Koking av frosker

Lena:

Man sier at hvis man hiver en frosk oppi en kjele med kokende vann vil den lide en grusom og smertefull død. Men dersom man hiver den oppi en kjele med kjølig, deilig froskevann og koker den sakte opp, så vil den dø på en mer pen måte. Menneskelig som jeg er i mitt hjerte har jeg selvsagt ikke tenkt å forske det ut på egenhånd. Men du har kanskje lest nok legebøker til at du kan gi meg et svar?
Og hva med iberia-sneglen.. Lider den i salt-døden?

Svar:

Ja, Lena, skal du koke frosker eller skal du ikke? Hvis du ikke skal koke frosker så må du la dette ligge, tenk på noe annet, hester for eksempel. Ikke fordi de er lettere å koke, men du får ikke lyst til å koke dem, og dessuten blir aldri vannet varmt nok og det er et voldsomt stort og dyrt prosjekt.

Når det gjelder frosker synes jeg, siden du er jente, at du skal ta en kjele med kaldt vann, uten lokk, putte en frosk oppi og sette den på komfyren med full varm på plata. Og så se hva som skjer. Hvis frosken hopper ut, eller du ikke orker å se på lenger, så avslutter du prosjektet.

Denne fremgangsmåten har den fordelen at det er en alternativ løsning. Hvis du bruker fosskokende vann, blir det ikke noen alternativ løsning.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Koking av frosker

  1. Lena sier:

    Men hva hvis jeg var gutt og ikke het Lena på ordentlig, men Lenin!?

    Og hva med sneglene?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *