Dag 22: Passering av 40-milsmerket

IMG_9057
Ingen grenser-ekspedisjonen passerte i dag over 400 tilbakelagte kilometre. Likevel var det ikke fritt for at enkelte hang med hodet.
Se bildene fra dag 22 her!

Ekspedisjonen har ligget værfast i tre døgn på grunn av kraftig vind. Denne dagen kom de seg endelig over til den andre siden av sjøen. Padlingen foregikk rett foran den kraftige fossen Stora Sjöfallet, og det var flere som syntes drønningen like ved og tanken på å kunne bli sugd med i dragsuget var mer enn spennende nok. Alt gikk bra og nå er kanoene parkert – Lars Monsen og de ni andre fortsetter til fots i retning Ritsem.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/eMZajbDqBEk" width="460" height="300" wmode="transparent" /]

Man skulle tro at tre dager med hvile og avslapping ville føre til ekstra humør og energi, men dagen i dag viste det motsatte. Flertallet av deltakerne hang med litt med hodet, det var langt mellom smilene, og lite ble sagt annet enn det mest nødvendige. Sannsynligvis er det en kombinasjon av småregn og det at det ofte tar litt tid å komme skikkelig i gang igjen etter en pause, som er årsaken.

IMG_9032

Tempoet var det imidlertid ingenting å si på. Ettersom deltakerne smått om senn har vent seg til å forsere steinete terreng, myr og skogkratt med rullestol, proteser og krykker, går det nå radig når underlaget er grus og asfalt. I dag klarte de å tilbakelegge hele 34 km, og underveis krysset Lars Monsen av for at de har passert 400 kilometer totalt. Med unntak av 10 mil med hundekjøring har hver bidige meter blitt unnagjort for egen maskin – det er ikke verst på tre uker!

Mens andre skifter sokker, skifter Geir Arne ut beina sine

Mens andre skifter sokker, skifter Geir Arne ut beina sine

Følget på ti beveger seg nå nordvestover langs det store vannet Akkajaure. Denne sjøen har opprinnelig vært enda større, men etter at vassdraget ble regulert om til kraftverk, har store deler av den blitt tørrlagt. Området likner nå litt på et månelandskap, og Lars Monsen mener det er et trist syn.

– Det vitner om at folk i tettbygde strøk ikke bryr seg om å høre på de som bor litt utenfor. Dette er en dyr pris å betale for elektrisk kraft, sier Monsen.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Dag 22: Passering av 40-milsmerket

  1. Robo sier:

    At vannkraft er uten konsekvenser og bare positivt, er i hvertfall ikke sant. Nok av månelandskap rundt omkring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *