Dag 21: – Vi har alt vi trenger

telt
Lars Monsen og Ingen Grenser deltakerene er værfaste for tredje dag på rad. Men stemningen er god og ingen lider nød.
– Vi har alt vi trenger, sier Monsen.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/uz2cX7MkxdU" width="460" height="300" wmode="transparent" /]

Padling krever i utgangspunktet vindhastigheter på under fem m/s, men de siste dagene har det blåst opp til tolv m/s på Stora Lulevatn noe som tilsvarer liten kuling. Med bølger på opptil en meters høyde ville kanopadling vært livsfarlig. På vestsiden av vannet er det heller ingen vei og Lars Monsen og deltakerne har i praksis vært værfaste i den lille leiren sin.

– Men dette er udramatisk. Vi har alt vi trenger, både mat, brensel og gode historier, sier Lars Monsen. Han tar det hele med stor ro.

Når det blåser så kraftig er det et triks og legge store steiner på kanoene for at de ikke skal blåse bort.

Når det blåser så kraftig er det et triks og legge store steiner på kanoene for at de ikke skal blåse bort.

Hviledagene ser imidlertid ut til å ha gjort deltakerne godt. Flere av dem har ligget i teltene store deler av dagen, og har nok vært ganske utslitte etter 20 dagers hardkjør.

– Å ligge værfast på denne måten er jo egentlig bare råbra. Vi har sløva i soveposene og kost oss i teltene hele dagen, smiler Siv.

Lars Monsen hadde satset på og komme seg videre utpå kveldingen, men vedvarende vind gjorde et hvert forsøk på å komme seg over til den andre siden av vannet umulig. Dermed ble det nok en natt i samme leir for Ingen grenser. Men i morgen ser værmeldingene lysere ut. Vinden skal løye, og alt tyder på at ekspedisjonen kan fortsette forflytningen nordvestover. Vekkerklokka til Monsen står på fem i morgen tidlig, da er det opp og hopp og på tide og få litt action igjen.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Dag 21: – Vi har alt vi trenger

  1. Tilbaketråkk: Dette skjer i fjerde episode – Ingen grenser – NRK-blogger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *