Geir Arne viser sine fire bein

geirarnesbein
Hvis du spør Geir Arne hvor høy han er, svarer han enten 1.85 meter eller 1.40. Det avhenger nemlig av hvilke bein han bruker.

Geir Arne ble født med misdannelser på både hender og i beina. Begge hendene var som to klumper med sammenvokste fingre, mens skinnlegg-beinet manglet i begge leggene, slik at beina var umulig å gå på. I femårsalderen gjennomgikk han en del operasjoner. Legene kuttet opp hendene for å skille fingrene, og amputerte begge beina ved knærne.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/OkmnUcZgG-k" width="460" height="300" wmode="transparent" /]

I tilleDet resulterte i at Geir Arne nå kan gå ved hjelp av proteser. Det praktiske er at han har to ulike sett av dem, til hvert sitt bruk. De korte protesene er i prinsippet bare føtter, som han setter rett på kneleddet. Det gir et lavt tyngdepunkt og god balanse. De lange protesene ser nesten ut som robot-bein, og er minst like avanserte. Kneleddet er elektronisk, og fullt av datachip’er som regulerer utslag og demping. Geir Arne var en av de første i verden som fikk slike proteser, som koster 120.000 kroner per sett.

– Beina er praktiske og fine som bare det. Det eneste som kanskje er litt upraktisk her i villmarka er at de lange protesene går på 12 volt og må lades hver dag!

Fra 31 sekunder ut i videoklippet nedenfor ser du Geir Arne gå inn i teltet som lang og komme ut som kort!
[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/kDJVp7c_SHA" width="460" height="300" wmode="transparent" /]

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Geir Arne viser sine fire bein

  1. Tilbaketråkk: Ingen grenser » Gnagsår og vedvarende regn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *