slett imponerende og følge dere underveis på denne turen. En innsatsvilje, høy moral, motivasjon og et pågangsmot det står respekt av!!

  39. CiCi sier:

    Hei! :)Dette er det mest fantastiske programmet jeg noen gang har sett og kommer til å oppleve på norsk tv igjen!! Dette er bare til å ta av seg hatten for! For en innsatsvilje, motivasjon og pågangsmot, er mektig imponert 🙂 Men hva var det dere følte var mest krevende under turen?

  40. Iren sier:

    Er i likhet med alle andre veldig imponert og klumpen i halsen blir ikke borte. Synes at Aleksander var helt utrolig i dag og tårene trillet mens jeg så på. Dere er en inspirasjon for alle, både friske og de som har en funksjonshemming. Hvordan har livet blitt etter ekspedisjonen? Det måtte bli en enorm overgang til hverdagen, i hvert fall for de som ikke har så stor sosial omgang?

  41. Ann-Karin van der Lende. Ski. sier:

    Jeg er mektig imponert over dere ALLE!!!! Dere har bevist at grenser er noe vi skaper selv. Dere har et pågangsmot og et humør som rører meg langt inn i sjelen. Alltid en fliep på lur,uansett smerte. Smertegrenser,har jo ingen av dere,utrolig. Jeg har lært mye av dere.Og til deg Aleksander,du gjør en kjempejobb,og smitter både latter og glede ut av tv ruta. FANTASTISK

  42. janette86 sier:

    jeg stnes dere er kjempe flinke.og dere har all grunn til og være stålte av dere selv

  43. janette sier:

    ååååååå,dere er bare så utroloige.jeg gråter hver gang jeg ser på dette programmet.det er utrolig lærerikt….alle kan virkelig lære mye av dette.når dere som har begrensniger kan klare dette kan vi andre også ta oss sammen… så rørende og se hvor mye dere sliter for og hjelpe hvearandre.dere må være såååå stolte av dere selv…jeg er mektig innponert.jeg hadde besøk av en kusine fra usa i en måned og vi så på dette programmet sammen.hun var kjempeinponert.hun ringte idag og spurte hva som hadde skjedd i programmet idag.dere er manges helter tror jeg.fantastisk og se at man ikke trenger og gi opp selv om man har et handikapp.dette skal jeg ta med meg i min hverdag.stå på videre.

  44. Kari Elise sier:

    Er så imponert av det dere klarer på denne turen.Må bare bøye meg i støvet for dere,,,føler at jeg ikke klarer noe i forhold ,,…Kjempe serie håper det blir oppfølger.flere sånne programmer,,,Syns dere er gode ambasadører for oss som har en eller annen «lyte»

  45. janette sier:

    åååå dere er helt utrolige,dette står det stor respekt av.dette gir oss andre en pekepinn …rørende og se hvordan dere sliter for og hjelpe hvearandre.jeg gråter hver gang jeg ser på dette.synes jeg lære utrolig mye.dere må være kjempestolte av dere selv.tenk at dere har gjort dette.lykke til videre.tror dere er manges helter om dagen.flott.

  46. Silje sier:

    hei.Bare en ting å si…Tar av meg hatten og bøyer meg i støvet for dere! Dere er bare helt utrolige. For en tur dere må ha hatt 🙂 Klem til dere alle-

  47. Anne Rukin sier:

    Håper det kommer en oppfølger! Og håper Aleksander i ettertid ser hvor viktig han var! Stormglad for at han og dere andre i den fantastiske gjengen aldri gav opp. *stor klem*:) Gleder meg til resten.

  48. Funkibator sier:

    Slike opplevelser som Ingen Grenser kan få et etterspill med at det blir «tomt». Jeg kan ikke snakke for andre, men jeg har så mye annet som foregår at det ble ikke et problem. Men kjenner at jeg lengter veldig tilbake når jeg ser det igjen 🙂

  49. Funkibator sier:

    Hva som var mest krevende varierte vel fra person til person. For meg var det først og fremst at jeg ikke utnyttet meg selv godt nok. Mot slutten var vi alle slitne. Og det krevde mer fokus på motivasjon

  50. Funkibator sier:

    Vi fortsetter med turer i villmark. allerede til sommeren planlegges en tur på Hardangervidda. Det beste tipset mitt er å ta et steg av gangen. Kom deg ut og kjenn lufta. Gå et lite stykke og sett deg ned og lytt. Om du går litt lenger hver gang så kommer du veldig langt til slutt!

  51. Funkibator sier:

    Det å akseptere et «handicap» er veldig sammensatt. Det er kombinasjon av egen personlighet, miljø. bakgrunnen for skaden og andre rammer rundt deg. Trygghet på egen person – også utover det du har mistet – er veldig vesentlig. Derfor finnes det ingen mal på hvor lang tid det tar

  52. Funkibator sier:

    Det eneste du ikke ser, er at vi sjelden bar teltene våre selv. Og så fikk jeg ladehjelp til beina 🙂

  53. Funkibator sier:

    Tusen takk for mange inspirerende innlegg! Jeg er ydmyk og veldig stolte over at dette betyr så mye! Geir Arne

  54. Helene Teppen sier:

    Hei gutta, sterk prestasjon! Vet dere hvordan det går med Tare for tida? Håper han har kommet seg ut av isolasjonen sin…mvh Helene Teppen, Gol

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *