Dag 2: – En skikkelig opptur!

solnedgang
Mens første dag på tur var preget av uhell og dårlig progresjon, gikk denne dagen på skinner. Se bilder og video her!

Se alle bildene fra dag 2!

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/7W6oa4ONObo" width="460" height="300" wmode="transparent" /]

Til tross for litt morgensomling blant deltakerne, som førte til en halvtimes forsinkelse og litt velment kjeft fra Lars Monsen, kom de raskt i gang med padling. Ikke lenge etter ble det klart at alle sammen hadde fått skikkelig sving på årene – flyten var en helt annen enn dagen før. Lars førte an med Tare foran i kanoen sin, mens de andre fulgte på rekke bakover med 10-12 meter mellom hverandre.

larstarekano

Allerede ved lunsjtider var halvparten av dagsetappen unnagjort, og da gruppa i 17-tida var framme ved det som var gårsdagens mål, spurte Lars om de orket å padle noen kilometer til.
– Jaa! lød det unisont, og dermed fikk ekspedisjonen tatt igjen litt av det tapte. På slutten av dagen, da leir for dagen var satt på Bodön i Lule-elva, kunne Lars konstatere at hele 28 kilometer var tilbakelagt i kano den dagen!

alekssliten

Men det kostet. Aleksander, som har cerebral parese og bruker opptil seks ganger så mye krefter som funksjonsfriske på fysiske gjøremål, måtte legge seg rett ut et par ganger underveis, og ikke minst etter at de var framme. Den siste strekningen måtte Erik i samme kano stå for mesteparten av padlingen alene, noe Aleksander visste å takke ham for etter endt økt:
– Du er helten min, Erik!

aregaffel

Elin kunne ha klaget over smerter i korsryggen, hvis det ikke var for at hun ikke er typen til å klage. Frode har fått en original åregaffel laget av to teppebankere (se bildet over), men er sannsynligvis er i ferd med å utvikle senebetennelse i sin ene arm. Tare, som alltid har et kommentar på lager, mente han hadde fått «gnagsår i ræva». Likevel var det en sprudlende blid gjeng som spiste svenske köttbullar og potatismos sammen med Lars Monsen rundt leirbålet om kvelden.

Og Lars kunne oppsummere dagen for gruppa på en kort og konsis måte:
– Denne dagen har vært en skikkelig opptur!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Dag 2: – En skikkelig opptur!

  1. Øyvind sier:

    Endelig i gang !! Detta blir en knalltur Grethe ! Ps Husk å merke deg de gode fiskeplassene HEPP !!

  2. Tilbaketråkk: Slik er episode 1 – Ingen grenser – NRK-blogger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *