Fysen

Odd-Egil Auran:

Hvis man har lyst på noe som en annen person har, men man er hverken misunnelig eller sjalu på vedkommende, hva er man da? Kan ikke DU Trond Viggo komme opp med et ord for den situasjonen. Jeg har ved flere anledninger trengt et ord for dette…

Svar:

Hei på deg.

Siden jeg bor i Bergen, mener jeg det er et ord du kan bruke som de bruker her når det har lyst på noe, bare lyst. Jeg er fysen på …. sier Bergenserne da. Det kan gjerne være snop, som kan være godteri av alle slag fra bamsemums til stekt rogn med sitron eller sex. Det er nesten som et sug, sugen på kan du jo også bruke, men det er liksom litt for direkte og plump. Men smak på fysen?!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Fysen

 1. Kristin sier:

  Jeg luerer på hvorfor du bor i Bergen Trond Viggo? Alltid forestilt meg at du bor i Osloområdet. Skvatt da jeg møtte deg engang opp bakken med to rimi-poser i handene og paraplyen under armen og du så ikke ut som den vennelige mannen på tv. Her så du mer ut som den skumle naboen…

 2. Er jeg gal som går med slike tanker?
  Jeg må innrømme at jeg synes det er rart og helt ubegripelig at vitenskapen ennå ikke er kommet på tanken om at all kjent energi kommer fra universet!
  Materien er jo bare et mellomledd eller en omformer av energien den får derfra, og den reagerer likedan på denne kraften, som den gjør med sollyset!
  Noe absorberes(mørk materie?), og resten kvitter den seg med,eller reflekterer, som for eks. elektrisk strøm, magnetisme,gravitasjon etc.
  Det er universet som har gitt materien denne egenskapen, derfor kommer all energi vi kjenner til, opprinnelig fra kosmos, og heldigvis for oss, er materien istand til å omforme den til hva vi vil!
  Materien i seg selv er ikke energi, men blir det ved å absorbere noe av energien den får fra universet,(mørk materie?)og det kan da ikke være en eneste en som tviler på at den danner det jeg kaller stabile objekter, og kraften som holder materien sammen, har jeg kalt materiens interne system, og det må ganske kraftig skyts til for å ødelegge eller endre på dette systemet!
  Jeg forestiller meg at denne universelle kraften kommer fra en usynlig «kraftkilde eller en usynlig Sol» som alltid står i zenit på hver eneste plass på jorden, bare med den forskjell at denne «Solen» går aldri ned, og det er ingenting som kan stoppe denne kraften den hele tiden overøser absolutt all materie som finnes i universet!
  På den måten blir all materie «ladet med energi» og derfor er den slik som Albert Einsten har beskrevet i sin ligning, « E=mc²», og dette er det ingen som tviler på lenger, men det som overasker meg er at vitenskapen ikke vil innrømme at kraften i materien kommer fra en kraftkilde, til tross for at de vet med sikkerhet at energi ikke kan oppstå av seg selv, men komme fra en annen energiform, og da er det merkelig at de kategorisk nekter for at materien får sin kraft fra en annen type energi!
  Og derfor er jeg nokså sikker på at universet er kraftkilden til materien, selv om vitenskapen foreløbig ikke er enig i det!
  Det blir ganske forvirrende når vitenskapen fastholder at det riktignok eksisterer en kraft i universet som presser fjerne galakser fra hverandre med akselerende hastighet, og i samme åndedrag utelukker en vekselvirkning på materien, og det må bety at de mener at fjerne galaksene ikke kan være samme type materie som den som er i vår galakse?
  Derfor var det ingen annen utvei enn å begynne å ekseprimentere selv, og er nå kommet godt i gang, men det kommer til å ta tid, og derfor har jeg forgjeves forsøkt å få overbevist noen, slik at flere kunne ha det sammet målet, nemlig å hente all energi vi trenger fra universet!
  Det er nesten utrolig at en slik tanke ikke har streifet en eneste en, enda det ville gi oss en forklaring på mange uløste gåter, og gi oss et bedre klima!
  Det som skjer for eks. i et batteri, er akkurat det jeg har nevnt her!
  Den kjemiske reasjonen i batteriet er ikke annet enn materiens måte å få tilbake til sitt interne system og komme tilbake til sin opprinnelige tilstand!
  At materien reagerer på forskjellige måter når den blir tilført energi, er noe vi kan være glad for, for da kan vi hele tiden kontrollere det vi får ut!
  Hadde ikke materien hatt denne egenskapen, ville vi ikke kunne lagre noe som helst, verken på en datamaskin eller TV!
  Derfor er jeg er helt overbevist om at fremtidens batterier engang kommer til å bli tilsatt et stoff som hindrer materien å gå tilbake til sin opprinnenelige tilstand, og da vil aldri batteriet bli utladet!
  Med andre ord: Et batteri kan engang bli et evigvarende kraftverk!
  Det høres utrolig ut, men så enkelt kan man løse både energi og miljøproblemet!
  Dette er en bra erstatning for religionen, for universet gjør ikke forskjell på noen, og himmel og helvete eksisterer ikke i universet!
  Vi kan for eks. varme opp hele solsystemet, og der hvor det er vann kan vi også få oksygen, og vi behøver ikke å være avhengig av bare en planet! Det er ok at man er skeptisk, men hvis man en liten stund tenker på det, vil man bli overrasket hvor lett mange problemer som vil bli løst, og utrolig nok vil man oppdage at Solen ikke lenger er hovedkilden til energi, men vil isteden bli degradert til å bare bli en god hjelper på de nærmeste planetene, men kraften fra universet er like sterk på Saturn som på Jorden, så der blir man mindre avhengig av Solen, men helt avhengig av den universelle kraften!
  Men det er mulig at den blir større og større, og kraften fra den spres etter hvert over et større område, og derfor svekkes den gradvis, men akkurat nå er den passe stor for oss, og derfor eksisterer vi?
  Det er dette jeg prøver å overbevise folk om, men det ser ut som om de betrakter oss som tror på universet for mer eller mindre gale, når vi ikke lenger tror på en allmektig, og mer sannsynlig Gud, så da var det ingen vei utenom, jeg forsto da at det måtte kraftigere lut til før noen gav avkall på han de hadde hørt om fra de var små,og fattet interesse for en bedre og mer jordisk verden!
  Vær snill og tenk over hva dette ville bety for oss mennesker!

 3. Her er det noe som er lett kan få sin forklaring, hvis en universell påvirkning er sann!
  1. Radioaktivitet!
  2. Varme i Jordens indre!
  3. Varmen i Solens ytterste atmosfære!
  4. Våre sansers merkelige egenskaper!
  5. Materiens nyttige egenskaper!
  6. Healing!
  7. Gravitasjon!
  8. Gratis strøm!
  9. Gratis drivstoff
  10.Trafikk i luften!
  11.Saltvann kan bli ferskvann og føres i rør til tørre områder!
  Er ikke dette engang interessant!
  ETC!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *