Dag 10: Blind mann kjører hund

tarehund
Det er ikke mye som setter Lars Monsen ut av spill, men å være passasjer på et hundespann ført av en blind mann er ikke langt unna.Se videoklippet!

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/gnuhNkNgF-8" width="460" height="300" wmode="transparent" /]Tare Teksum er en tøffing. Det har den nesten døvblinde Ingen grenser-deltakeren vist og bevist gang på gang. På dag 10 toppet det seg. Da viste han for Lars Monsen og alle andre at det er fullt mulig å kjøre hundespann med 95% synstap!
– Jeg bare fulgte etter hundene, dette var artig. Jeg sier som svenskene: dette var «jättekult», sier Tare.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/I-BBPJ9Y6TI" width="460" height="300" wmode="transparent" /]

Han har vært fast passasjer på hundevogna til Lars Monsen i to dager nå, og syntes det var på tide at han fikk prøve å kjøre selv, ettersom de fleste andre deltakerne bytter mellom å være sjåfør og passasjer. At en i praksis blind mann skal føre hundespann på svingete grusveier er likevel temmelig spesielt, og Monsen måtte tenke litt over saken før han lot Tare slippe til.

– Tare er en fyr som fikser det meste, og han fortjente å slippe til, mener han. Lars Monsen er ikke kjent for å være den som blir lett satt ut av spill, men da han skulle være passasjer hos Tare, var det ikke langt unna et par ganger. Det er tross alt ikke hver dag man setter seg i et kjøretøy med en fører som ikke ser hånden foran seg.

I den grad Monsen var bekymret, var bekymringen grunnløs. Tare førte hundespannet trygt fram, selv om et par nesten-utkjøringer ikke var til å unngå. Selv om Tare har svært dårlig hørsel i tillegg, kunne han imidlertid høre at hjulstøyen endret karakter i det hjulene nærmet seg grøftekanten, og svingte dermed unna faren.

– Der fikk jeg endelig kontroll, var kommentaren fra Tare til en noe vantro Monsen.

tareforer

Ingen grenser-ekspedisjonen har nå én dag til med hundekjøring før det nok en gang er beina som må til pers. Det vil si, noen av dem klarer seg jo uten bein.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

6 kommentarer til Dag 10: Blind mann kjører hund

  1. siwteksum sier:

    Steike bra, Tare! Har ikke du gjort dette før da? Men pass på hundespannet, hold fast!:)

  2. johsa sier:

    Heia Tare.Håper du fikk det til med å være hundekjører. Sikkert tøff, akkarat som du, en tøffing. Spennende å følge med deg og andre på feltet. Lykke til videre på ferden.

  3. karink sier:

    Sett bærre me et digert glis når æ sjer du kjøre hundespann… Flott!!

  4. Torill sier:

    Dette er suverent, Tare. Du er en tøffing. Ser ut til at du mestrer utfordringer bedre enn de fleste. Gode ønsker til hele gruppa.

  5. siwteksum sier:

    Detta gikk jo bra, Lars? Var ikke i tvil om at Tare fiksa dette jeg! 🙂

  6. Tilbaketråkk: Alt om episode 2 – Ingen grenser – NRK-blogger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *