Dag 11: Per Christian til sykehus

perchristian
– Du må blir med til sykehuset for å ta blodprøver. Gir prøvene negativt svar, må du bryte, var beskjeden fra legen til Per Christian.

Dag 11 startet med en heftig øvelse i logistikk. Elleve deltakere, seks hundevogner på 124 kg hver, alle deltakernes utstyr og to rullestoler måtte gjennom en kilometer med skog uten vei. De var derfor nødt til å gå i puljer. Per Christian var ikke i form. Han ble med i første pulje, og ble lagt rett i et telt for å få ro og varme i kroppen.

Sterk antibiotika

De siste dagene har Per Christian slitt med en infeksjon i urinveiene, som ikke har blitt bedre, til tross for at legen Monica satte ham på sterk antibiotika. Denne dagen måtte hun ta ham med seg til sykehuset i Jokkmokk. Der tok de blodprøver for å avgjøre om det er forsvarlig at han forsetter turen. Prøvene var heldigvis såpass gode at Per Christian blir med videre.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/1CnX1rXVbsw" width="460" height="300" wmode="transparent" /]

– Per Christian går allerede på maksdose av antibiotikumet jeg har satt ham på. Det var derfor vi måtte ha ham til sykehus i dag, for å se hva vi kunne gjøre for noe mer, sier ekspedisjonens lege, Monica Sailer, som var irritert på det svenske apoteksystemet. Til tross for at hun er lege, fikk hun nemlig ikke tillatelse til å ta ut de foreskrevne medisinene på apoteket. Det var derfor, og ikke fordi det var noen akutt situasjon, at Per Christian ble nødt til å ta turen til sykehus.

– Vi bestemte oss for å gi Per Christian et tilleggsmedikament, som forsterker effekten av medisinene hans. Dermed fikk både PC, som han kalles, og resten av Ingen grenser-deltakerne den gode nyheten om at han får bli med videre.

– Det er gode nyheter for alle at PC blir med videre. Han er en stemningsskaper i gjengen, og turen ville ikke blitt den samme uten å ha ham med oss, sier Lars Monsen. Per Christian selv var mest opptatt av effekten av den sterke medisineringen.

– Magen blir som et råttent esel. Jeg kommer nok til å okkupere doplassen i skogen en del framover, flirte han.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/0HuFmuh5qkM" width="460" height="300" wmode="transparent" /]

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

7 kommentarer til Dag 11: Per Christian til sykehus

  1. mariann sier:

    Knallbra!!! Og det var godt å høre at det står bra til. Og vi heier på deg,bror. Stå på!

  2. Egget sier:

    Dette var kjempegode nyheter! Det hadde vært ille hvis en infeksjon skulle stoppe noen. Medisinsk forståelig, men grusomt urettferdig når viljen er der. Apropos urettferdig. Jeg sitter hjemme som såkalt funksjonsfrisk og skulle ønske jeg var med på turen. Jeg blir direkte misunnelig på det dere opplever av slit, trivsel, natur og samvær, men jeg unner dere virkelig opplevelsen.

  3. ingvillaa sier:

    Et råttent esel???? Ja, det var en ny beskrivelse! Men, alt i alt, fantastisk at du får fortsette!!! Hurra! Og utsikten fra doen er vel upåklagelig i alle fall 🙂

  4. sivjorunn sier:

    Vældi bra! Hadde nok vært trist for alle om du måtte ha gitt dæ. Både deltakere å oss som følge dåkker via nett, å som ska følge dåkker på tv 🙂 Stå på videre!

  5. Tilbaketråkk: Ingen grenser » Legen bekymret for Per Christian

  6. Tilbaketråkk: Ingen grenser » Legen bekymret for Per Christian

  7. Tilbaketråkk: Dette skjer i tredje episode – Ingen grenser – NRK-blogger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *